Annonce
Lokalavisen Assens

Ledige uddannes til podekorps: 26-årige Freja havde svært ved at finde job, men så ringede kommunen

26-årige Freja Plesner Simonsen er en af Assens Kommunes første uddannede podere til nyt korps. Foto: Assens Kommune
Assens Kommune har oprettet eget podekorps, så ansatte - og elever - på skolerne kan blive kviktestet som led i den nationale teststrategi.

26-årige Freja Plesner Simonsen har under coronakrisen haft svært ved at finde sit første job som nyuddannet, men nu rykker hun ud med vatpinde og værnemidler sammen med andre ledige i et nyt såkaldt podekorps, som Assens Kommune har stablet på benene.

Podekorpset består ifølge kommunen af 34 ledige, der er blevet uddannet til at tage kviktest af ansatte og elever på folkeskoler, friskoler og private skoler som led i den nationale teststrategi.

- Jeg er færdiguddannet salgsassistent (i maj 2020, red.), men jeg har været ledig i lang tid, så det er spændende at komme ud, og jeg vil gerne hjælpe med at styre coronasmitten. Som salgsassistent kan jeg også godt lide at arbejde med mennesker, siger den 26-årige, der bor i Aarup.

Annonce

Flere podere kan sættes ind

Assens Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at podekorpset i øjeblikket består af fire hold på hver 10 podere, som foretager kviktestene på skolerne. Yderligere 25 ledige er uddannet, som de kan blive sat ind, når de ældste elever kommer tilbage i skolerne.

- Vi har haft utrolig mange ledige, som har grebet muligheden, og som har ønsket at hjælpe her. Og det er jo fantastisk at se, at de har sagt så hurtigt ja tak, når vi har ringet til dem, siger Hanne Kondrup, daglig leder af podekorpset, i pressemeddelelsen.


Vi har haft utrolig mange ledige, som har grebet muligheden, og som har ønsket at hjælpe her

Hanne Kondrup, Assens Kommune


Den daglige leder uddyber, at man sikrer sig, at de podere, der skal teste børn, også er vant til at arbejde med børn. Der er nemlig udsigt til, at de ældste elever skal testes to gange ugentligt, når de vender tilbage.

- Der er forskel på, hvordan man håndterer voksne og børn. Vi har lagt vægt på, at alle de ledige, der fremover skal pode børn, skal have en baggrund som pædagog eller andet, der gør, at de er vant til at arbejde med børn. Det er meget vigtigt for os, at børnene får en god oplevelse, siger Hanne Kondrup.

Annonce

Freja vil tilbage - på et tidspunkt

Poderne er indtil videre ansat 28 timer om ugen, og Freja Plesner Simonsen håber, at hun på et tidspunkt kan vende tilbage til detailhandlen. Men ikke for en hver pris.

- Corona kommer forhåbentlig ikke til at vare ved. Selvfølgelig skal jeg tilbage til min branche på et eller andet tidspunkt, og der begynder at åbne sig flere arbejdsmuligheder efterhånden, som butikkerne åbner. Men hvis jeg får et tilbud, så kommer jeg til at vente til, at der er en erstatning til mig her, understreger den 26-årige poder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce