Annonce
Lokalavisen Assens

Kommunen opkøber jord i to eftertragtede byer: Her er 56 nye byggegrunde på vej

Det er her ved Møllegyden i Aarup, at nogle af de nye byggegrunde i Assens Kommune er på vej. Kort: Mikkel Petersen.
Assens Kommune er undervejs med to boligudstykninger i områder af kommunen, hvor der enten er udsolgt eller ganske få grunde tilbage.

Aarup/Haarby: Der kommer nu flere af de eftertragtede byggegrunde i Assens Kommune.

Onsdag aften behandlede byrådet to lukkede punkter om "jordforsyning" i henholdsvis Aarup og Haarby.

Torsdag morgen skriver kommunen i en pressemeddelelse, at man har skrevet under på to købsaftaler på til sammen 16,4 hektar jord, der samlet skal give mulighed for 56 nye byggegrunde til parcelhuse på henholdsvis Faaborgvej i Haarby og ved Bakkehusene i Aarup.

Annonce

Jordejere er tilfredse

Det er jordejerne Vibeke Sohne og Per Bækkelund, der sælger syv hektar jord ved Faaborgvej i Haarby. Her skal der efter planen de kommende år udstykkes 27 nye byggegrunde.

- Vi er glade for, at aftalen nu er på plads, og at vi på den måde kan være med til at bidrage til Haarbys fortsatte udvikling, siger jordejerne i kommunens pressemeddelelse.

Her i Haarby er der også et nyt boligområde på vej. Kort: Mikkel Petersen.

I Aarup er det gårdejer Jørgen Mindegaard Nielsen, der sælger 9,4 hektar jord til kommunen, hvor der nu bliver mulighed for at udvikle 29 nye parcelhuse ved Bakkehusene.

- Det har været nogle lange forhandlinger, hvor der har været en række praktiske ting, som har skulle på plads, før vi kunne melde noget ud til borgerne i lokalområdet, som har spurgt os i forløbet. Blandt andet har vi brugt tid på at finde en investor til delområde to og tre, som ville være med til at skabe et fantastisk boligområde og være med til at udvikle Aarup, siger Jørgen Mindegaard Nielsen.


Det har været nogle lange forhandlinger, hvor der har været en række praktiske ting, som har skulle på plads, før vi kunne melde noget ud til borgerne i lokalområdet, som har spurgt os i forløbet

Gårdejer Jørgen Mindegaard Nielsen


Annonce

Mangel på byggegrunde

Aarup er en af flere lokalsamfund, som længe har sukket efter flere byggegrunde, hvor netop området ved Bakkehusene tidligere er blevet nævnt som en oplagt udviklingsmulighed af Aarup by, som er en af de områder af kommunen, som har oplevet den største fremgang af borgere de seneste år.

Aarup Lokalråd har sammen med kommunen ledt efter en eller flere investorer til at udvikle stationsbyen. Det ser ud til at have givet pote.

Assens Kommune oplyser i pressemeddelelsen, at udviklings- og entreprenørvirksomheden Amstrup & Baggesen Enterprise har købt 3,2 hektar jord, som støder op til kommunens areal i Aarup:

- Vi håber, at vores påtænkte projekt med mulighed for et- og halvandenplanshuse i samspil med parcelhusgrundene vil være med til at skabe et attraktivt boligområde, der er interessant for såvel nuværende som kommende beboere i Aarup, som har det til fælles, at de ønsker sig et nybygget hus med egen have og godt fællesskab i naturskønne omgivelser, fortæller direktør for Amstrup & Baggesen, Niels Ove Jensen, der forventer at opføre rækkehuse i området.

Annonce

Stor efterspørgsel

Avisen har tidligere fortalt, at kommunen råder over op til 100 kommunale byggegrunde, hvoraf de fleste ledige grunde ligger i den sydlige del af kommunen. Man er undervejs med planarbejdet, der skal bane vejen for 16 byggegrunde på Vesterled i Tommerup, mens det tidligere er blevet beskrevet, at der enten er udsolgt eller er ganske få grunde tilbage i Aarup, Vissenbjerg og Haarby.

- Det er vigtigt, at vi udvikler vores mange skønne lokalområder, når der nu er en massiv efterspørgsel på at bo i kommunen. Det har vi både set med de mange henvendelser, vi får på vores byggegrunde, men også med den udvikling, der er sket med hussalget i kommunen, som er steget markant i år i forhold til sidste år, fortæller Søren Steen Andersen i pressemeddelelsen.

Kommunen forventer at gå i gang med det omfattende arbejde fra næste uge, hvor byggemodningsarbejdet skal drøftes. Arbejdet med kloakker, veje og udstykning af grunde skal blandt andet i udbud.

Assens Kommune regner med, at grundene kan være klar til salg omkring sensommeren 2022. Ventelisten er åben.

Borgmester Søren Steen Andersen kan ikke oplyse, hvad projektet i forhold til jordkøb og byggemodning løber op i. Det afhænger blandt andet af, hvad prisen bliver, efter arbejdet omkring byggemodningen har været i udbud.

Nye tilflyttere - færre borgere

Assens Kommune oplever en stor interesse i folk, der gerne vil bygge nyt hus i kommunen.

Kommunen konstaterer i pressemeddelelsen, at man siden 2017 har haft mere end en fordobling i salget af kommunale byggegrunde til privat boligbyggeri.

Det går fra 10 solgte byggegrunde i 2017 til 24 solgte i 2020. 

Samtidig er hussalget steget med 78 procent, hvis man sammenligner de første tre måneder i år med samme periode sidste år. Det viser tal fra Boligsiden, ifølge kommunen.

Der er afsat 70 millioner kroner til jordkøb og byggemodning af både udstykninger til private boliger og erhverv i 2021-2025.

Selv om mange gerne vil flytte til, så har kommunen de seneste 10 år oplevet et fald i indbyggertallet. Pr. 1. januar 2011 havde Assens Kommune 41.635 indbyggere. Det er faldet til 40.867 pr. 1. januar 2021.

Det er her ved Møllegyden i Aarup, at nogle af de nye byggegrunde i Assens Kommune er på vej. Skråfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 15. april 2019.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce