Annonce
Lokalavisen Assens

Legendarisk restaurant genåbner: Nu kommer Maagen på vingerne igen

Restaurant Maagen ved Assens Marina har senest været pop up-bistro og café. Nu skal der igen serveres a la carte-mad i lokalerne, som restauratør Jan Rudbæk Larsen, Faaborg, har forpagtet. Foto: Søren Plovgaard
Jan Rudbæk Larsen, Faaborg, har forpagtet restaurationslokalerne på Assens Marina og har flere planer for stedet.
Annonce

Assens: Den legendariske restaurant Maagen på Næsvej i Assens åbner nu igen som helårsrestaurant.

Det er Jan Rudbæk Larsen, der har forpagtet restaurationslokalerne på Marinatorvet, og han forventer at åbne for publikum i løbet af de næste uger og senest 1. august.

Jan Rudbæk Larsen, der er vokset op i Assens, driver i forvejen Restaurant Tre Kroner og Restaurant Kompasset i Faaborg. Ejerkredsen består desuden af parret Deysi Hernandez og Marc Petersen.

Restauratør Jan Rudbæk Larsen undrede sig forleden over, at det var umuligt at købe en is eller en øl eller få noget at spise på Assens Marina. Nu har han forpagtet Restaurant Maagen, som åbner i løbet af de næste uger. Arkivfoto: Anne Jørgensen

- For nogle uger siden var jeg hjemme i Assens for at besøge min mor, og så kørte jeg lige en tur over på marinaen. Her studsede jeg over, at Restaurant Maagen var lukket, og jeg undrede mig over, at der ikke var et eneste sted på marinaen, hvor man kunne købe en is eller en øl, fortæller Jan Rudbæk Larsen.

I løbet af få dage havde han indgået en aftale med entreprenør Palle Johansen, der ejer restaurationskomplekset på Assens Marina, og nu er Jan Rudbæk Larsen i fuld gang med at gøre lokalerne klar til åbning.


For nogle uger siden var jeg hjemme i Assens for at besøge min mor, og så kørte jeg lige en tur over på marinaen. Her studsede jeg over, at Restaurant Maagen var lukket, og jeg undrede mig over, at der ikke var et eneste sted på marinaen, hvor man kunne købe en is eller en øl

Jan Rudbæk Larsen


Jan Rudbæk Larsen satte i foråret Tre Kroner til salg for 1,6 millioner kroner og flyttede sine aktiviteter til Restaurant Kompasset ved Faaborg Marina. Og det er konceptet herfra, som Jan Rudbæk Larsen nu vil overføre til Maagen.

Maagen ligger centralt på det lille torv ved Assens Marina. Til den modsatte side er der udsigt over Lillebælt. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg sætter helt nye stole ind i restauranten og laver en lille café i den forreste del af lokalerne ud mod torvet, og der kommer også en slyngelstue, hvor sejlere og alle andre kan nyde en øl, siger Jan Rudbæk Larsen.

Annonce

Berømt æggekage på menuen

Gæster i restauranten på Maagen har panoramaudsigt ud over Lillebælt, og her vil Jan Rudbæk Larsen tilbyde a la carte-servering. På menukortet vil der blandt andet være den berømte æggekage, som gennem årene er serveret på Tre Kroner i Faaborg, fortæller Jan Rudbæk Larsen.

Hvis man er til æggekage med masser af flæsk, kommer man ikke til at gå forgæves på Maagen. Æggekagen vil være blandt retterne på menukortet, og opskriften har Jan Rudbæk Larsen taget med sig fra Restaurant Tre Kroner i Faaborg, hvor æggekagen i mange år har været stedets signaturret. Privatfoto

- Jeg satser desuden på selskaber og arrangementer med levende musik, og jeg vil gerne invitere byens kreative hoveder indenfor og samle et godt musikmiljø i lokalerne og hjælpe nye bands med en scene, siger Jan Rudbæk Larsen, der åbner Restaurant Maagen, så snart han har modtaget en midlertidig spiritusbevilling.

Åbningstiderne i sommersæsonen bliver fra middag til sen aften. Udenfor sæsonen holdes der kun åbent i weekenderne.

Restaurant Maagen

Restaurant Maagen blev opført i slutningen af 1970'erne på det sted på Næs i Assens, hvor der i mange år var en feriekoloni-bygning.

Restauranten ligger mellem lystbådehavnen, Næs-stranden og campingpladsen Camp One Assens Strand og i gå-afstand fra Assens by.

Flere restauratører har gennem årene drevet Maagen ud fra forskellige koncepter.

Den sidste restauratør, der har drevet stedet som ren a la carte-resturant, var John Helsgaard, som var på Maagen fra 1997 til 2006.

Senest har Morten Tukjær fra Havnegrillen i Assens drevet grill og bistro i restaurationslokalerne i sommermånederne.

Restaurant Maagen lagde lokaler til en frokost for 60 inviterede gæster, da regentparret torsdag den 4. september 2003 var i Assens for at indvie det nye rådhus i Willemoesgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce