Annonce
Lokalavisen Assens

Klar til Superligaen: Christian måtte vælge mellem drengekoret i Assens og fodbolden i OB

Christian Vestergaard trives i superligaklubben OB, hvor han har kontrakt året ud. Foto: Søren Plovgaard
Christian Vestergaard snørrede sine første fodboldstøvler i Assens Fodbold Club. Nu er han på kontrakt i superligaklubben OB.

Assens/Odense: Christian Vestergaard er færdig med dagens første træning og har slået sig ned i Odense Boldklubs nye superligahus i Ådalen i Odense.

Der er forår i luften, og Christian Vestergaard befinder sig godt i korte træningsbukser og badetøfler.

Det er mindre end to uger siden, han debuterede på OB's førstehold i en pokalkamp mod de danske mestre fra FC Midtjylland. Og det slap han mere end hæderligt fra.

Fyens Stiftstidendes sportsredaktør Leif Rasmussen skrev om debuten:

"Det gjorde Vestergaard godt efter et par år med alvorlige skader. Han læste dygtigt spillet og når han headede væk, var den hele tiden hen til en medspiller, som han i forvejen havde lokaliseret."

19-årige Christian Vestergaard snørrede sine første fodboldstøvler i den lokale klub Assens FC.

- Jeg kan ikke helt huske, hvornår jeg begyndte at spille fodbold i Assens. Men jeg kan huske, at min første trænere var Jørn Greve og Ulrik Sørensen, siger Christian Vestergaard.

Han var en del af klubbens meget talentfulde 2001-årgang, der også talte spillere som Emil Vestmark, Victor Greve, Mathias Berthelsen og Jonas Skytte. En årgang, der hentede mange pokaler og titler både på fodboldbanerne og i idrætshallerne.

Annonce

Opgav drengekoret

Christian Vestergaard fortæller, at han altid har været et sportsmenneske.

- Jeg har gået til håndbold i Assens og til golf i Barløseborg Golfklub, men til sidst var det fodbolden, der vandt, siger Christian Vestergaard.

Christian Vestergaard gik i 1. klasse, da blev han optaget i byens kendte syngedrengekor. Da han var omkring 12 år, skulle han vælge, hvilken fritidsinteresse han ville satse på.

- Og det blev så fodbolden, fordi jeg var begyndt at komme med på Øens Hold, hvor jeg var blevet valgt ud til at træne i OB sammen med en masse andre unge fra Fyn. Men jeg blev i Assens et år længere end nogle af mine fodboldkammerater, fordi jeg var ret glad for at synge i koret. Min mor var heller ikke helt vild med at jeg skiftede klub på det tidspunkt, men jeg bevarede kontakten til OB og trænede med en gang om ugen, fortæller Christian Vestergaard.

- På et tidspunkt kom jeg med til Brøndby Cup som U13-spiller, og det var første gang, at jeg sådan rigtig var inde omkring OB, siger han.

Christian Vestergaard (nr. 2 fra venstre) ses her til et stævne sammen med sine holdkammerater i Assens FC og træner Jørn Greve. Privatfoto

Han etablerede sig i OB som U14-spiller, og for snart tre år siden blev Christian Vestergaard rykket op i klubbens U19-trup. Forinden havde han nået at snuse til U16-, U17- og U18-landsholdene.

Annonce

Hader at tabe

Christian Vestergaard har aldrig været vild med at tabe - og det er næppe nogen ringe egenskab, når man satser på en tilværelse som fuldtidsprofessionel fodboldspiller.

- Ja, jeg hader simpelthen at tabe. Det gælder også, når jeg spiller ludo eller andre spil med min familie. Jeg bryder mig virkelig ikke om at tabe. Jeg er tit kommet op at skændes med min familie, hvis jeg har tabt i et spil, indrømmer Christian Vestergaard, der begyndte på Hjalleseskolen i 9. klasse og sidste sommer blev student fra Tornbjerg Gymnasium i Odense.

Det vakte opsigt, at Christian Vestergaard op til sæsonstarten løb en 1000 meter på 2,49 minutter på Odense Atletikstadion. Det var den hurtigste tid blandt samtlige OB-spillere.

Christian Vestergaard i sin førsteholdsdebut for OB i en pokalkamp mod FC Midtjylland på Odense Stadion torsdag den 11. februar. Den 19-årige forsvarsspiller har her et godt tage i modstanderens Awer Mabil. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Selv var Christian Vestergaard mindre overrasket over sin præstation på atletikbanen.

- Jeg har altid været rimelig hurtig. Når vi havde skoleløb, var jeg altid den, der kom først i mål, husker Christian Vestergaard.

I to af de seneste tre år har han været skadet med to korsbåndsoperationer, men i OB havde man så store forventninger til Christian Vestergaard, at man for godt et år siden tilbød ham en kontrakt på halvandet år.

Lige nu glæder han sig over, at han er kommet tættere på spilletid på OB's superligahold.

- Jeg er meget tålmodig, og lige nu handler det for mig bare om at holde mig klar og så tage chancen, når jeg får den og træneren smider mig på banen. Men jeg har det godt i OB og har kontrakt indtil udgangen af 2021, og så må jeg se, hvor jeg står til den tid i forhold til en forlængelse af kontrakten. Men jeg er meget fortrøstningsfuld og trives godt i OB lige nu, siger Christian Vestergaard, der fortsat bor hjemme hos sin mor i et kælderværelse i Odense.


jeg hader simpelthen at tabe. Det gælder også, når jeg spiller ludo eller andre spil med min familie. Jeg bryder mig virkelig ikke om at tabe. Jeg er tit kommet op at skændes med min familie, hvis jeg har tabt i et spil

Christian Vestergaard


Christian Vestergaard (nr. 3 fra venstre) hygger sig på en fodboldlejr sammen med sine fodboldkammerater fra Assens FC. Privatfoto
Christian Vestergaard befinder sig godt i Ådalen i Odense hos superligaklubben OB, som han har spillet for i snart syv år. Foto: Søren Plovgaard
Det er efterhånden nogle år siden, Christian Vestergaard så sådan ud .... Privatfoto
Kan du kende Christian Vestergaard på billedet. her sammen med holdkammeraterne og træner Ulrik Sørensen (tv). Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Stadig for høj smitte i Assens: Legepladser spærres af, skole omdannes til teststed og plakater på arabisk og engelsk

Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Annonce