Annonce
Lokalavisen Assens

Jacob Gades 140-års fødselsdag fejres i Strøjer Samlingen

Jacob Gade var ikke kendt for at blande sig alt for meget i det lokale liv, men førte ofte en lidt tilbagetrukket tilværelse i sit hjem i Torø Huse. Her er komponisten dog kommet i godt selskab med høj cigarføring ved en sammenkomst på Hotel Phønix i Assens i december 1953. Fra venstre er det apoteker Jens Strøyberg og den unge pige Annette Strøyberg, der senere blev skuespiller og giftede sig med den franske filminstruktør Roger Vadim og blev hans anden kone efter Roger Vadims ægteskab med Brigitte Bardot. Længst til højre er det hotelejer Hans Christian Pedersen, der ofte blot blev kaldt for "Phønix-Pedersen". Privatfoto
Stort arrangement hylder den kendte komponist, der slog sig ned i Torø Huse og boede der indtil sin død i 1963.
Annonce

Vedstårup: Der efterspørges jævnligt idéer og initiativer, der har det til fælles, at de vil det bedste for kommunen og købstadens udvikling og styrke opmærksomheden på, at Assens på trods af sin beliggenhed i det såkaldte Udkantsdanmark er et sted, hvor det er attraktivt at bo og virke og et sted, som er værd at besøge for andre.

Engagerede borgere har på uegennyttig vis og ved en frivillig indsats været med skabe attraktioner som Hørvævsmuseet i Krengerup, Lilleskov Teglværk i Tommerup St. og Toldstrups Hus i Assens.

De fleste kender søhelten Peter Willemoes og hans relation til den vestfynske købstad. Men også en anden berømt og kendt person har flere års tilknytning til Assens. Det er komponisten og musikeren Jacob Gade, der boede de sidste år af sit liv i Torø Huse lidt sydøst for Assens.

Jacob Gade har indskrevet sig i musikkens historie med sit udødelig hit Tango Jalousie, der indbragte så mange royalties, at han i 1956 stiftede Jacob Gade Legatet for unge musikere.

Prinsens Musikkorps underholder ved arrangementet på Strøjer Samlingen fredag den 29. november. Pr-foto
Annonce

Mindestue eller museum

Nu har Preben Find, Assens, taget initiativ til at indlede et projekt, der skal henlede opmærksomheden på Jacob Gades tilknytning til Assens.

- Målet med dette initiativ er, at der et sted i Assens by etableres en mindestue for Jacob Gade, eller hvis en bygning i Assens findes egnet et mindre museum, hvor der formidles viden om Jacob Gades liv og virke som musiker, orkesterleder og komponist, fortæller Preben Find.

Fredag den 29. november er det 140 år siden, at Jacob Gade blev født i Vejle, og på Preben Finds foranledning markeres den runde fødselsdag med et arrangement på Strøjer Samlingen i Vedstårup.

Fejringen af Jacob Gades 140-års fødselsdag begynder klokken 19, og et kvarter senere indledes en koncert med Prinsens Musikkorps.

Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne, og musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.

Klokken 20 viser og kommenterer Preben Find billeder på en storskærm under overskriften "Jacob Gade i ord og billeder", og klokken 20.30 bydes der på kaffe, vin og kransekage i de flotte lokaler på Strøjer Samlingen.

Arrangementet sluttes af med en rundvisning på Strøjer Samlingen, hvor indehaver Jørgen Strøjer Hansen har samlet 100 unikke biler i tip-top stand.

Det koster 250 kroner at deltage i arrangementet, og billetter kan købes frem til onsdag den 27. november via www.strojersamlingen.dk under events eller ved henvendelse på telefon 6479 1399.

Dørene åbnes klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce