Annonce
Lokalavisen Assens

Haarby har kurs mod oprykning

Der blev givet masser af krammere efter slutfløjtet i Haarby Hallerne, hvor Haarby vandt 21-19 i et hæsblæsende topopgør. Sejren giver Haarby gode kort på hånden frem mod næste weekend, hvor oprykning kan blive en realitet. Foto: Mads Haugaard
Annonce

Håndbold

Damer

Fynsserien

Haarby Håndbold-Højby S&G 21-19 (10-9)

Der var drama, spænding og intensitet for alle pengene, da Haarby Håndbolds damehold i Fynsserien søndag eftermiddag tog en vigtig skalp, da Højby blev besejret. Der var inden kampen lagt i kakkelovnen til en brandkamp, da begge mandskaber kæmper om oprykning til 3. division, og der blev i den grad også spænding til det sidste.

Haarby startede kampen nærmest perfekt, og man kunne slet ikke se, at holdet i de seneste tre kampe har haft problemer med at score. 3-0 til hjemmeholdet var nemlig stillingen efter de første fire minutters spil, og Haarby-mandskabet kunne ikke have ønsket sig en bedre start på opgøret. Gæsterne fra Højby havde offensive vanskeligheder i kampens indledning, da Haarby dækkede offensivt op, og der gik også fem minutter, før Højby kom på tavlen første gang.

Camilla Jensen bragte efter ti minutter Haarby foran med hele 5-1, men stille og roligt fandt gæsterne løsninger offensivt. Det var dog kun på straffekast, at Højby kunne komme på tavlen, og der skulle gå hele 18 minutter, før gæsterne scorede i det etablerede angrebsspil. René Hjortebjergs Haarby-mandskab havde lidt større problemer med at score i midten af første halvleg, men Nanna Strobel, som vi vender tilbage til senere, tog de nødvendige tæsk - og bragte hjemmeholdet foran 9-6. I de sidste minutter op mod pausen kom Højby tættere på, og efter de første 30 minutter førte Haarby knebent 10-9.

Annonce

Strobel-opvisning

Haarby stod efter pausen fortsat offensivt i forsvaret, men Højby-spillerne var stærke i mand-mod-mand-spillet, og efter 38 minutters spil var det for første gang i opgøret helt lige, 12-12. Men hjemmeholdet fortsatte ufortrødent med at dække offensivt op, og i modsatte ende bombede Nanna Strobel videre, og med sin tiende scoring bragte hun Haarby foran med 15-14.

Haarby kunne dog ikke lukke af defensivt, og derfor blev det et drama af en anden verden. Efter 48 minutter ville Højbys træner, Claus Jensen, ikke længere se på, at Nanna Strobel uden modstand kunne sende kuglen i nettet, og derfor blev Haarby-spilleren mandsopdækket de sidste tolv minutter.

Højby fik også en gylden mulighed for at komme helt tilbage i opgøret efter knap 54 minutter, da Signe Aksglæde fik en to minutters udvisning. Den ellers normalt så sikre straffekastskytte Nete Vejen brændte dog et straffekast på Helene Stangvik i Haarby-målet, og så var taget lige ved at lette i Haarby.

Annonce

De bedste kort

Med sin 12. scoring i opgøret bragte Nanna Strobel Haarby foran 20-18 med to minutter tilbage, og Ann-Sofie Filstrup lukkede opgøret, da hun smadrede kuglen i nettet til 21-18 et halvt minut før tid.

Højby fik reduceret en enkelt gang, men det endte med en 21-19-sejr til Haarby, der dermed står med de bedste kort på hånden med hensyn til oprykning inden sidste spillerunde.

Haarby er på førstepladsen, der giver direkte oprykning til 3. division, men holdet skal på en svær opgave ude mod rækkens nr. 2 SH Svendborg. Det sker på søndag i Svendborg Idrætshal, hvor Haarbys skæbne bliver afgjort

Opgøret spilles kl. 15.

Haarbys Nanna Strobel (med bolden) var ustoppelig søndag eftermiddag, og hun scorede hele 12 gange, hvilket også var nok til, at hun fortjent blev kåret til kampens spiller. Foto: Mads Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce