Annonce
Lokalavisen Assens

I kilovis af affald flød i naturen: Nu er der ryddet op

Pilehaveskolens elever har deltaget i et projekt med at samle affald i Assens, og på billedet ses nogle af de mange poser og sække med affald, som eleverne har fundet i naturen. Privatfoto

Assens/Skalbjerg/Tommerup: Flere steder i kommunen har der de seneste dage været ekstra stor fokus på indsamling af affald, der ligger og flyder i naturen.

På Pilehaveskolen i Assens har alle skolens elever deltaget i et projekt med at gøre Assens til en renere by. Og det er den blevet, for det lykkedes eleverne at samle i alt 130 kilo affald sammen.

Skolelærer Søren Henriksen fra Pilehaveskolen fortæller, at resultatet af den fælles indsats blev tusindvis af cigaretskod, hundredevis af plastikstykker, 77 dåser og 25 stykker take away-affald.

Annonce

I Tommerupperne er det blevet en tradition, at lokalrådet holder affaldsindsamlinger en gang om året - og ifølge meldingerne fra Lokalrådet for Tommerup og Tommerup Stationsby er der al mulig grund til at holde fast i den tradition.

I Tommerup mødtes indsamlerne ved forsamlingshuset, og dagens fangst lød på mindst 35 kilo pap, plast og andet, der ikke hører til i naturen – og som tilsyneladende slet ikke tilhører nogen.

I Tommerup Stationsby kunne indsamlerne finde endnu flere efterladte ting og sager, så her kom man op på hele 95 kilo skrald. HI stationsbyen bød fangsten blandt andet på 78 mundbind, to hjulkapsler, et udstødningsrør og noget udefinerligt langt stykke hårdt plastik.

En pose søm vejede også godt til, men til gengæld var der næsten intet take away-emballage.

Skalbjerg er årets landsby i Assens Kommune, og den kan nu præsentere sig endnu flottere end tidligere takket være 18 personer, der var mødt frem for at støvsuge by og opland for affald.

- Det smukke vejr og den gode gerning for naturen gjorde indsatsen til en fornøjelse, fortæller Bjarne Sørensen.

En del af dagens fangst i Skalbjerg. Privatfoto
Tommeruppernes Lokalråd havde arrangeret affaldssamling i Tommerup og Tommerup Stationsby. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce