Annonce
Lokalavisen Assens

Jul i Valhal og i Fyrtårn Tommerup

Storm Elias Friis Bruun Brydenfelt, Silas Rosenkrands Christoffersen og Alvin Harbo Ilskov holder en velfortjent frokostpause i Fyrtårn Tommerup efter generalprøven med Odense Symfoniorkester og Jul i Valhal, inden de igen skal ind i hallen og synge i det store kor sammen med de andre 3. og 4. klasselever fra kommunens skoler. Foto: Søren Plovgaard
Elever fra fem skoler i Assens Kommune medvirkede som kæmpekor ved Odense Symfoniorkesters julekoncert i Fyrtårn Tommerup.
Annonce

Tommerup St.: Storm Elias Friis Bruun Brydenfelt, Silas Rosenkrands Christoffersen og Alvin Harbo Ilskov sidder ved et bord i foyeren i Fyrtårn Tommerup og spiser deres madpakker.

Det er onsdag eftermiddag, og de tre drenge fra 3A på Tallerupskolen venter spændt på, at de skal ind i den store hal for at deltage i familiejulekoncerten Jul i Valhal sammen med Odense Symfoniorkester.

De er netop blevet færdig med generalprøven sammen med elever fra fire andre skoler i Assens Kommune. De er alle elever i 3. og 4. klasse, og de seneste par måneder har de øvet sangene fra den kendte tv-julekalender, så snart der var en lejlighed til det. - Jeg er lidt nervøs for, at jeg måske ikke kan huske teksten, siger Silas Rosenkrans Christoffersen, mens han tager det sidste bid af sin banan.

Det er anden gang, at Odense Symfoniorkester medvirker ved en familiejulekoncert i Fyrtårn Tommerup sammen med skoleelever fra Assens Kommune. Sidste gang var i 2016, og Stine Brinch Nielsen forventer, at der bliver et lignende arrangement i fremtiden.

Hun er børne- og ungeproducent i Odense Symfoniorkester, der har turneret Fyn og Langeland rundt med familiejulekoncerter de sidste fem år.

- Det er enormt godt, at orkestret har noget, det kan vende tilbage til, så vi ikke hele tiden skal opfinde den dybe tallerken. Skolernes lærere ved, hvad det er for noget, vi kommer med, og hvor lang tid det varer og så videre. Og orkestret ved til gengæld, hvordan hallerne ser ud, og hvad kapacitet de har, siger Stine Brinch Nielsen.

For skolerne er det den en dag, hvor alle sejl sættes til. Ud over 3. og 4. klasseelevernes deltagelse i det store sangkor er skolernes yngste elever inviteret med som publikum til at overvære forestillingerne.

I år medvirkede Brylle Skole, Peter Willemoesskolen i Assens, Tallerupskolen, Vissenbjerg Skole og Gummerupskole i arrangementet.

Det fede er, at det ikke er de polerede korbørn, der kommer her.

Stine Brinch Nielsen, producent, Odense Symfoniorkester

Annonce

En vigtig oplevelse

Jul i Valhal har vist sig som det hele rigtige valg til årets familiejulekoncerter.

- Det er en drøngod julekalender med megameget musik i. I dag skal du jo være heldig, hvis du får en start- og en slutsang i julekalenderne. Men i de gode gamle dage var der altid 10-12 sange, så jeg har været nødt til at gå en del år tilbage i tiden for at finde noget, der var egnet, fortæller Stine Brinch Nielsen.

Og tilføjer:

- I år har vi skruet rigtig meget op for den rytmiske side af forestillingen for at imødekomme det unge publikum, dér hvor de er, og så de ikke kun synes, at vi er sådan nogle kedelige nogen. Det er vigtigt, at vi får spillet alt det gode musik uanset om det er rytmisk eller klassisk, forklarer Stine Brinch Nielsen.

Inden koncerterne har lærerne været igennem en gennemgang af materialet sammen med dirigent Martin Nygård Jørgensen, og der har også været holdt en øvedag i Fyrtårn Tommerup, inden det for alvor gik løs med sang og juleeventyr onsdag eftermiddag.

- Vi har valgt at spille for 3. og 4. klasserne, fordi eleverne her stadig er børn, og synes det er sjovt. Kommer du op i 5. klasse kan det hurtigt blive sådan lidt ”øv-øv” for dem at skulle stå og synge sammen med andre. Det fede er, at det ikke er de polerede korbørn, der kommer her. Det er alle, og det er vigtigt, at de får oplevelsen. Men kan jo ikke sige det fra, hvis man ikke har prøvet det, siger Stine Brinch Nielsen.

Ved eftermiddagens sidste forestilling var elevernes forældre inviteret med, og her kunne man melde om alt udsolgt på stolerækkerne.

Magnus Lau Ovesen, Emma Pilgaard Christensen og Anne Roed Refshauge var blandt aktørerne ved familiejulekoncerten. Foto: Søren Plovgaard
Det store kor venter på, at koncerten går i gang. Koret medvirkede ved 10 af de 13 sange under koncerten. Foto: Søren Plovgaard
Elever fra 3. og 4. klasserne på fem skoler i Assens Kommune dannede det store kor, der sang de kendte sange fra TV2's populære julekalender Jul i Valhal. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce