Annonce
Lokalavisen Assens

Klumme: Det har godt nok været et år til glemmebogen...

- Heldigvis bor vi i Assens Kommune, og der ser tallene i skrivende stund relativt gode ud, hvilket betyder, at disse ord bliver skrevet i en sofa på VG og ikke hjemmefra, skriver Mads Haugaard blandt andet i sin klumme i denne uge i Lokalavisen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Et nyt år står for døren, og jeg tror ikke, at jeg kun taler på mine egne vegne, når jeg siger, at jeg glæder mig til, at 2020 endelig når sin afslutning. Den kan jeg umuligt stå alene med. For det har godt nok været et år til glemmebogen. Et år med mundbind, håndsprit og afstand.

Året startede egentlig, som de fleste andre år, hvor man er fyldt med optimisme, men den optimisme blev i marts måned kastet så langt væk, at den endnu ikke er kommet tilbage. Og når vi om tyve år husker tilbage på året 2020, så vil et ord stensikkert puppe op i vores hoveder: corona. Jeg har selv skrevet flere klummer om corona, egentlig mod min egen vilje, men fordi der ikke er sket andet, har det været svært at undgå. For det har bare fyldt alt.

Den 11. marts lukkede statsminister Mette Frederiksen landet ned, og det betød hjemmeundervisning for mig. Væk fra Vestfyns Gymnasium (VG). Væk fra vennerne på VG. Væk fra sammenholdet på VG. Det var nogle utroligt lange måneder, for man anede ikke, hvornår man endelig kunne vende tilbage til sin normale hverdag. Den kom til dels i juni måned, hvor vi som høns, der havde været lukket inde i et bur i alt for lang tid, endelig kunne blive sluppet løs på VG.

Og hvilken lettelse det var. Endelig kunne vi stå ansigt-til-ansigt (med afstand selvfølgelig) med vores lærere - og modtage forholdsvis normal undervisning. Det blev startskuddet til en sommer, der blev lidt bedre, end man havde turde håbe på. For ikke nok med, at vejret var i top, så gik corona-tallene nedad. Det virkede ganske enkelt som om, at vi havde knækket kurven. Studenterne fik lov til at komme på studenterkørsel, og der var liv og glade dage.

Det var fedt at se. For det giver den dag i dag fortsat et håb. Et håb om, at når jeg til sommer bliver student, så skal jeg også ud og køre studenterkørsel med min klasse. For det ser jeg virkelig frem til. Min gymnasietid har nemlig været påvirket af alt for meget corona-støj og de tilhørende restriktioner. Indtil videre i 3.g har der ikke været nogle fester, og vi mangler virkelig det sociale, som også fylder en stor del i gymnasiet.

Så jeg håber, tror og krydser alt, hvad der kan krydses for, at der kommer en vaccine meget snart, så vi snart kan få vores gamle hverdag tilbage. For lige som vi havde vænnet os til en relativ normal hverdag, blev det efterår. Det blev mørkere og mørkere, og corona-tallene steg igen og igen.

Heldigvis bor vi i Assens Kommune, og der ser tallene i skrivende stund relativt gode ud, hvilket betyder, at disse ord bliver skrevet i en sofa på VG og ikke hjemmefra. For vi kan stadig gå i skole, som nogle af de få i landet. Men rundt om hjørnet venter en mærkelig jul, som vi aldrig vil glemme. En jul med håndsprit, aflyste julefrokoster og en jul, som vi forhåbentlig ikke vil opleve igen.

Men heldigvis kan vi snart se lys for enden af tunnelen. Vaccinen er lige på trapperne, men den virker samtidigt så langt væk, når man ser, hvordan corona-tallene udvikler sig. Og vejret lige nu afspejler året 2020 meget godt: Det er bælragende mørkt.

Jeg glæder mig til at kunne smide året 2020 i skraldespanden, for det har godt nok ikke været et år med specielt mange højdepunkter. På den anden side kan 2021 da umuligt blive et lige så slemt år, hvor jeg personligt ser frem til sommeren 2021, hvor jeg får min studenterhue på Vestfyns Gymnasium.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.


Men heldigvis kan vi snart se lys for enden af tunnelen. Vaccinen er lige på trapperne, men den virker samtidigt så langt væk, når man ser, hvordan corona-tallene udvikler sig. Og vejret lige nu afspejler året 2020 meget godt: Det er bælragende mørkt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce