Annonce
Lokalavisen Assens

- Jeg synes, vi har de sejeste butikker her i Assens

Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening, sætter sammen med de øvrige butikker i disse uger pris på Assens gennem en kampagne, der sætter fokus på at handle lokalt. Foto: Søren Plovgaard
Pernille Schreiner har været formand for Assens Handelsstandsforening i snart to år. Her svarer hun på en række aktuelle spørgsmål omkring handelslivet i byen.
Annonce

Assens Handelsstandsforening er for anden gang med i den landsdækkende kampagne Handl Lokalt. Hvorfor har handelsstandsforeningen valgt at være med igen?

- Vi har jo været med før for halvandet år siden, og det var en god oplevelse, og noget folk virkelig lagde mærke til og tog til sig. Også i butikkerne, hvor der var nogle gode, sjove og anderledes aktiviteter. Dem kan vi desværre ikke gentage lige nu, men det kommer i stedet til at ske ved et arrangement til efteråret.

Mange butikker har de seneste tre måneder været påvirket af Covid-19-situationen. Hvordan synes du, at butikkerne i Assens har klaret sig igennem denne særlige tid?

- Jeg synes, vi har de sejeste butikker her i Assens. De sidste måneder har virkeligt båret præg af, hvor mange selvstændige erhvervsdrivende, der er i Assens. De har stået her hele tiden på trods af, at der har været dage, hvor der bare er kommet 300 kroner i kassen. Alligevel har butikkerne åbnet døren hver eneste dag under krisen. Det synes jeg har været sejt, og nok også en af grundene til, at butikkerne er kommet så hurtigt igang igen, nu hvor det hele er blevet mere normalt. I handelsstandsforeningen har vi også mærket opbakning. For eksempel købte virksomheden Meldgaard, der står for renovationen i Assens Kommune, en hel del gavekort til brug i handelsstandsforeningens medlemsbutikker til de af deres medarbejdere, der boede tættest på Assens, fordi firmaets sommerfest måtte aflyses i år. For vores eget vedkommende her i Bog & Ide har vi haft et godt salg af for eksempel bøger og puslespil under coronakrisen. Boghandlerbranchen er faktisk altid sjovest at være i, når der er en lille smule krise i samfundet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at forbrugernes handelsmønstre ændrer sig hastigt i disse år. Mange handler på nettet og går uden om butikkerne. Hvordan skal vi sikre os, at der også er fysiske butikker med et godt udvalg i Assens i fremtiden?

- Det er såre simpelt at svare på det spørgsmål. Vi skal bare bruge butikkerne. Vi har nogle superskarpe butikker i Assens med et godt udvalg, så dem skal man bare huske at blive ved med at handle i. Jeg vil tro, at de fleste butikker i Assens efterhånden også har en webshop, hvor man skaber en ekstra omsætning, men det er jo stadig sådan, at jo flere butikker, der er i byen, jo mere liv skabes der. Det giver en synergieffekt at være mange butikker samlet på et sted, så det er ikke altid nogen fordel, hvis en konkurrent lukker.

Hvad er de vigtigste opgaver, som Assens Handelsstandsforening skal løfte i de kommende år?

- Vi skal generelt sørge for at tilbyde nogle gode oplevelser og aktiviteter, der kan trække folk til byen. Nu bliver der så ikke noget hen over sommeren, men handelstandsforeningens første projekt vil være at få lavet en god "Sæt pris på din by" til efteråret samt begynde planlægningen af decemberaktiviteterne. Hvis vi tænker lidt længere frem, arbejder vi jo allerede nu sammen med Assens Kommune og andre interessenter omkring byens 500-års købstadsjubilæum i 2024. Vi håber også meget på, at der bliver et outlet-arrangement i Arena Assens til efteråret. Og så er det også at vigtigt, at vi tænker på at gøre Assens til et sted, hvor andre har lyst til at åbne butik. Gågade? Der har jo altid været både for og imod, men nej, vi kan ikke lave en permanent gågade i Østergade. Hvis man skulle lave noget ved hovedgaden, skulle man måske ensrette den, men det tror jeg nu heller ikke vil gøre den store forskel. Folk, der bor i Assens, kan sagtens finde ud af at bruge Østergade, sådan som den er nu.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce