Annonce
Lokalavisen Assens

Læserne: Her er det farligt at cykle

46-årige Thomas Skaarup Andersen pendler hver dag på sin eldrevne ladcykel mellem sit hjem i Voldtofte og sin arbejdsplads på Assens Havn - en strækning på 13 kilometer på den meget befærdede Fåborgvej. - Der er ikke meget kantbånd på strækningen, og biler og lastbiler kører ofte meget tæt på, siger Thomas Skaarup Andersen. Han har gigt og har derfor valgt at cykle for at få rørt kroppen hver dag. - Det ville være fint for mig, hvis der kunne laves en cykelsti på den gamle jernbanestrækning, siger Thomas Skaarup Andersen. Foto: Søren Plovgaard
Dansk Cyklistforbund peger på én vej i Assens Kommune, der er farlig at cykle på. Men Lokalavisens læsere kan pege på mange flere. Se dem her.
Annonce

Forleden skrev vi om Tobovej mellem Brylle og Tommerup St. Vejen var nævnt i en undersøgelse som Danmarks Cyklistforbund havde lavet om farlige vejrstrækninger i Danmark.

I artiklens version på www.lokalavisenassens.dk afstedkom det en del debat, da vi spurgte, om der også var andre strækninger i Assens Kommune, hvor cyklisterne føler sig utrygge ved at færdes.

Her er et udpluk fra kommentarsporet:

Ruben Salomon: Vi skal da have cykelstier over det hele...

Lone Østerby: Mellem Assens og Ebberup der bliver kørt stærkt og der er ingen cykelsti.

Morten Merstrand: Tobovej er en skolevej og vanvittigt nok også omfartsvej for lastbiler til butikker og industri i Tommeruperne, hvem i alverden der er kommet i tanke om at det er ok at bruge Stærmosevej, Tobovej og Nørremarksvej som omfartsvej burde tvinges til cykle på de veje hver morgen når trafikken er værst. Fjern vejenes status som omfartsvej og send lastbilerne over Odense SV afkørslen i stedet. Alt andet er vanvittigt og vil uundgåeligt ende med en forfærdelig ulykke.

Jytte Emilie Madsen: Jeg er utryg på alle de store veje. Både personbiler og lastbiler kører alt for tæt på cyklisterne. En forkert bevægelse og vi cyklister er i rabatten og grøften... Jeg holder mig til de små veje og står af cyklen, hvis jeg møder en traktor eller markredskab, der fylder det meste af vejen.

Anne-Pia Bonde: Erholmvej fra Aarup til Grønnemose.. Ingen cykelsti eller gadelys, men med meget trafik. Det er bestemt ikke spændende strækning at være cyklist på.

Gitte Kirketerp-Møller: Flemløse-Glamsbjerg!

Marianne Malmquist Obling: Jeg vil gerne nævne strækningen på Bogensevej mellem Glamsbjerg og så langt som til Brahesholm. Især stykket gennem skoven tæt på Glamsbjerg. Her er smalt og med dårlig oversigt. Dette stykke er tidligere blev omtalt som 'dødsruten' på et lokalt borgermøde. Jeg er selv blevet tvunget af vejen af en bus - og jeg tør ikke lade mit store barn cykle til Glamsbjerg.

Birgitte Buur: Landevejen imellem Trollesøvej og Flemløse. Nogle steder er der bred hvid stribe, nogle steder er den ikke eksisterende og nogle steder store huller i asfalten på kantstriben. Ingen gadelys og der er meget og tung trafik fra syd på vej til motorvejen mod Jylland.

Tine Nygaard: Erholmvej!!!! Rørup/Grønnemose - Aarup.

Rikke Ryvang Andersen: Fra Turup og op mod Strøjersamlingen. Store lastbiler og ingen gadelys ej fortov at komme ind på når de tunge biler kommer forbi en.

Aase Jonsson: Vi cykler mellem salbrovad og Assens dagligt på Middelfartvej, der er ingen cykelsti og meget trafik af både alm biler, lastbiler og lign., der føler man sig enorm utryg, mørkt er det også en vintermorgen, så det er bestemt ikke rart at være cyklist på den strækning.

Bettina Kingo Lergyden, svinget ved skovsøen op mod fuglviglund. Det lille skovstykke v Afgrunden! Og når man skal ud fra Lergyden på Kirkehelle, ingen udsigt!

Erik Dragsbæk: Assens kommune har kun råd til at anlægge ny cykelstier ikke at vedligeholde veje og cykelstier. Ligesom kommunen heller ikke har råd til at give de gamle en anstændig tilværelse. Men råd til at brænde mange millioner af til al verdens visioner. Og logikken er at det er en anden konto.

Kirsten Jensen: Nørregade har siden sidste efterår været fyldt med store huller og revner. Det blev lappet for et par dage siden. Fåborgvej er livsfarlig, ikke engang cykelstien er til at cykle på. Hvorfor kan man ikke mere lave en plan lapning. De første 14 dage er der en bule. Når det er kørt til har vi så en dal, som vi så skal undgå et par år, indtil der igen klappes asfalt i hullet. Vi har sandelig også lige fået lappet indkørslen til "mit" vænge, det har kun taget et par år. Opkørslen er for flere år siden kørt i stykker af sneploven, når den altså blev luftet, og selve vejen er snart ikke andet end grus og småsten.

Ole Cramer: Odensevej fra Tylle Kro til Dærupkrydset intet plads for cyklister på denne strækning!!!

Joan Hünkemeier: Vi tør i hvert fald heller ikke at cykle på Turupvej.

Birthe Og Poul Erik: Langgade til og fra Flemløse. Der er meget tung trafik og ikke gadelys.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce