Annonce
Lokalavisen Assens

I voksenlære hos Assens-slagter: Frej fik chancen for et andet liv

Voksenlærling Frej Jepsen og slagtermester Leif Laustsen svinger godt sammen. Måske fordi de ikke rører fortiden, men kun koncentrer sig om fremtiden. Privatfoto
Forkerte kammerater i knallertalderen blev starten på en kriminel løbebane, som var svær at komme ud af igen. Da kæresten blev gravid satte hun 28-årige Frej Jepsen fra Assens stolen for døren. Et tip om at slagtermester Leif Laustsen i Assens manglede en lærling, blev vejen til en chance for at virkeliggøre drømmen om at blive slagter
Annonce

Assens: - Det er det bedste, der er sket for mig.

Sådan lyder det for Frej Jepsen, der er kommet i voksenlære hos slagtermester Leif Laustsen i Assens.

For Frej Jepsen udviklede drengestregerne med de forkerte kammerater sig til tyverier, og da han var 15 år, havde han indledt en kriminel løbebane.

- Pengene skulle bare bruges, og så skaffede man flere, fortæller Frej Jepsen.

Han begyndte som slagterlærling, da han var 18 år, men elevlønnen var lav, og så trak de hurtige penge ved siden af.

- Da jeg røg i fængsel, mistede jeg lærepladsen. I fængsel møder man nye kammerater, der kan nye tricks, som lige skal prøves af. Og hvis man kommer ud og har et ønske om et andet liv, er der ikke meget hjælp at hente, for man får ikke rigtig hjælp til at etablere sig. Så er det meget let at ryge tilbage i gamle vaner. Jeg har været sammen med min kæreste i fem år, og hun har længe prøvet at få mig på ret køl, men det var først da hun blev gravid i 2019 og satte mig stolen for døren, at det gik op for mig, at nu var det alvor, fortæller Frej Jepsen, der i februar fik sønnen Vidar sammen med kæresten Julie.

Annonce

Endelig en der lyttede til mig

- Jeg har været en del på kontanthjælp, og med min baggrund har jeg været vurderet aktivitetsparat, hvilket betyder at der ikke er så meget pres på at komme i job. Jeg har da været i praktikker, mens jeg var tilknyttet Ungeenheden, men jeg oplevede ikke rigtig, at de lyttede til, hvad jeg gerne ville, fortæller Frej Jepsen.

Lyttet blev der til gengæld hos Anja Madsen, der er virksomhedsambassadør i Jobcenter Assens.


Jeg hjælper gerne Frej med at rydde lidt op i fortiden, for jeg vil gerne vise ham, han er en mand, jeg gerne investerer i. Men ellers rører vi ikke fortiden. Når man giver folk en chance, skal det være uden forbehold

Slagtermester Leif Laustsen


- Jeg havde fået kontakt til en slagterlæreplads i Erritsø ved Fredericia. Jeg snakkede med Anja om afstanden kombineret med, at jeg ikke har kørekort, og vi vurderede, at det ville blive svært at fastholde. To dage senere ringede hun igen og fortalte, at hun havde hørt, slagtermester Leif Laustsen i Assens manglede en voksenelev og opfordrede mig til at tage ned og snakke med ham hurtigst muligt, beretter Frej Jepsen, der indrømmer at han var noget nervøs ved mødet med slagtermesteren.

Annonce

Et skud i bøssen

Til oktober har Leif Laustsen drevet slagterforretning i 30 år, og gennem tiden har han haft omkring 40 elever. Flere af eleverne har af den ene eller anden grund haft brug for at få en ekstra chance i livet.

- Jeg havde faktisk lige sagt farvel til en elev, som jeg havde kæmpet for at hjælpe, men han formåede ikke at udnytte den chance, han fik. Så jeg var skuffet og nåede lige at tænke: aldrig mere. Men Frej stod der og fortalte, at han havde siddet inde, taget sin straf og skulle være far lige om lidt. Jeg sagde til ham, at han havde et skud i bøssen for at vise, han ville det her. Og det har han vist mig fra dag et. Frej er noget af det bedste, der er sket for mig herude bagved i slagteriet. Jeg har fået en dygtig mand, jeg kan stole på og som laver det, han skal. Jeg har et dygtigt personale i hele forretningen, men man har nok ikke helt den samme kontakt, som når vi står herude sammen bare os to, og vi arbejder rigtig godt sammen, fortæller Leif Laustsen.

Annonce

En chance uden forbehold

Leif Laustsen er også formand for FødevareDanmark og Slagterfagets Fællesudvalg, så han kan ikke være i forretningen hele tiden.

- Frej er faktisk allerede den, der kan minde mig om ting, vi lige skal huske, hvis jeg har overset noget. Jeg hjælper gerne Frej med at rydde lidt op i fortiden, for jeg vil gerne vise ham, han er en mand, jeg gerne investerer i. Men ellers rører vi ikke fortiden. Når man giver folk en chance, skal det være uden forbehold, mener Leif Laustsen.


Artiklen er bragt i samarbejde med Assens Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce