Annonce
Lokalavisen Assens

Jordemoder og frivillig: Rikke yder fødselshjælp til købmandsbutikken i Ørsted

Rikke Schmidt tager imod ordrer til de tre ugentlige vareture i købmandsforretningen i Ørsted. I sidste uge lagde hun 10 frivillige timer i butikken ved siden af, at hun passede sit faste job. Foto: Søren Plovgaard
27-årige Rikke Schmidt er en af flere frivillige, der hver dag giver en hånd med i købmandsbutikken i Ørsted, der fornylig skiftede ejere.

Ørsted: 27-årige Rikke Schmidt har sit fast job på et af kommunes bosteder, hvor hun har ansvaret for den sundshedsfaglige del.

Rikke Schmidt er uddannet jordemoder - og i disse uger sørger hun for, at købmandsbutikken på Frøbjergvej i Ørsted får en god start på sit nye liv.

Ørsted Beboerforening overtog butikken 1. februar og ansatte Brian Lund som købmand. I opstartsfasen hjælper medlemmer af beboerforeningens styregrup til med at løbe købmandsforretningen i gang, og Rikke Schmidt er en af de frivillige, som har meldt sig til at give en hånd med i den første tid.

I sidste uge lagde Rikke Schmidt 10 frivillige timer i butikken. Det kan lade sig gøre, fordi Rikke Schmidt har skiftende arbejdstider, men på sigt er det planen, at hun og de andre frivillige kan nøjes med et par timers arbejde om ugen.

- Jeg hjælper til i forretningen, når jeg har tid til det. I dag er jeg her fra klokken 9 til klokken 14, og bagefter skal jeg så videre til mit faste arbejde, så det er en lang arbejdsdag, siger Rikke Schmidt, der bor i Ørsted Grave sammen med sin mand Paw.

- Jeg har valgt at hjælpe til i købmandsforretningen, fordi jeg har lyst til at gøre en indsats. Men jeg gør det også for byens skyld, fordi jeg har tænkt mig at bo her i Ørsted i mange år endnu, og derfor synes jeg, det er vigtigt, at vi stadigvæk har en købmandsbutik i byen, siger Rikke Schmidt.

Hun står blandt andet for at pakke varer til de tre ugentlige vareture. Torsdagsturen er den største. Her skal købmandsbutikken ofte levere varer ud til op mod 35 fortrinsvis ældre kunder, hvoraf mange bor i større byer som Aarup, Assens og Vissenbjerg.

- Planen er ikke, at jeg skal fortsætte med at have 10 timer om ugen i butikken, men i opstarten er det os medlemmer fra beboerforeningen, der trækker det store læs. På sigt er det så vores opgave at skaffe nok frivillige til, at man kun behøver at tage nogle få timer i købmandsforretningen om ugen, forklarer Rikke Schmidt.

Annonce

Sjældent at butikken er tom

Købmand Brian Lund har fået malet sit kontor og personalerummet hvidt, og på et bord ligger der flere åbnede slikposer, som de frivillige kan kaste sig over, når der bliver et par ledige minutter.

Selv om Brian Lund kun har haft ansvaret for købmandsbutikken i få uger, giver han gerne en foreløbig dom over sin tid som butikkens førstemand.

Købmandsbutikken i Ørsted er kommet godt fra start, efter den lokale beboerforening overtog den 1. februar. Det er sjældent, at butikken er helt tom for kunder. Foto: Søren Plovgaard

- Folk har taget godt imod os, og vi kan mærke, at mange lokale beboere virkelig støtter op om projektet. Så det er lige før, at det er en fornøjelse at være her, siger Brian Lund med et skævt smil om munden.

Samme indtryk har Rikke Schmidt:

- Der er næsten altid kunder herinde, og det er meget sjældent, at butikken er helt tom.

Brian Lund har fået god støtte i sit nye job af det tidligere købmandspar Jette og Lene Weber, der de første par uger har været med til at sikre en god og smidig overdragelse af købmandsbutikken.

Købmand Brian Lund er tilfreds med den start, han og købmandsbutikken i Ørsted har fået. Foto: Søren Plovgaard

- Jette og Lene har været helt fantastiske, understreger Brian Lund.

Han får snart en fast kollega til at hjælpe sig i købmandsbutikken. Det er Casper Valentin Storm, der tiltræder senest 1. marts, når han har afviklet sit nuværende arbejdsforhold i Rema 1000.


Der er næsten altid kunder herinde, og det er meget sjældent, at butikken er helt tom

Rikke Schmidt, frivillig i købmandsbutikken i Ørst


På en tavle i personalerummet kan de frivillige se, hvilke opgaver der er at tage fat på. Foto: Søren Plovgaard
Ørsted Beboerforening var hurtige til at reagere, da købmandsfamilien Weber annoncerede, at de ikke længere ønskede at drive Let-Køb-butikken på Frøbjergvej 13 i Ørsted. Foto: Søren Plovgaard
Mange benytter sig af at få leveret varer ud fra købmandsbutikken i Ørsted. Der køres vareture mandag, tirsdag og torsdag, og her er det Rikke Schimdt, der tager imod en bestilling til torsdagsturen. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce