Annonce
Lokalavisen Assens

Klumme: I det mindste har vi da nu studietrøjer med teksten ”Edinburgh”. Vi har bare aldrig været der

Jeg ærgrer mig særligt over, at mit sidste gymnasieår ser ud til at blive et lidt fesent et af slagsen, undskyld mig. Der er ingen fredagsbarer, der er ingen gymnasiefester - og lige nu er der udsigt til, at vi heller ikke kommer på studietur, skriver Mads Haugaard i sin klumme i Lokalavisen. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Annonce

Måske var vi naive, måske var vi lidt for optimistiske - eller måske ville vi bare ikke se sandheden i øjnene. Det kom som en kold spand vand i hovedet på os. Vores studietur er aflyst. Mandagen kunne ikke have være startet værre.

Jeg går pt. i 3.g på Vestfyns Gymnasium, og normalt ville studieturen for længst have været et overstået kapitel. Studieture i gymnasiet ligger i foråret i 2.g, men det fik Covid-19 ændret på. Vi, det vil sige min klasse og jeg, skulle oprindeligt have været til Edinburgh på studietur i april. De planer blev ændret, og i stedet skulle turen have gået til London i uge 41, men den mulighed blev definitivt afskrevet for et par uger siden, da Undervisningsministeriet fraråder alle studierejser.

Det er naturligvis helt forståeligt, når man ser på, hvordan den virus, som vi ganske enkelt ikke kan få krammet på, udvikler sig. Det vil da helt sikkert være risikabelt at sende en gymnasieklasse afsted til London, hvor der i øvrigt er et forsamlingsforbud på seks personer - dog er skoleklasser undtaget.

Det ville have givet en masse problemer, som jeg dog er overbevist om, at vi nok skulle få løst, hvis det skulle komme dertil. Ikke desto mindre holdt vi dog fanen højt i håbet om, at vi rent faktisk kunne komme afsted - og hvis ikke det var muligt at komme til London, måtte vi jo finde et alternativ i Danmark.

Det kan vi dog heller ikke, da Undervisningsministeriets melding også gælder rejser rundt i og omkring Danmark. På den anden side er det vel fair nok, men jeg vil stadig godt tillade mig at have en anelse ondt af mig selv - og mine gymnasiekammerater.

Jeg ærgrer mig særligt over, at mit sidste gymnasieår ser ud til at blive et lidt fesent et af slagsen, undskyld mig. Der er ingen fredagsbarer, der er ingen gymnasiefester - og lige nu er der udsigt til, at vi heller ikke kommer på studietur.

Her er altså tale om tre helt grundlæggende elementer i et gymnasieliv, som bare er forsvundet ud af den blå luft. Jeg siger slet ikke, at vi bare skal se stort på de anbefalinger og retningslinjer, der bliver givet - for selvfølgelig skal vi ikke det. Vi skal naturligvis følge retningslinjerne, og selvom det er virkelig surt show, så er der ikke noget at gøre ved det lige nu.

Vi lever i en tid, hvor der lige nu er noget, der er vigtigere. Vi lever i en tid, hvor vi må ofre os. Og når det så er sagt, er det heller ikke livet om at gøre det. Men jeg vil ærgre mig gul og grøn over, at jeg gennemførte gymnasiet uden en studietur og uden fester i 3.g.

Nu ved jeg det naturligvis ikke, qua jeg ikke har prøvet det, men jeg er overbevist om, at på en studietur bliver man som klasse rystet sammen på en helt anden måde. For en studietur giver bare en hel masse til ens sammenhold, fordi man er sammen på en helt anden måde, end man er i dagligdagen.


Jeg ærgrer mig særligt over, at mit sidste gymnasieår ser ud til at blive et lidt fesent et af slagsen, undskyld mig. Der er ingen fredagsbarer, der er ingen gymnasiefester - og lige nu er der udsigt til, at vi heller ikke kommer på studietur.


Det siges der i hvert fald.

Heldigvis tikker der en besked ind, mens disse ord skrives, at en studietur til Berlin i foråret muligvis er på trapperne.

Men i det mindste har vi da nu studietrøjer med teksten ”Edinburgh”.

Vi har bare aldrig været der ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce