Annonce
Lokalavisen Assens

Ingen julekoncert uden Birgit og Peter

Peter og Birgit Kappendrup sammen med deres barnebarn Henrik på 11 år. Ægteparret Kappendrup har deltaget i samtlige Assens Harmoniorkesters julekoncerter, siden de startede i 1980'erne. Foto: Søren Plovgaard
Birgit og Peter Kappendrups fem børn har alle spillet i Assens Harmoniorkester. I år var de naturligvis også med, da orkestret spillede til julekoncert i Arena Assens med Kirsten Siggaard som hovedsolist.
Annonce

Assens: For mange mennesker gælder det stadigvæk, at det ikke er jul, før de har overværet Assens Harmoniorkesters julekoncert i Assens.

Sådan er det i hvert fald for ægteparret Birgit og Peter Kappendrup fra Assens. De har ikke misset en eneste julekoncert, siden Assens Harmoniorkester for første gang spillede julekoncert i den gamle Assenshal på Skovvej i begyndelsen af 1980'erne.

En af grundende til ægteparret Kappendrups store interesse for denne årlige begivenhed skyldes utvivlsomt, at Peter og Birgit Kappendrups fem børn - Søren, Morten, Helen, Jesper og Anders - alle har spillet i orkestret. Deres ældste søn, 48-årige Søren Kappendrup, er endda stadig aktiv i Assens Harmoniorkester, mens sønnen Anders på 37 år i dag er medlem af Københavns Post-Orkester.

Og interessen for harmoniorkesteret er tilmed gået i arv til Søren Kappendrups søn Henrik på 11 år. Henrik Kappendrup spillede onsdag aften trommer, da Assens Musikskoles orkester optrådte med aftenens andet nummer - Bad Weather/C-Jam Blues.

- De kommer ikke fra et hjem med klaver, og jeg blev tilmed kasseret til musikundervisningen på seminariet i Kolding og måtte i stedet synge til nar ned i seminariets kantine. Men harmoniorkestrets julekoncert er blevet en god tradition for os. Det er altid hyggeligt, og koncerten starter julen for os, fortalte Birgit Kappendrup.

Harmoniorkestrets julekoncert er blevet en god tradition for os. Det er altid hyggeligt, og koncerten starter julen for os.

Birgit Kappendrup

Annonce

En velsmurt spillemaskine

For Assens Harmoniorkesters mangeårige formand Jørgen Kock var det også en særlig julekoncert i år. Det var nemlig første gang i 12 år, at han ikke skulle på scenen og byde velkommen til publikum som formand for harmoniorkesteret. Jørgen Kock valgte at træde tilbage på formandsposten i foråret og give stafetten videre til Erik Nielsen.

- Nu sidder jeg i stedet oppe bagved i orkesteret og gemmer mig lidt, sagde Jørgen Kock i minutterne inden, Assens Harmoniorkester stemte i til aftenens første melodi - Nissernes Vagtparade.

Jørgen Kock vurderede, at publikumsinteressen for årets julekoncert var nogenlunde på højde med koncerterne i 2016 og 2017, men lidt mindre end sidste år, hvor Stig Rossen var det helt store trækplaster.

Årets solister Kirsten Siggaard og Martin Knudsen leverede imidlertid også varen, og parret fik fortjent høje klapsalver for deres duet i sangen Shallow, som Lady Gaga og Bradley Cooper sidste år gjorde til et verdenshit i den musikalske film A Star Is Born.

Assens Harmoniorkesters julekoncert handler om at holde traditioner i hævd samtidig med, at man skal forsøge at tilpasse repertoiret til nutiden.

Publikum kunne igen i år konstatere, at Assens Harmoniorkester er en velsmurt spillemaskine, der evner at kickstarte julen på en hyggelig måde.

Årets program

Assens Harmoniorkesters julekoncert i Arena Assens bestod i år af følgende indslag:

Første afdeling:

1. Nissernes Vagtparade. 2. Bad Weather - C-Jam Blues. 3. Bolero. 4. Thank You for the Music. 5. Otto Brandenburg Medley. 6. Kronprinsesse Marys Honnørmarch. 7. On My Own. 8. Så skimrande var aldrig havet. 9. Shallow fra A Star is Born. 10. Juletræsgalop.

Anden afdeling;:

1. Star Wars Saga. 2. Nur Ein Armer Jazztrompeter. 3. All I Want For Christmas Is You. 4. Grown-Up Christmas List. 5. Have Yourself a Merry Little Christmas. 6. White Christmas. 7. A Festive Christmas. 8. Dejlig er jorden.

Solister: Kirsten Siggaard og Martin Knudsen.

Dirigent: Lars K. Mortensen.

Konferencier: Morten Kock.

Solisterne Kirsten Siggaard og Martin Knudsen synger duet i nummeret Shallow. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Omkring 40 musikere fra Assens Harmoniorkester var på scenen til julekoncerten. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Kirsten Siggaard og dirigent Lars K. Mortensen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Der var som sædvanligt fyldt godt op på stolerækkerne til Assens Harmoniorkesters julekoncert i Arena Assens. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Dirigent Lars K. Mortensen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Her med solist Kirsten Siggaard. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Her med solist Kirsten Siggaard. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Her med trompet- og sangsolist Martin Knudsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Her med trompet- og sangsolist Martin Knudsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Assens Harmoniorkester gav julekoncert i Arena Assens. Her med trompet- og sangsolist Martin Knudsen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce