Annonce
Lokalavisen Assens

Jenny fra Aarup nomineret til to filmpriser for sin musik: Jeg kommer til at græde snot, hvis jeg vinder

Lydmor eller Jenny Rossander er meget kendt for sin udførlige og kreative liveshows, hvor det visuelle i høj grad smelter sammen med musikken. Arkivfoto: Simon Staun
Det var en meget rørt Jenny Rossander, der for nyligt fik at vide, at hun altså var nomineret til ikke blot én men to Robert Priser for sit arbejde med filmen "Venuseffekten".

Aarup: Filmen "Venuseffekten" har taget den danske filmbranche med storm og er nomineret til ikke færre end 12 Robert-priser. Det er kun én mindre end "Margrethe d. 1.", der fører an i feltet.

To af filmens 12 nomineringer er gået til den nu meget lykkelige og rørte musiker Lydmor, der er opvokset i Aarup.

- Det er helt sindssygt. De annoncerede en ny kategori hvert kvarter. Jeg var hjemme hos min kæreste, som trykkede "refresh" på hjemmesiden hele tiden. Pludselig kommer han ind i stuen og siger "tillykke". Til at begynde med anede jeg ikke, hvad han snakkede om.

Annonce

Lykønskningen kom fordi, hun officielt var nomineret til "årets sang" for det følsomme electro-hit "The Last Call."

Og der var endnu en lykønskning på vej.

- Jeg var taget af sted hjemmefra. Og så skriver han sgu på sms, at jeg også var nomineret til "årets score." Dér fik jeg tårer i øjnene. Det er simpelthen den helt store nominering, så der begyndte jeg at græde.

Robert Prisen

Det er nemlig deres kollegaer i FilmAkademiet, der nominerer og vælger modtagerne af den prestigefulde pris.

FilmAkademiet har som formål at fremme filmkunsten i Danmark, og uddelingen af de eftertragtede Robert-priser er det årlige højdepunkt for medlemmerne og branchen. Priserne har været uddelt hvert år siden 1984 til de der har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner i det forgangne år.

FilmAkademiet blev stiftet i 1982 og Robert-prisen kan i baggrund og fundats sammenlignes med den amerikanske Oscar, den franske César og den engelske BAFTA. Tv-kategorierne blev tilføjet i 2012.

Statuetten har navn efter dens formgiver, den internationalt anerkendte modernist Robert Jacobsen, som også var en stor filmelsker.

Det er kun personer som arbejder professionelt i film- og tv-branchen som kan blive medlemmer af FilmAkademiet. Det er de over 2000 medlemmer der indstiller, hvilke film, tv-serier og fagfolk, der skal nomineres, ligesom de i sidste ende stemmer om, hvem der skal modtage Robert-priserne inden for en bred vifte af de filmiske discipliner. Nomineringerne offentliggøres primo januar og prisuddelingen finder sted hvert år i starten af året.

Filmfan fra barndommen

Lydmor, der bærer det borgerlige navn Jenny Rossander, har siden barndommen drømt om at arbejde med film.

- Lige siden, jeg var barn og boede på Fyn, har jeg drømt om at lave film. Jeg ville altid se alt ekstramaterialet til filmene og kigge på de fantastiske mennesker, der var med til at lave dem.

Hun har før bidraget med musik til film heriblandt "Vildheksen". Den blev nomineret til Robert-prisen for "originale sang", men tabte i sidste ende. Hun har dog ikke lavet en score til en film før.

- Nu har jeg for første gang fået lov til at lave hele scoren til en film. Og jeg blev lykkelig af, at Anna Emma (instruktøren, Anna Emma Haudal, red.) spurgte, om jeg ville gøre det. Jeg gav det virkelig alt, jeg havde, og jeg gjorde alt, jeg kunne, for at det skulle blive godt.

Og skulle Lydmor vinde, så indrømmer hun gerne, at en sejr vil betyde meget.

- Jeg vil faktisk rigtig gerne vinde, siger hun lidt tilbageholdende.

Og hvis hun vinder, ved hun præcis, hvad der kommer til at ske.

- Jamen, så kommer jeg til at stå der på scenen og græde grimt snot foran hele den danske filmbranche. Min kæreste fik også selv tårer i øjnene, da han fortalte mig, at jeg var nomineret, så måske sidder han på et af sæderne og græder grimt snot sammen med mig.

Robert-prisen bliver uddelt lørdag den 5. februar og vil kunne live-streames.

Lige siden, jeg var barn og boede på Fyn, har jeg drømt om at lave film. Jeg ville altid se alt ekstramaterialet til filmene og kigge på de fantastiske mennesker, der var med til at lave dem.

Jenny Rossander
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce