Annonce
Lokalavisen Assens

Ismanden Linh: Her er alt i orden

Linh Vu Dao fra Italiens Ishus i Willemoesgade i Assens bruger naturligvis handsker, når han laver isvafler til kunderne. Handsker er også et krav hos de kunder, der selv ønsker at lave deres is i butikken. Foto: Søren Plovgaard
Medieomtale af forholdene i iskiosk-branchen har skabt øget opmærksomhed hos kunderne.
Annonce

Assens: For et par uger siden bragte Ekstra Bladet en artikel om Walid Hussein Dalo, der driver iskiosk-kæden Roma Is med butikker i Ringe, Faaborg og Assens.

Under overskriften "20-årig bag Danmarks ulækreste iskiosker" kunne avisen berette, at Fødevarekontrollen under sine kontrolbesøg havde fundet ikke færre 17 lovovertrædelser i de tre isbutikker. Flere af overtrædelserne havde fundet sted hos Roma Is i Østergade 17.

Omtalen har gjort stort indtryk på de lokale borgere.

Det fortæller Linh Vu Dao, der 1. juni sidste år åbnede Italiensk Ishus Assens i Willemoesgade 2. Her tilbyder han blandt andet kunderne en stor isbuffet med ikke færre end 30 forskellige slags is og mindst lige så mange slags toppings.

- Jeg kan mærke i min butik, at der har været skrevet om Roma Is. Mange kunder forlanger lige at se min kontrolrapport, inden de beslutter sig for at købe noget. Kunderne siger, at det er noget de er begyndt med, efter de har læst artiklen i Ekstra Bladet. Men i min butik er alt i orden, fortæller Linh Vu Dao, der i flere år også har drevet Torvegrillen på den modsatte side af gaden.

Linh Vu Dao har sin kontrolrapport hængende i sit ene forretningsvindue, og den er i øvrigt påført en glad smiley og er uden anmærkninger af nogen slags.

Mange kunder forlanger lige at se min kontrolrapport, inden de beslutter sig for at købe noget.

Linh Vu Dao

Annonce

Handsker er et krav

Hos Italiensk Ishus kan kunderne selv lave deres egne is, og det stiller store krav til hygiejnen i isbutikken, understreger Linh Vu Dao. Alle kunder - børn som voksne - skal påføre sig et sæt plastikhandsker, inden de går om bord i is-buffeten.

- Det krav er vi meget strenge med. Vi gør meget ud af at kontrollere, at kunderne rent faktisk tager handskerne på. Vi kigger altid efter, så godt vi kan. Men vi tilbyder også at lave isvaflerne selv, og det vil især de lidt ældre kunder gerne have, siger Linh Vu Dao.

De seneste ugers varme vejr har igen fået folk til isboderne, og hos Italiensk Ishus i Willemoesgade i Assens sælges der is fra den italienske isleverandør Premiata Gelateria fra Venedig.

- Jeg spiller med åbne kort. Min is er ikke hjemmelavet, men det er kvalitetsis fra en af verdens bedste isfabrikker i Italien, forklarer Linh Vu Dao.

Butiksejer Walid Hussein Dalo oplyste i øvrigt til Ekstra Bladet, at han var ved at sælge Roma Is-butikken i Assens.

Lokalavisen har forsøgt at komme i kontakt med Walid Hussein Dalo, men han har ikke reageret på avisens henvendelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce