Annonce
Lokalavisen Assens

Kundekrig i Assens: Aldi bygger nyt - og Fakta bliver til Coop 365

Fakta i Assens går nu også i offensiven, efter det tidligere på året kom frem, at naboen Aldi bygger nyt supermarked. Fakta bliver til en Coop 365-forretning. Foto: Søren Plovgaard
Discount-naboerne Fakta og Aldi er i øjeblikket ved at ruste sig til fremtiden inde for dagligvarehandel.
Annonce

Assens: Kampen om dagligvarekunderne skærpes nu for alvor i Assens. I hvert fald i byens nordlige del.

Den tyske dagligvarekæde Aldi kunne allerede i slutningen af maj fortælle, at Aldi stod foran at jævne sin kun 14 år gamle dagligvareforretning på Nørre Allé med jorden og opføre et nyt stort supermarked efter et helt nyt butikskoncept.

Nedbrydningsfirmaet JV Construction ApS vil inden ugen er omme have skilt den tidligere Aldi-forretning ad, og så er vejen banet for at udvikle et nyt forretningsområde med 70 parkeringspladser og tankanlæg i trekanten mellem af Nørre Allé, Fuglebakken og Vagtelvænget.

Nedrivningen af Aldi-forretningen på Nørre Allé i Assens er i fuld gang. Nu bygger Aldi en helt ny butik på stedet. Den bliver næsten dobbelt så stor som den gamle butik og opføres i mørke teglsten og med stor åben glasfacade ud mod indgangspartiet. Foto: Søren Plovgaard

Ejendommen, der tidligere rummede Fri BikeShop, indgår også i udviklingsprojektet og er allerede revet ned.

Naboen Fakta har dog ikke tænkt sig at sidde med hænderne i skødet og se passivt til, at konkurrenten opruster.

Fakta er nu selv i gang med en større udvidelse af sin butik mod nord med cirka 350 kvadratmeter, og Fakta til foråret genopstår som en Coop 365-butik - et nyt butiksformat, som placerer dagligvarebutikken mellem en discountbutik og et kvalitetssupermarked.

Et ny forskønnet forretningsområde er ved at opstå på hjørnet af Vagtelvænget, Nørre Allé og Fuglebakken i Assens. Erhvervsejendommen på Vagtelvænget 1 er allerede revet ned. Den var tidligere en Fakta-butik, men har senest lagt lokaler til cykelforretningen Fri BikeShop, der for halvanden måned siden flyttede til nye forretningslokaler i Østergade 50 i Assens. Foto: Søren Plovgaard

- Vi lukker den nuværende Fakta 1. marts og åbner igen den 19. marts som en Coop 365, fortæller butikschef Henrik Jensen.

Coop 365-butikkerne er større end Coops nuværende discountbutikker og har typisk 600-700 flere forskellige varenumre på hylderne.


- Vi lukker den nuværende Fakta 1. marts og åbner igen den 19. marts som en Coop 365

Butikschef Henrik Jensen, Fakta i Assens


På Fyn har Coop siden september kørt tre testbutikker under navnet Coop Hverdag - alle i Odense.

- Forbrugernes krav til deres dagligvarebutik har ændret sig. Vi har med Coop 365 lavet vores bud på en ny butik, siger Coops koncerndirektør Jens Visholm.

Annonce

Fakta før Aldi

Aldi etablerede sig i Assens i midten af 1980'erne, hvor den tyske dagligvarekæde byggede en discountforretning i Willemoescentret på hjørnet af Møllevej og Østergade.

Her blev rammerne efterhånden for beskedne og dårlige, og Aldi valgte i stedet af flytte til sin nuværende placering på Nørre Allé, hvor man første gang bød kunderne indenfor i marts 2006.

Her udvider Fakta med 350 kvadratmeter. Butikken bliver fra 19. marts til en såkaldt Coop 365-butik med flere varer på hylderne. Foto: Søren Plovgaard

Mens opførelsen af den nye butik på Nørre Allé finder sted, er Aldi rykket ind i sin gamle butik på Møllevej.

Fakta kan trække sin historie i Assens tilbage til 1983, hvor man åbnede en discountbutik på Nørre Allé på den nuværende Aldi-grund under navnet Dansk Discount.

Senere valgt Coop at bygge en ny butik på Vagtelvænget 1 - den der nu også er revet ned - inden man flyttede til sin nuværende placering på Nørre Allé 14.

Den 27. november 2008 åbnede Fakta endnu en discountforretning i Assens på Søndre Ringvej. Det skete blot et par måneder efter, at nabobutikken Superbrugsen slog dørene op til sit nye domicil efter flytningen fra Østergade.

Fakta måtte dog lukke forretningen igen allerede 1. marts 2015, fordi den ifølge Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen gav underskud, og dagligvarekoncernen ikke så tegn på, atndet ville ændre sig.

I Assens er der i forvejen mulighed for at handle dagligvarer i Superbrugsen, Rema1000 og Netto.

Det er kun 14 og et halvt år siden, at Aldi byggede sin discountbutik i Assens. Nu er den ved at blive revet ned. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce