Annonce
Lokalavisen Assens

Læseheste får bedre adgang til biblioteket i Tommerup

Inge Holst har sit barnebarn Carl Holst Faaborg med på biblioteket i Tommerup Stationsby, hvor de leder efter bøger om drager. Foto: Lærke Bjørn Bang
Tommerup Bibliotek holder fra 1. august åbent tre timer længere om ugen, mens tre andre biblioteker får kortere åbningstid.
Annonce

Tommerup St.: "Godnathistorier for rebelske piger" samt bøger om camping og mad har sneget sig ned i Nanna Schulz Damsteds godt fylde net på biblioteket i Fyrtårn Tommerup.

Hun bruger biblioteket to-tre gange om måneden og låner især bøger til sine børn på fire og syv år, som elsker at komme på biblioteket.

- Fik de lov, tog de 30 bøger med hjem, griner Nanna Schulz Damsted.

Men børnene får altså kun lov til at låne de bøger, de selv kan bære, siger hun.

Fra første august får familien bedre muligheder for at låne bøger, for da bliver Tommerup Biblioteks åbningstider udvidet med tre timer om ugen.

Beslutningen er taget, fordi biblioteket har den næsthøjeste udlånsrate i kommunen, men hidtil har haft kortere betjent åbningstid end andre biblioteker.

- Vi har fine tal her, og har altid haft gode lånere, fortæller bibliotekar Jørgen Kristensen.

"Gode lånere" betyder, at mange personer låner, reserverer og bruger bibliotekets øvrige tilbud, uddyber han.

Biblioteket nyder godt af placeringen i Fyrtårn Tommerup, hvor der både er idrætsfaciliteter og svømmehal.

- Vi har faktisk lånere fra Odense, fordi deres børn går i svømmehallen her, fortæller Jørgen Kristensen.

Annonce

Kortere åbningstider på tre andre biblioteker

Biblioteket i Tommerup oplevede en positiv udvikling, da det i 2013 flyttede fra Tallerupskolen, hvor det var fællesbibliotek med skolebiblioteket, bekræfter Assensbibliotekernes souschef Sonja Jensen.

Hun fortæller, at de tre timers ekstra åbningstid reduceres i andre afdelinger. Således vil man i Assens, Vissenbjerg og Aarup holde åbent en time kortere ugentligt end normalt efter 1. august.

- Jeg tror ikke, man vil mærke det så meget, mener Sonja Jensen.

- I Vissenbjerg reduceres der for eksempel en time om tirsdagen mellem klokken 12 og 13, hvor der normalt ikke er det store rykind. Men nu, hvor vi ikke har åbent uden for betjent tid, så betyder alle reduktioner selvfølgelig noget, erkender hun.

Normalt kan man lukke sig ind i Assens Bibliotekernes seks afdelinger alle dage mellem klokken 7 og 22, men for tiden er der altså kun åbent, når der er personale til stede på bibliotekerne.

Du kan følge med i bibliotekernes åbningstider på www.assensbib.dk.

Jørgen Kristensen er bibliotekar på bibliotekerne i Tommerup og Glamsbjerg. Foto: Lærke Bjørn Bang
Nanna Schulz Damsted ser frem til bedre mulighed for at tage sine børn med på biblioteket i Fyrtårn Tommerup efter 1. august. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce