Annonce
Lokalavisen Assens

Læsere får svar: Derfor måtte man ikke lave gågade til Open by night

Der var godt med glade mennesker til Open by night i Assens fredag 17. juli, men flere berettede efterfølgende om, at man gik for tæt. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Fyns Politi og Assens Handelsstandsforening forklarer, hvorfor det ikke var muligt at lave gågade i Assens i forbindelse med Open by night, der blev afholdt sidste fredag.
Annonce

Assens: Open by night fredag 17. juli i Assens var ifølge flere læsere et hyggeligt arrangement.

Men flere undrer sig over - og enkelte kritiserer - at Østergade ikke var spærret af, som den plejer.

Det betød, at folk i flere tilfælde gik ret tæt på fortorvene, lyder flere af meldingerne.

Rasmus Ljungberg skriver blandt andet på avisens Facebookside:

"Det var hyggeligt, men det gav ingen mening ikke at lave gågade. Vi gik jo som sild i en tønde på de smalle fortove", skriver han.

Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening, svarer:

- Det er tre uger siden, vi søgte, og det ændrer sig hele tiden, hvad man må og ikke må. På det tidspunkt kunne vi i hvert fald ikke få tilladelse til at lave en gågade. Det er et spørgsmål om, at jo mere der sker, jo mere trækker man af mennesker. Selv om det virker ulogisk, da man kan sige, at der kan gå mange flere på gaden end fortorvet, så er lovgivningen sådan, konstaterer formanden.

Hun uddyber:

- Nu har jeg søgt om at få lov til det næste gang, og så kan vi håbe på det.

Formanden for handelsstandsforeningen glæder sig generelt over opbakningen til Open by night-arrangementet, som bliver gentaget 31. juli, og hun krydser fingre for, at bilerne må vige til fordel for menneskene på Østergade.

- Ja, det er så hyggeligt. Det giver en helt anden stemning i det øjeblik, du fjerner bilerne fra bymidten, siger hun.

Annonce

Politiet forklarer

Sunniva Pedersen-Reng, kommunikationskonsulent ved Fyns Politi, har undersøgt sagen i den afdeling, der sidder med tilladelserne.


Selv om det virker ulogisk, da man kan sige, at der kan gå mange flere på gaden end fortorvet, så er lovgivningen sådan.

Pernille Schreiner, formand, Assens Handelsstandsforening


- På det tidspunkt, hvor der blev søgt, hed reglerne om forsamlingsforbud maksimum 50 personer. Samtidig havde Assens Kommune oplyst, at der var noget med et orkester. Derfor vurderede man, at der var risiko for, at folk stimlede sammen, hvor man ville komme over 50 personer, når der var et orkester. Man mente, at det kunne man ikke styre. Derfor fik man afslag på at slå gaden og fortorv sammen, forklarer kommunikationskonsulenten.

Forbuddet mod forsamlinger blev i starten af juli hævet til maksimum 100 personer.

Der skulle ifølge kommunikationsmedarbejderen være bedre mulighed for, at man næste gang kan få ja til at inddrage Østergade til gågade.

Sådan så det blandt andet ud til Open by night i Assens. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce