Annonce
Lokalavisen Assens

Klumme: Pigefodboldens eksistens hænger i en tynd tråd

Kathrine Nygaard, Aarup, har været i erhvervspraktik på Lokalavisen Assens og Fyens Stiftstidende. I denne klumme skriver hun om pigefodbold i Assens Kommune. Foto: Martin Kloster
Annonce

Jeg er en 15-årig pige, som bor i Aarup, og går på den lokale skole. To gange om ugen pendler jeg til Middelfart for at spille fodbold med piger på min egen alder. Det har jeg været nødsaget til, siden min lokale boldklub Aarup måtte indse, at pigefodboldspillere i årgang '04 og '05 var umulige at finde.

Aarup boldklub har senere hen kunnet konstatere, at de ikke er den eneste klub i kommunen, som ikke kan stille et pigefodboldhold med piger i alderen 15-16 år. I dag står Assens kommune i den situation, at de kun har et fodboldhold i U16-piger ifølge app´en fra Dansk Boldspil Union: FEH Fodbold, som er sammenslutning af tre klubber.

En ting står klart; der er mangel på pigefodboldspiller i alle landsbyklubber. Breddefodbolden som vi ellers i Danmark har lange stolte traditioner med, er, når det kommer til pigefodbold, ikke til at finde i Assens kommune.


Den lokale klub kan altså bare noget helt specielt. At kunne hoppe op på cyklen 10 minutter før træningen. Eller vende matematiklektierne med holdkommeraterne, som også er skolekammeraterne. Eller de næsten timevis lange bade efter træning, hvor man først vender snuden hjemad, når der ikke er mere varmt vand.

Kathrine Nygaard, 15 år, Aarup


Der mangler pigefodboldspillere i Assens kommune, ikke kun i alderen 15 år, men i alle aldre. Ifølge Dansk Boldspil Union er kun 11 pigehold registeret i Assens Kommune, fra U11 og op til U18.

Så hvis man gerne vil spille fodbold, må man ty til andre klubber end den lokale. Personligt synes jeg, det er ærgerligt. Jeg har selv spillet fodbold i min lokale boldklub Aarup, da jeg var mindre. Men holdet gik i opløsning på grund af mangel på spillere. De sidste, som var tilbage, havde to muligheder. At stoppe til fodbold eller at skifte klub.

Dem, som valgte at skifte klub, havde ikke mange klubber at vælge imellem på Fyn, og slet ikke, hvis man skulle forblive inden for kommunegrænsen. Så var man nødsaget til at gå en årgang op eller ned. Personligt var jeg ikke vild med tanken, da det, jeg fandt sjovt ved sporten, var sammenholdet med jævnaldrende piger. Derfor prioriterer jeg at pendle de ekstra kilometer til træning for at spille med piger på min egen alder.

Den lokale klub kan altså bare noget helt specielt. At kunne hoppe op på cyklen 10 minutter før træningen. Eller vende matematiklektierne med holdkommeraterne, som også er skolekammeraterne. Eller de næsten timevis lange bade efter træning, hvor man først vender snuden hjemad, når der ikke er mere varmt vand. De varme sommeraftener, hvor man sammen med veninderne bliver efter træningen for at se drengene spille kamp, for bagefter at cykle hjem sammen med vådt hår og højt humør over drengenes sejr. De ting er bare ikke på samme måde muligt, når man skal transportere sig selv 30 minutter til og fra træning.

Min årgang af pigefodboldspiller i Assens kommune, har ikke været noget at råbe hurra for. Så lige nu må klubberne desværre sidde og mindes 10 år tilbage, hvor lokalopgør i pigefodbold stadig var normaliteten. Jeg håber, at vi igen om nogle år ser, at breddefodbolden inden for pigefodbold igen findes og trives i Assens kommune.

Så se nu at få jeres børn, børnebørn eller niecer ud i den lokale boldklub. Det giver dem oplevelser, veninder og et fantastisk sammenhold, de ikke vil være foruden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce