Annonce
Lokalavisen Assens

Konkurrencen øget: Starter nyt træningscenter i byen

Claes Eriksen og Sarah Mountain står bag nyt funktionelt træningscenter i Assens, som de kalder for Destruktionen Community Fitness. Hunden Panda har sneget sig med på billedet, men træner så vidt vides ikke. Foto: Martin Kloster
Sarah Mountain og kæresten Claes Eriksen åbner et nyt funktionelt træningscenter i Assens. Kodeordet er glæden og fællesskabet ved træningen.
Annonce

Assens: Nu kommer der snart en mulighed mere for at styrke kroppen og opleve velvære i Assens-området.

Sarah Mountain, der er uddannet socialrådgiver, starter sammen med sin kæreste Claes Eriksen det funkionelle træningscenter Destruktionen Community Fitness på Tørvelodsvej 5 i Assens.

Målet er, at træningen skal være noget man glæder sig til, nævner Sarah Mountain.

- Det meningen, du skal glæde dig til træningen. Det er meningen, du ikke skal være alene om det. Så vi kommer til at gøre meget ud af fællesskabet, siger Sarah Mountain.

- Pointen ved træningen er, at du skal lægge mindre mærke til at vi træner, men at du har det sjovt sammen med andre mennesker samtidig med, du får en følelse af kroppen af, du beværger dig og i den sidste ende får mere overskud i hverdagen, forklarer Sarah Mountain.

Hun spillede fodbold og kom til at prøve crossfit engang. Det var superhårdt den første gang.

- Men da jeg vågnede op, havde jeg bare lyst til at gøre det hele igen, fordi du har det så godt bagefter, nævner Sarah Mountain.

Annonce

Bidt af det i 10 år

Sarah Mountains baggrund er, at hun har dyrket crossfit i 10 år og undervist i det i seks år. Hun har bestyret to crossfitcentre i Esbjerg og Kolding under Crossfit Copenhagen.

- Jeg har altid været glad for at undervise. Jeg er glad for sport og motion. Førhen har jeg dyrket håndbold og fodbold. Så blev jeg bidt af den følelse, som man havde efter at have haft en times crossfit. Den kunne jeg godt tænke mig at give videre og åbne mit eget, siger Sarah Mountain.

Faktisk vil hun gerne være sin egen chef, indrømmer hun.


Jeg har altid været glad for at undervise. Jeg er glad for sport og motion. Førhen har jeg dyrket håndbold og fodbold. Så blev jeg bidt af den følelse man havde efter at have haft en times crossfit. Den kunne jeg godt tænke mig at give videre og åbne mit eget.

Sarah Mountain.


Grundet rettigheder må de ikke kalde deres træningscenter for crossfit, men det er grundlæggende en lignende træningsform, der bruges - det vil sige, at det ikke som sådan er maskiner, der bruges.

- Det man siger, er, at man gør dig til maskinen, fordi der er så mange øvelser med egen kropsvægt, fortæller Sarah Mountain.

- Der er meget, der kræver din egen balance og koordinering, hvor du ikke har maskiner til at holde dig, forklarer hun.

Annonce

Aktiv kvinde

Der er dog vægte og andet udstyr. Det er en allround-træninsgform.

- Det er både styrketræning, det er vægtløftning, det er kondition, det er balance, det er mobilitet, det er det hele samlet i én træningsform, fortæller Sarah Mountain.

- Det er derfor, jeg er blevet forelsket i sporten, fordi du aldrig bliver færdig med at være god til det. Der er altid noget, du kan gøre bedre. Det er det, der driver mig, tilføjer den aktive kvinde.

For aktiv, det er Sarah Mountain.

- Jeg har altid været et stort konkurrencemenneske. Jeg har konkurreret i udlandet til crossfit-konkurrencer, og har deltaget de sidste seks år i en masse konkurrencer i Danmark også. Jeg har blandt andet været i Egypten og Sverige, siger hun.

Sarah Mountain smiler før åbningen af det nye træningscenter. Foto: Martin Kloster

Det er Claes Eriksens fars lokaler, de bruger til træningslokale på Tørvelodsvej. Der er indtil videre plads til otte mennesker på et hold.

- Det er småt, men godt. Størrelsen på lokalerne er ikke store endnu, men der er mulighed for udvidelse af lokalerne, fortæller Sarah Mountain.

Åbent hus

Destruktionen Community Fitness holder åbent hus lørdag 3. oktober mellem klokken 11 og klokken 15. Her kan man komme og prøve at træne og måske få lyst til at melde sig ind.

Du kan læse mere om Destruktionen Community Fitness på deres hjemmeside destrultionen.dk, hvor du også finder oplysninger om priser m.v.

Claes startede med crossfit, efter parret mødte hinanden for et års tid siden. Kort efter tog Sarah Mountain dog til New Zealand for at prøve at undervise, og imens byggede Claes et træningscenter derhjemme, så han kunne træne.

- Det var det, der startede det hele. Så har det udviklet sig, siger Sarah Mountain.

Hunden Panda er også med i teamet, men den træner så vidt vides ikke.

Håndvægte er der nok af. Foto: Martin Kloster
Elektronisk udstyr er der også i træningscentret. Foto: Martin Kloster
Claes Eriksen og Sarah Mountain løfter jern. Foto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce