Annonce
Lokalavisen Assens

Jeg synes, en gruppe vindmøller på tre-fire stykker er meget pænere end en solcelle-mark

Opsætning af vindmøller på land er gået i stå, mener Poul Poulsen. Her er det ved Lem i Vestjylland. Foto: Johan Gadegaard

Læserbrev: Det er en kendt sag, at vedvarende energianlæg som vindmøller, solceller og biogas vækker stor modstand og stærke følelser. Alle synes det er en rigtig god ide, blot ikke lige her hvor vi bor!

Opsætning af vindmøller på land er gået helt i stå i Danmark. Det er et kæmpe problem, ikke mindst set i lyset af den udbygning, der er påkrævet, og som regeringen forsøger at adressere i deres nye plan. Ros for det, selv om jeg synes, der skal meget mere til.

Lokalpolitisk har det vist sig at være en for vanskelig sag at arbejde med. Stort set alle projekter vedrørende vindmøller løber ud i sandet. Derfor må der en procesændring til. Jeg har følgende forslag:

Annonce

1) Staten stiller bindende krav til hver kommune eller hver region om at levere en bestemt mængde megawatt indenfor en fastsat tidshorisont.

2) Reglerne for etablering af energianlæg ændres, så de har samme bindende karakter, som ved større udvidelser af landbrug.

3) Regeringen udpeger nogle øde områder i landet, i respekt for natur og kulturhistorie, til etablering af vindmølleparker, og vedtager en anlægslov.

Jeg tror, at alle tre forslag skal i spil. Der går mange år, inden energiøerne er en realitet, og indtil da skal vi satse på især landvind, men også kystnære møller. Jeg synes, at det ganske land, skal bidrage.

Jeg synes personligt, at en gruppe vindmøller på 3-4 stykker er meget pænere end en solcelle-mark.

Fyens Stiftstidende har bragt to artikler om emnet den seneste uge. Begge skræmmebilleder. Der skal ikke eksproprieres hele landsbyer, og Danmark svækkes ikke militært.

Jeg synes personligt, at en gruppe vindmøller på tre-fire stykker er meget pænere end solcelle-mark

Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce