Annonce
Lokalavisen Assens

Kamilla var med til at lave den: Vejkirke skal give håb i en mørk tid

Kamilla Maria Jakobsen, Fyns Valgmenighed, ved den vejkirke, hun omsatte fra idé til virkelighed i Glamsbjerg. Foto: Martin Kloster
Det er 32-årige Kamilla Maria Jakobsens idé, at der er kommet en vejkirke til Glamsbjerg. Den troende kvinde vil gerne hjælpe andre mennesker på vej, der har brug for omsorg og hjælp.

Glamsbjerg: Situationen med corona har lukket landet mere eller mindre ned og måske gjort  mange mere ensomme i en historisk øv-tid.

Men der er også mulighed for at få humøret lidt op igen ved den vejkirke, der står på Torvet i Glamsbjerg netop nu.

Det mener Kamilla Maria Jakobsen fra Fyns Valgmenighed, der sammen med sin mand og en ven har bygget den såkaldte vejkirke eller minikirke. I vejkirken finder du Det nye Testamente, bibelvers, bedelys og du kan smide en bøn i en postkasse.

Ønsket er at sprede lys og håb midt i coronakrisen og nedlukningen, fortæller 32-årige Kamilla Maria Jakobsen, som selv bor i Glamsbjerg og er idékvinden bag vejkirken.

Kamilla Maria Jakobsen ser efter, om der er smidt en bøn i postkassen. Det er der mulighed for. Foto: Martin Kloster

- Kirken er noget de fleste kender. Jeg tror særligt i en krisetid, at folk har brug for at gå tilbage til noget af det, de kender. Også for noget trygt. Vi har jo bønnen, det at bede til Gud, som noget af det, vi gør. Og det tror jeg faktisk, der er mange der gør, uden at de måske vil sige det, fortæller Kamilla Maria Jakobsen, da Lokalavisen Assens møder hende ved vejkirken, der vel er cirka tre meter høj med et kors øverst.

Annonce

Læser dem op

Bønnerne ender ikke blot i postkassen. Der bliver taget vare om dem, lover Kamilla Maria Jakobsen.

- Hvad sker der med de bønner, folk kommer med?

- Vi læser dem op til vores gudstjenester og beder for de emner, folk har lagt i. Der var en pige, der bad om, at hun kunne få lov til at blive i skolen. En har skrevet noget med, at han ikke helt vidste, om han var kristen. 'Men nu prøver jeg at bede alligevel'. Mange beder for, at corona snart skal gå væk, svarer Kamilla Maria Jakobsen.

Vejkirken blev allerede bygget under første nedlukning sidste år og er nu sat op igen. Den vil stå på Torvet de næste par måneder til fri afbenyttelse for forbipasserende. En nyhed har vejkirken også at byde på: Der er sat en kasse op, hvor man kan donere dagligvarer, som gives videre til værdigt trængende.


Der var en pige, der bad om, at hun kunne få lov til at blive i skolen.

Kamilla Maria Jakobsen.


Kamilla Maria Jakobsen fik idéen til vejkirken, da hun kom forbi Bethlehemskirken på Nørrebro i København. Der havde de bygget en minikirke ude foran kirken.

- Så tænkte jeg, at sådan en ville jeg også gerne bygge. Så jeg lavede en tegning, fortæller hun.

Tegningen gav hun gav til sin ven Henrik Poulsen, der er god til at omsætte idéer og bygge den slags.

Bedelys er pakket ind. Foto: Martin Kloster

Vejkirken

Det er Kamilla Maria Jakobsens idé at bygge en vejkirke i Glamsbjerg. Hun fik hjælp til at bygge den af sin mand og en ven.

Ifølge Kamilla Maria Jakobsen har kommunen givet en tilladelse til, at kirken kan stå i Glamsbjerg i to måneder. Sidste år stod den der også.

Kamilla Maria Jakobsen, der bor i Glamsbjerg, er bl.a. professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation. Hun er tillige medlem af Fyns Valgmenighed, hvor hun er kirkeiværksætter og frivillig.

Kamilla Maria Jakobsen er selv flasket op med kristendommen. Hun får med troen en fornemmelse af, hun ikke er alene i det her liv, siger hun.

- Han kender mig, han vil også vejlede mig, hjælpe mig. Det er en tryghed, det er også et venskab, samtidig med, han er langt større end mig, siger hun om Jesus.

Vise ord ved vejkirken. Foto: Martin Kloster

- Nogle gange mærker jeg det følelsesmæssigt. Det handler om, at jeg opdager, at han faktisk kender mig. Det er et personligt forhold. Jeg har oplevet nogle gange i mit liv, at andre har fået et budskab til mig fra ham. Det fundamentale for mig er at have en relation til Jesus. At jeg tror på, at Jesus, der gik rundt på jorden for 2000 år siden, eksisterer. Også nu, siger den troende.

Annonce

Arbejder frivilligt

Kamilla Maria Jakobsen har været gift med sin mand David Jakobsen siden 2010. Hun er ansat som såkaldt kirkeiværksætter i Fyns Valgmenighed, der er en del af folkekirken.

Vejkirken i Glamsbjerg, marts 2021. Foto: Martin Kloster

- Jeg er fuldtidsfrivillig. Så er jeg ulønnet medarbejder, beskriver hun rollen.

- Hvordan lever man så af det?

- Min mand og jeg har valgt kun at have én indkomst. Det har vi valgt, fordi jeg har oplevet et kald til nogle ting, jeg skal her på Vestfyn, siger hun.

- Hvad skal du?

- Jeg brænder især for socialt udsatte. At socialt udsatte også bliver inviteret ind i et fællesskab. Og at vi som kirke tager et socialt ansvar. Det er også dem, Jesus går til. Han går til alle mennesker, svarer Kamilla Maria Jakobsen, der som sit kald rækker ud og snakker med de mennesker, der har brug for det. Eller hjælper dem med praktiske ting og sager. Det arbejde står hendes hjerte nær.

Et lys er blevet tændt ved vejkirken. Foto: Martin Kloster

- Hvad giver det dig at hjælpe et andet menneske?

- Det giver en kæmpestor mening og glæde. Det, jeg oplever i det, er, at det er sjældent, at jeg kommer med et svar. Jeg står også magtesløs over for mit eget liv og andres liv. I den magtesløshed, der tror jeg nogle gange, at vi mennesker kan få en ny erfaring ved at vende os til Gud, svarer den troende.

Det nye Testamente er her selvfølgelig også. Foto: Martin Kloster

- Hvordan ser Gud ud?

-Jeg vil sige en tryg favn, beskriver Kamilla Maria Jakobsen sin Gud.

Trygt virker det også ved vejkirken, hvor et lille lys er blevet tændt af en eller anden person, der har været forbi.

I en mørk tid.

Vejkirke i Glamsbjerg, marts 2021. Foto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce