Annonce
Lokalavisen Assens

Kan 65 børn trække en traktor?

Om færre end 65 børn andre steder har trukket en traktor, vides ikke, men en interne rekord på Aarupskolen må være i hus, eftersom ingen der har dyrket diciplinen før. Foto: Lise Wolf
Aarupskolen har i en temauge haft fokus på rekorder. Sidste forsøg var traktortræk, hvor opgaven var at flytte Søren Stenskrogs 25 tons tunge traktor.
Annonce

Aarup: Kan 65 børn flytte en traktor med anhænger og en vægt på i alt 25,5 tons? Det svarer til, at de hver skal trække 392,3 kilo. Det korte svar er: Ja, det kan de.

Kan cirka 25 voksne gøre det samme? - Se svaret nederst i artiklen.

De godt 300 elever i Aarupskolens indskoling og mellemgruppe, 0.-5. klasse, har haft rekorder på skemaet i årets temauge. De har malet Aarups - ja måske Fyns - længste maleri, de har bygget høje tårne af forskellige materialer og målt, hvor langt de kunne få en papirflyver til at flyve. Fem værksteder, hvor forskellige kompetencer kom i spil. Og de har hørt om andres rekorder, både dyrs og menneskers, mærkelige rekorder, sjove rekorder og imponerende rekorder.

Tirsdag var sidste dag, og her kendte eleverne ikke opgaven på forhånd. De havde blot fået at vide, at det foregik på parkeringspladsen ved Aarup Fritidscenter, og at de skulle have et par handsker med i skole.

Søren Stenskrog, landmand fra Ørsted, havde indvilget i at lægge traktor til. - Vi skal jo gøre lidt for at gøre os populære, bemærkede han, inden det gik løs.

Først gik gult hold i aktion, og traktoren rokkede sig ikke ud af stedet. Blåt hold måtte træde til og hjælpe. Med 130 børns indsats blev traktorens dæk sat i rotation - opgaven var løst.

Herefter fulgte blåt, orange og grønt hold, der klarede opgaven ved egen kraft. Det skal retfærdighedsvis siges, at gult hold fik endnu en chance og beviste, at det også kunne mobilisere trækkraft nok til at flytte traktoren.

Og de voksne - akkompagneret af elevernes buuh-råb fik også de flyttet den store maskine.

Så gælder det bare om at lægge alle kræfter i. Foto: Lise Wolf
Man kan godt have det sjovt samtidig med, at man lægger alle kræfter i opgaven. Foto: Lise Wolf
Normalt er traktortræk, er det traktoren, der skal trække en tung vægt. Foto: Lise Wolf
De voksne kunne også. Foto: Lise Wolf
Kom så, træk - der heppes på sidelinjen. Foto: Lise Wolf
Traktorens vægt var forøget ved hjælp af klodser som denne. Foto: Lise Wolf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce