Annonce
Lokalavisen Assens

Hesteagility i Brylle

Agility kan være en god disciplin, hvis man ikke længere har lyst til at ride, men alligevel gerne vil være sammen med sin firbende ven. Her fører en rytter sin hest gennem en forhindring på i ridehallen på Hagebjerg Ridecenter i Brylle. Privatfoto
Hagebjerg Ridecenter i Brylle tilbyder agility for heste en gang om måneden.
Annonce

Brylle: De fleste har set eller hørt om agilitytræning med hunde. Hunden løber frit gennem en forhindringsbane og reagerer på håndtegn eller stemmesignaler. Hundetræneren sender hunden gennem blandt andet tunneller, over broer, gennem slalomstænger og sågar over vipper.

Men der findes også agility for heste. Hesteagility er en disciplin, hvor hesten ved siden af sit menneske skal klare en forhindringsbane. Mennesket navigerer ved hjælp af stemme- og kropssignaler samt for eksempel grime og træktove.

På Hagebjerg Ridecenter, der har adresse på Ryttergade 5 i Brylle, er et af de steder, der har taget hesteagility på programmet.

- Agility er et godt supplement til træning med hesten, så det ikke kun bliver til ridning hver dag. Man hjælper hesten gennem forskellige opgaver, som kan være en god introduktion til den verden, som den møder udenfor, når man som rytter rider tur eller er til stævne, fortæller indehaver Irene Bjørnholt.

Et af målene med træningen er at blive tryg ved nye udfordringer.

- Hest og ejer vil komme gennem forskellige forhindringsbaner, som tager udgangspunkt i hverdagsting, som for eksempel ting som flagrer, paraplyer, passage af smalle steder og meget mere, forklarer Irene Bjørnholt.

På Hagebjerg Ridecenter er der tilbud om agility en gang om måneden, og det er gratis at deltage første gang. Deltagerne slutter altid agilitytimen af med en tår kaffe og som regel også lidt godt til ganen.

Winnie Laulund er instruktør og banebygger.

Man kan læse mere om agility for heste på www.hagebjerg.dk

Sådan kan en forhindring også se ud, når man har sin hest med til agility på Hagebjerg Ridecenter. Privatfoto
Hagebjerg Ridecenter i Brylle tilbyder agilty med heste en gang om måneden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce