Annonce
Lokalavisen Assens

Klumme: Drengene har sovet i timen...

- Drengene har simpelthen sovet i timen, og dermed ikke sagt, at man skal vælge en gymnasial uddannelse, for der er i den grad brug for håndværkere, der kan deres kram, skriver Mads Haugaard blandt andet i sin klumme. Arkivfoto: Mads Hansen
Annonce

Drenge, gutter, Jungs, boys. Kært barn har mange navne.

Før i tiden var det mændene, der sørgede for, at der var mad på bordet. Det var mændene, der sørgede for, at der kom penge på kontoen. Men i dag er der byttet helt om på rollerne.

Der er sket en stor ændring i samfundet, hvor det førhen var et spørgsmål om, at man bare skulle spille noget fodbold, når man havde fri fra skole. Sådan er det ikke længere. I stedet er det nu et spørgsmål om, at man skal spille computerspillet CS;GO eller Fortnite - i hvert fald hos de yngste.

Det samme gælder egentlig idrætslivet, som jeg flere gange har slået et slag for, som også har en ny konkurrent i form af teknologien, der stjæler alle unge menneskers tid. Jeg skal da bestemt heller ikke spille hellig, bare fordi jeg er i gang med en gymnasial uddannelse - og går til holdsport. Ja, jeg bruger også meget - også for meget - tid på diverse sociale medier, Playstation eller lignende, men jeg mener bare, at drengene skal tage sig sammen.

Min tidligere folkeskolelærer på Ebberup Skole lagde også vægt på netop denne del, og han gav derfor os drenge et kærligt spark bagi. Det var og er nødvendigt, for ellers opstår et helt andet problem; singlelivet.

Der er jo ingen kvinder, der har lyst til at have en dum mand. Den pointe må jeg give min tidligere lærer, Helge, helt ret i, og derfor burde virkeligheden måske gå op for os drenge - hvis ikke det både skal koste jobs og familie.

Måske skulle man til at tage skeen i den anden hånd. Måske skulle man i stedet for at spille computerspil, læse eller lave sine lektier. Og måske vil det gavne en på sigt, for lige nu er der en klar tendens.

Selvfølgelig er det da meget sjovere at tjekke Facebook, hænge ud med vennerne eller spille Playstation. Det kan jeg da selv nikke genkendende til. Men på lang sigt er det bare ikke en holdbar løsning.

Pigerne er i øjeblikket længder foran os drenge. Jeg går selv på Vestfyns Gymnasium, og her tegner der sig også et klart billede. Pigerne dominerer, mens drengene er klart i undertal. I min egen klasse er vi 10 drenge, mens der er 17 piger, og vores klasse er endda en af de klasser, der er pænt fordelt i forhold til andre.

Nu er jeg i øjeblikket selv en del af et projekt på tværs af de fynske medier, der hedder Medieakademiet, hvor man skal smage på journalistlivet. Her er vi sølle fem drenge ud af cirka 25 elever, hvilket er meget sigende for udviklingen i øjeblikket. Vi, drenge, er simpelthen ved at blive - hvis vi ikke allerede er blevet det - overhalet indenom.

Drengene har simpelthen sovet i timen, og dermed ikke sagt, at man skal vælge en gymnasial uddannelse, for der er i den grad brug for håndværkere, der kan deres kram. Det ser vi flere tydelige eksempler på i øjeblikket, hvor erhvervslivet nærmest skriger på nye, unge og friske kræfter til håndværkerbranchen.

Men - for der er altid et men -det kan heller ikke nytte noget, at drengene bare læner sig tilbage i skolen, fordi det er røvkedeligt. Det nytter ikke noget, at attituden er så lad hos os drenge, for der er også brug for os på de gymnasiale uddannelser.

Vi må simpelthen til at vågne op, for selvfølgelig skal der være plads til at slappe af, men vi kan ikke ligge på sofaen hele tiden.

Pigerne er i øjeblikket længder foran os drenge. Jeg går selv på Vestfyns Gymnasium, og her tegner der sig også et klart billede. Pigerne dominerer, mens drengene er klart i undertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce