Annonce
Lokalavisen Assens

Historien gentager sig nu i den anden ende af landet

Poul Erik Kristiansen mener, at havvindmøller skal placeres langt ude på havet. Foto: Privatfoto

Læserdebat: Gennem et par år har der været en heftig debat omkring placering af vindmøller ud for Helnæs.

Sønderborg Kommune vil placere kæmpe vindmøller ved Helnæs ud for Assens Kommune, og nu gentager præcis den samme historie sig, når Københavns Kommune nu vil placere 220 meter høje vindmøller i Køge Bugt ud for Stevns Kommune.

Både modstandere og tilhængere af vindmøllesagen ved Køge Bugt bruger præcis de samme argumenter, som gennem flere år har været fremført i sagen ved Helnæs. Endda så præcist at man skulle tro, at der nærmest var en drejebog for, hvordan man skal argumentere i en sådan sag, hvor der begge steder snakkes om lysforurening, fugletræk, udsyn fra kysten og miljøkonsekvens.

Annonce

I de to sager Sønderborg – Assens og nu København – Stevns synes der ikke at være nogen politisk logik i, hvem der er for og imod. Det ene sted har tilhænger-borgmesteren endda samme politiske farve som det andet sted, hvor han er modstander. Alle går, siger man, helhjertet ind for den grønne omstilling, men det giver åbenlyst problemer, når en kommune beslutter sig for noget i en anden kommunes forhave.

Nabostridigheder mellem kommuner i den grønne sags tjeneste skal undgås, og det må derfor være tid til at få lavet en tværkommunal planlægning i den gode sags tjeneste.

Efter KV21 meldte jeg mig ud af SF, så jeg kan jo mene, hvad jeg vil, men hvad angår havvindmøller mener jeg stadig, at de, som navnet siger, skal placeres langt ude på havet på eksempelvis vindmølleøer i Nordsøen.

Nabostridigheder mellem kommuner i den grønne sags tjeneste skal undgås, og det må derfor være tid til at få lavet en tværkommunal planlægning i den gode sags tjeneste

Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce