Annonce
Lokalavisen Assens

Irenes firma er en ren succes

Irene Hørsman er på to et halvt år gået fra en til 10 sit rengøringsfirma Hørsman Ren Service. Foto: Søren Plovgaard
Irene Hørsman startede næsten på bar bund for to og et halvt år siden. I dag driver hun rengøringsfirmaet Hørsman Ren Service med 10 ansatte.
Annonce

Assens: Februar 2017:

Irene Hørsman beslutter sig for at blive selvstændig. Hun starter rengøringsfirmaet Hørsmann Ren Service og har fra starten lige nok kunder til at beskæftige sig selv med 20 arbejdstimer om ugen.

Oktober 2019:

Irene Hørsman har 10 ansatte i sit rengøringsfirma, fire firmabiler i drift og svært ved at tage alt for mange arbejdsopgaver ind.

Det er den korte udgave af Hørsman Ren Service, der på to og et halvt år har vækstet nærmest uge for uge.

Irene Hørsman havde stået i butik det meste af sit liv. I Assens arbejdede hun 10 år hos Guldsmed Larsen, inden hun tog et job hos Assens Bageri et par meter længere oppe ad hovedgaden.

- Det var udsigten til, at jeg pludselig skulle begynde at arbejde i bagerforretningen hver anden weekend, der fik mig til at tænke over, hvad jeg kunne beskæftige mig med i stedet, siger 44-årige Irene Hørsmann.

To måneder efter hun var gået i gang med Hørsman Ren Service, var der arbejde nok til fire hænder.

Irene Hørsman valgte fra starten at spare på markedsføringsudgifterne, og det har hun ikke fortrudt. Hver eneste dag lavede hun reklame for sig selv og sit firma, når hun gjorde rent, og kunderne var tilfredse med arbejdet. Mund til mund-metoden sikrede, at der hele tiden kom nye kunder til i forretningen.

- Jeg ansatte min lillesøster Lena Andersen, og siden er firmaet vokset lige så stille, så vi nu er ti ansatte, fortæller Irene Hørsman.

1. oktober fandt hun et lønnummer til Kim Tolberg, der tidligere drev sit enmandsfirma Kim Vinduespudser, så nu er Hørsman Ren Service også dækket godt ind på det felt.

Irene Hørsman fortæller, at det er alle slags mennesker, der henvender sig til hendes rengøringsfirma for at få udført en opgave.

- Men vi har især meget at lave hos dem, vi kalder for hr. og fru Danmark. Det er helt almindelige mennesker, der har brug for at få gjort rent i deres hjem, pudset sølvtøj og vasket sengetøj, forklarer Irene Hørsman.

Hun går selv til hånde med gulvspand og kost, men har valgt at købe sig til hjælp til regnskabsdelen af sin forretning.

Det var udsigten til, at jeg pludselig skulle begynde at arbejde i bagerforretningen hver anden weekend, der fik mig til at tænke over, hvad jeg kunne beskæftige mig med i stedet.

Irene Hørsmann

Annonce

Holder fri i weekenden

Der har i flere år været vækst inden for rengøringsbranchen. I dag køber også lidt yngre mennesker sig til hjælp med rengøring. Det var ikke tilfældet tidligere, men flere års økonomisk opsving har gjort rengøring til et populært tilkøbsprodukt for mange midt i en hektisk hverdag.

- Det hænger nok sammen med, at mange yngre par ikke gider bruge en hel lørdag på at gøre rent, når de endelig har fri efter en travl uge på job, mener Irene Hørsman.

Faste rengøringsaftaler hos en række mellemstore virksomheder og boligforeninger lægger en fast indtjeningsbund for Hørsman Ren Service. Men stort set hver eneste dag ringer Irene Hørsmans mobiltelefon, og en ny kunde bliver skrevet op i ordrebogen.

Irene Hørsmans tre VW Caddy'er og en VM Transporter er konstant på landevejene på ugens fem første dage. Til gengæld skal kunderne ikke gøre sig forhåbninger om at se bilerne i weekenden eller om natten.

- Det er tidspunkter, som jeg på forhånd besluttede mig for at vælge fra, da jeg startede firmaet. Jeg har tre børn og er sådan lidt curlingmor-agtig, så jeg kører ungerne rundt til sport hver eneste weekend, siger Irene Hørsman.

Da hun startede sit rengøringsfirma for lidt over to og et halvt år siden, indgik virksomheden som en del af hendes mand Niels Hørsmans firma Tæppeladen. Men 1. oktober valgte hun at få sit eget cvr-nummer.

- Vi skulle lige først se, om der var grundlag for at drive et rengøringsfirma i Assens. Det har der jo vist sig at være, og måske er jeg også nået til et punkt, hvor jeg skal finde ud af, om firmaet skal vækste yderligere, eller om det passer mig med den størrelse, det har nu med 10 ansatte, siger Irene Hørsman.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce