Annonce
Lokalavisen Assens

Kommentar: Hvor bliver de tomme butikker af?

Kommentar: Det kan næsten altid betale sig at gå en tur.

Forrige fredag var der Summer by Night i Assens, og så plejer jeg altid lige at stikke hovedet ned i byens hovedgade. Jeg må blankt tilstå, at det ikke så meget er for at handle, men mere en anledning til at falde i snak med andre by night'ere.

Det er der nok et særligt behov for i disse coronatider, og i løbet af aftenen løb jeg da også ind i flere personer, der lige som mig holder af at føre en uforpligtende samtale, mens musikken spiller, og folk går på jagt efter sommertilbud i butikkerne.

Annonce

En af aftenens samtalepersoner havde lagt mærke til det samme som jeg: Der er ikke mange ledige butikslejemål i Assens for tiden. Vel kun to-tre stykker, og jeg undskylder med det samme, hvis jeg i farten har overset et eller to tomme forretningslokaler på min lille fredags- byvandring.

For et år siden - midt i den værste corona-usikkerhed - kunne man læse om historisk mange lukninger og tomme butikker overalt i landet. Nu er der tale om en normaltilstand og måske ligefrem en fremgang i butikslivet i Assens.

Indenfor de seneste måneder er der åbnet butikker som Mininormal, børnetøjsforretningen Butik Papillon og restaurant Ella Sushi -, og imens er entreprenør Palle Johansen i færd med at omdanne den tidligere dagligvareforretning på Torvet i Assens, så der også snart kommer liv i den.

Og så er det da også opløftende at erfare, at en lokal efterlønner har fundet det så attråværdigt at drive forretning i Assens, at han har valgt at købe en dametøjsbutik midt på byens bedste hovedstrøg. Tillykke til Jan Klausen med det.

Det er aldrig godt med for mange huller i tandrækken, og derfor er det værd at glæde sig over selv en lille fremgang i antallet af butikker i Østergade og de mindre sidegader i en tid, hvor nethandlen stadig buldrer frem med fuld kraft.

Flere brancher skriger ligefrem på arbejdskraft.

Med til historien hører også, at udlejerne nok er blevet mere fleksible, og så er det også vigtigt, at kommunen ikke står i vejen med alt for mange rigide regler, når det drejer sig om udviklingen af handelslivet i bymidterne.

Intet er mere deprimerende end at komme til en by, hvor hvert andet butiksvindue er plastret til med gamle aviser, selv om nogen sikkert vil mene, at aviserne så i det mindste har en nyttig funktion...

Coronaen har måske ikke gjort det nemmere at drive butik, men pandemien har til gengæld været en øjenåbner for befolkningen, der dagligt er blevet mindet om, hvor essentielt det er at støtte det lokale handels- og butiksliv.

Der er opstået et post corona-tankesæt med øget loyalitetet efter lange lockdowns, hvor forbrugerne igen er begyndt at orientere sig mod det nære.

Det er værd at holde fast i.


Indenfor de seneste måneder er der åbnet butikker som Mininormal, børnetøjsforretningen Butik Papillon og restaurant Ella Sushi -, og imens er entreprenør Palle Johansen i færd med at omdanne den tidligere dagligvareforretning på Torvet i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce