Annonce
Lokalavisen Assens

Konfirmander fik en personlig hilsen fra præsten

Jeppes træ kom hurtigt i jorden. Foto: Jette Jensen Frehr
Det blev ikke til konfirmationer i maj for konfirmanderne i Tommerupperne. I stedet tog sognepræst Svend Faarvang rundt med en personlig hilsen til alle.

'Tommerup/Tommerup St.: Ligesom der rundt omkring i landet står kvindeege til minde om dengang, da kvinder fik valgret, vil der med årene vokse bøgetræer op i de tommerupske haver, som vil minde beboerne om året, da intet pludselig var, som det plejede at være, og forårskonfirmationen blev til en efterårskonfirmation.

Det er nemlig ikke bare opgaver om, hvad Det Nye Testamente siger om påsken eller anden lærdom, der tikker ind i mailboksen fra sognepræst Svend Faarvang til hans 47 konfirmander i Tommerup og Broholm Sogne.

Der kommer også små søder hilsener.

- I savner helt sikkert hinanden, og jeg må indrømme, at jeg faktisk også går og savner jer lidt, skrev han for eksempel op til påske, før han begav sig ud til hver og en af dem med en lille hilsen. I posen, som blev afleveret personligt, hvor der var nogen hjemme, var der påskeæg og en lille blomst.

Og i sidste uge var Svend Faarvang igen på tur. Fredag, Store Bededag, skulle konfirmanderne i i Broholm Sogn nemlig have været konfirmeret, hvis ikke coronakrisen havde udsat festdagen.

- Jeg ved, at I havde glædet jer til at holde konfirmation og fest her i maj måned, hvor det hele er så frisk og grønt omkring os, så nogle dage før det, der altså oprindelig skulle have været jeres store dag, vil jeg gerne aflægge en lille visit hos jer med en særlig lille hilsen, der skal fortælle jer, at I bestemt ikke er glemt, skrev Svend Faarvang blandt andet denne gang. Således var han rundt med små bøgetræer til konfirmanderne i Broholm Sogn tirsdag i sidste uge, og tirsdag 19. maj, er det konfirmanderne i Tommerup, der kan vente et lille besøg af præsten to dage før, de skulle være konfirmeret Kr. Himmelfartsdag.

Konfirmationerne er for alles vedkommende udsat til september, og konfirmandturen, som der er tradition for, finder sted i august.

Svend Faarvang og præstesekretær Helga Skovsgaard skulle have pakket 32 bøgetræer til tirsdagens tur rundt til konfirmanderne i Broholm Sogn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce