Annonce
Lokalavisen Assens

Helnæs - nu med egen bådebro

Den færdige bådebro, der blev sat op i løbet af en dag. Privatfoto
Helnæs Bugts Fiskeriforening har modtaget 135.000 kroner til en ny bådebro. Frivillige fra foreningen var forleden med til at sætte broen op.
Annonce

Helnæs: Mens der i disse år tales om bro til både Als og Haderslev, er de gået lidt mere beskedent til værks hos Helnæs Bugts Fiskeriforening.

Her har den lokale fiskeriforening for nylig opført en cirka 35 meter lang bådebro i Helnæsbugten ud for ved fiskehusene for enden af Strandbakken.

Broen har stået Helnæs Bugts Fiskeriforening i 135.000 kroner, og finansieringen er sket gennem en donation fra Velux Fonden.

- Oprindeligt havde erhvervsfiskerne på Helnæs ingen bro, men en platform på pæle, som man kaldte Brohovedet ude på dybt vand. Her kunne lægge til med deres store joller og for eksempel opbevare fiskekasser eller det tunge grej til nedramning af bundgarnspæle, fortæller Ib Ivar Dahl, der er formand for Helnæs Bugts Fiskeriforening.

Helnæs Bugts Fiskeriforening har længe ønsket sig en bådebro. Foreningens medlemmer holder i forvejen til i en skurvogn ved parkeringspladsen ved Strandbakken.

Ib Ivar Dahl, der selv bor et solidt fluekast fra den nye bådebro, oplyser, at bådebroprojektet forinden har været igennem de obligatoriske nabohøringer, inden de første pæle blevet slået i.

- Nu kan jollerne komme til at ligge til bro, og når vi laver arrangementer for børn, behøves vi ikke længere at bære børnene ud til bådene. Der kommer også en lav sektion inde mod land, som børn kan bruge, kajak og kanoer kan lægge til, forklarer Ib Ivar Dahl.

Ib Ivar Dahl er formand for Helnæs Bugts Fiskeriforening. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Aluminium og lærketræ

Det er Thisted-firmaet modulbro, der har leveret den nye bådebro til Helnæs Bugts Fiskeriforening. Firmaet har fokus på, at broerne er både miljø- og brugervenlige.

- Vi stiller cirka en kilometer broer op om året. Broen her på Helnæs er lavet af søbestandigt aluminium og lærketræ. Når vi ikke er mere, findes aluminiumet stadig. Lærketræet har selvfølgelig en anden levetid, men det er jo også meget oppe i tiden, at det skal være bæredygtigt, siger Modulbros indehaver Jim Jakobsen fra Thisted.

Frivillige fra Helnæs Bugts Fiskeriforening var med til at bygge bådebroen. Foto: Søren Plovgaard
Bromodulerne ligger klart på stranden lige til at bygge bådebroen med. Privatfoto
Bådebroen med Horne Land i baggrunden. Privatfoto
Helnæs Bugts Fiskeriforening har "klubhus" i denne skurvogn, der står på parkeringspladsen ved Strandbakken på øens østlige del. Foto: Søren Plovgaard
Oprindeligt havde erhvervsfiskerne på Helnæs ingen bro, men en platform på pæle kaldet Brohovedet ude på dybt vand, hvor de kunne lægge til med deres store joller og for eksempel opbevare fiskekasser eller det tunge grej til nedramning af bundgarnspæle. Fra Brohovedet blev for eksempel fiskekasser roet i land i pramme, stablet på en fladvogn bag en traktor, som holdt ude i vandet og kørte fangsten i land. Foto: Lis Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce