Annonce
Lokalavisen Assens

Lille fodboldklub stækket før sæsonstart: Spillere sendt til tælling efter modstanderens målmand blev testet positiv

BK Vestfyn-spillerne har ikke kunnet træne op til sæsonstarten på grund af ulykkelig sag med corona i en træningskamp mod FC Sydfyn. Fotoet stammer fra pokalkampen mellem BK Vestfyn og B1909 for tre år siden. BK Vestfyn-spilleren i den orange trøje er Christian Bendixen. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Serie 4-klubben BK Vestfyn måtte forleden sende sine fodboldspillere 14 dage i karantæne. Modstanderens målmand stillede op til en træningskamp, selv om han lige var coronatestet.

Turup: Fodboldklubben BK Vestfyn, der holder til i Turup, har haft en turbulent opstart på fodboldsæsonen.

Da klubben i de karakteristiske sort-gule trøjer lørdag den 27. marts spillede en træningskamp på anlægget i Turup mod FC Sydfyn, viste det sig, at gæsternes målmand stillede op til kampen, selv om han vidste, at han lige var blevet testet for corona.

Det fortæller BK Vestfyns formand Jesper Forsberg Frederiksen.

- Vi fik et opkald fra klubben efter kampen, hvor de fortalte, at deres målmand havde fået taget en test før kampen, fordi der havde været mistanke om corona i hans familie. Da han så kom hjem efter kampen, lå der et svar til ham om, at han var testet postiv for corona, siger Jesper Forsberg Frederiksen.

FC Sydfyn stillede op med yderligere en spiller, der var testet positiv i en kviktest, og de to episoder reagerede BK Vestfyns formand straks på ved at sende klubbens spillere i 14 dages træningskarantæne, sådan som reglerne foreskriver. Denne spiller blev dog senere testet negativ i en PCR-test.

- Jeg synes, det er en ærgerlig sag, og det er jo også stik imod DBU's regler at stille op til kamp i sådan en situation. FC Sydfyn har givet os en undskyldning og en forklaring om, at de ikke havde andre målmænd, de kunne benytte i træningskampen. Vi gør ikke mere ved det i klubben, for vi skal selvfølgelig også passe på, at vi ikke går rundt og stikker hinanden allesammen i denne her tid. Men jeg synes, at det havde været rimeligt, at FC Sydfyn havde spillet med åbne kort før kampen, siger Jesper Forsberg Frederiksen.

Gæsterne vandt i øvrigt træningskampen med 5-1.

Formanden forventer, at alle spillere er klar og i form, når klubben åbner sæsonen med en hjemmekamp mod lokalrivalerne fra Flemløse/Haarby lørdag den 10. april, selv om man altså ikke har kunnet træne samme i et stykke tid.

Annonce

Mangemillionær som sponsor

BK Vestfyn har rod i den legendariske Brahesholm Boldklub, der i mange år holdt til i Egesmosedam mellem Glamsbjerg og Ørsted, indtil Assens Kommune valgte at rive det forfaldne idrætsanlæg ned.

Efter lukningen for fire år siden dannede en række spillere fra Brahesholm Boldklub den nye fodboldklub BK Vestfyn, som fik stillet idrætsanlægget i Turup til rådighed for sine aktiviteter.

Erhvervsmanden Jørgen Strøjer Hansen, der ejer flere sports- og veteranbiler, end der findes benskinner i BK Vestfyn, gik i efteråret ind som sponsor for klubben. Han spillede selv i sine unge dage fodbold i Turup. Her hilser han på klubbens formand Jesper Forsberg Frederiksen. Foto: BK Vestfyn

BK Vestfyn har pendlet lidt mellem serie 4 og serie 3, og i denne sæson spiller klubbens førstehold igen i serie 4.

Klubben er kendt for at have en næsten uprætentiøs tilgang til fodbolden, og BK Vestfyn gør altid et stort nummer ud af, at der er et godt socialt liv i klubben, hvor alle trives ved at komme.

For tre år siden nåede klubben langt i pokalturneringen og blev først slået ud, da den tidligere mesterklub B1909 kom på besøg på stadion på Kærvangen på selveste arbejdernes internationale kampdag 1. maj og gav holdet en rød afklapsning på 16-0.

Jesper Forsberg Frederiksen fortæller, at klubben på trods af et år med corona har øget sit medlemstal, og at man nu også kan stille med et kvindehold i turneringen.

Det er fire år siden, den nydannede fodboldklub BK Vestfyn spillede sin første kamp på klubbens nye hjemmebane på Kærvangen i Turup. Her hilser klubbens spillere på modstanderne fra Kirkeby før debutkampen. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Og så glæder han sig over, at den lokale erhvervsmand Jørgen Strøjer Hansen fra virksomheden Strøjer Tegl A/S har meldt sig i rækken af sponsorer for klubben.

Jørgen Strøjer Hansen er blevet stadionsponsor, så nu overvejer klubben at give anlæg og stadion et nyt sponsornavn. Der skal desuden opføres en halvmur på anlægget af mursten fra teglværket.

Mens fodboldklubben TuSa holdt til på idrætsanlægget i Turup, skiftede det for syv år siden navn til  Ghandi Park, fordi klubben ved flere lejligheder optrådte i det populære P3-program Gandhi.


Vi gør ikke mere ved det i klubben, for vi skal selvfølgelig også passe på, at vi ikke går rundt og stikker hinanden allesammen i denne her tid. Men jeg synes, at det havde været rimeligt, at FC Sydfyn havde spillet med åbne kort før kampen

BK Vestfyns formand Jesper Forsberg Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce