Annonce
Lokalavisen Assens

Keramiker har slået sig ned i Flemløse: Nu former Jane selv sit job

Keramiker Jane Blicher i sit værksted på Kirkebjergvej i Flemløse. Hun har mange idéer til, hvordan hun kan gøre sin forretning til en fast levevej. Foto: Søren Plovgaard
For to år siden slog Jane Blicher sig ned på Kirkebjergvej i Flemløse. Hun brænder for arbejdet med keramik og vil gerne invitere andre ind på sit værksted.

Flemløse: Man skal efterhånden være lidt op i årene for at kunne huske, at der engang lå en slagterforretning på Kirkebjergvej 31 i Flemløse.

I dag har 59-årige Jane Blicher adresse i den 200 kvadratmeter store ejendom midt mellem Voldtofte og Flemløse.

Jane Blicher vendte tilbage til fødeøen Fyn for et par år siden efter 14 år i Aalborg, hvor Jane Blicher var ansat som produktionsplanlægger hos Royal Greenland. Men da virksomheden valgte at flytte produktionen til Cuxhaven i Tyskland, satte Jane Blicher næsen hjem mod Fyn igen.

Annonce

- Her har jeg trods alt hele min familie boende, siger Jane Blicher, der er født i Odense og tidligere har boet i Søndersø.

Hun var meget åben for, hvor på Fyn jeg skulle købe hus.

- Men i Flemløse får man altså bare lige lidt mere for pengene, og jeg faldt med det samme for huset her på Kirkebjergvej, da jeg så det første gang, fortæller Jane Blicher.

Hun bor på husets første sal, mens hun har indrettet arbejdsværksted i stueetagen.

Jan Blicher er autodidakt keramiker. De sidste par år har Jane Blicher arbejdet som produktionsplanlægger ved Glud og Marstrand i Odense og Carlsberg i Fredericia. Men i sommer valgte hun at forlade sit job og springe ud som selvstændig med egen keramikvirksomhed.

Lige nu er Jane Blicher på supplerende dagpenge, men til foråret skal hun stå på egne ben med sin keramikvirksomhed, som hun har valgt at kalde krearoom.dk

- Jeg har altid været meget kreativ og har altid gerne villet lave keramik, men på grund af mit arbejde var det aldrig rigtig blevet til noget før for otte år siden, hvor jeg begyndte at tage en række kurser indenfor faget, siger hun.

Jane Blicher blev hurtigt bidt af keramikkens mange muligheder og fik anskaffet sig en keramikovn, så hun kunne sætte en produktion i gang.

- Jeg tænkte, at hvis jeg ville noget med keramikken så var det nu, for jeg var jo ikke 17 år længere.

Da hun i sin tid begyndte at fremstille keramik, faldt hun for at lave noget til udendørs brug.

- Jeg syntes, at der manglende noget spændende til haver, og det har jeg foreløbig haft pæn succes med at fremstille, siger Jane Blicher.

Hun laver blandt andet en del fuglebade og andre lervarer, som man kan fodre fugle med. Men med tiden har Jane Blicher udvidet sit virkefelt, og i dag laver hun også mange kopper, skåle og krus.

- Det gode ved ler er jo, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Du kan lave billedkunst og brugskunst, og det hele kan tåle at stå udenfor hele året, for jeg arbejder næsten kun i stentøjsler, fortæller Jane Blicher.

Kurser i keramik

Tidligere har Jane Blicher for det meste afsat sine lertøjsvarer til venner og bekendte, men nu er hun i gang med at sætte blus under markedsføringen og afsætningen. Det sker blandt andet på de sociale medier Facebook og Instagram, men Jane Blicher har også fået sin egen hjemmeside - www.krearoom.dk.

Hun har en ikke uvæsentlig sideforretning som underviser på keramikkurser. Det sker dels gennem oplysningsforbundet AOF og dels i eget regi, hvor Jane Blicher har kursister hjemme hos sig selv både formiddage og eftermiddage.

Jane Blicher tilbyder også kunderne, at de selv kan komme og dekorere for eksempel kopper, vaser, skåle og krus i hendes værksted.

Keramiker Jane Blicher tilbyder kunderne, at de selv kan komme og dekorere for eksempel kopper, vaser, skåle og krus og få det braændt i hendes værksted. Foto: Søren Plovgaard

- Det er et koncept, som er meget oppe i tiden. Folk laver selv deres egne dekorationer på lervarerne, som jeg har formet i forvejen og brændt første gang i min ovn. Når lervarerne så er dekoreret, brænder jeg dem en sidste gang, og hele processen tager godt en uges tid, forklarer Jane Blicher.

Konceptet bliver også udvidet som take away, således at man kan få 4-6 farver i små beholdere og nogle pensler med hjem.

- Så kan man sidde i ro og mag og dekorere keramikken og tage det med til brænding hos mig, når man er klar til det, siger Jane Blicher.

Til foråret går hun med planer om at begynde at sælge lidt smykker og andre brugskunstgenstande i sin lille butik i Flemløse, men hvad der præcis kommer på hylderne, kan Jane Blicher ikke fortælle endnu.

- Jeg vil forsøge at pejle mig ind på, hvilke behov jeg kan dække med min virksomhed. Det kan være, at der også bliver noget med åbent værksted på et tidspunkt, siger Jane Blicher.

Leret anskaffer Jane Blicher lokalt.

- Jeg køber stort set alt mit ler og glasur hos Strøjer Tegl. Det er flinke mennesker at handle med, så dem er jeg meget glade for, siger Jane Blicher.

Et kilo ler koster cirka 10 kroner.

Jeg har altid været meget kreativ og har altid gerne villet lave keramik, men på grund af mit arbejde var det aldrig rigtig blevet til noget før for otte år siden, hvor jeg begyndte at tage en række kurser indenfor faget

Jane Blicher
Jane Blicher har slået sig ned i Flemløse efter 14 år i Nordjylland. Foto: Søren Plovgaard

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Testkapaciteten udvides: Nyt kvikteststed åbner i Assens

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Hvem er julebelysningen for?

Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Velkommen til Willemoes Plads og Kulturkajen

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Stor donation til museet Toldstrups Hus

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Klumme: 'Vi skal jo huske, at der skal en smule skidt og virus til for, at vi kan opretholde et godt immunforsvar'

Lokalavisen Assens

Liv i landsbyen: Så fik Trunderup også en hjertestarter

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Det er bælgmørkt - men om tre uger går det mod lysere tider...

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Hanne forlod sit gode job for to år siden og åbnede grill: - Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund...

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

Det rene bløb: I Haarby hedder borgmesteren Andreas

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Slut med fitnesscenter i Assens: Kenneth lukkede og slukkede hos Fitness World

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Juletræstænding og nisseløb i Assens er aflyst

Annonce