Annonce
Lokalavisen Assens

Lokal købmand har været med til at udvikle ny, smart løsning: - Vi bliver ligesom Nemlig.com

Spar-købmand i Vissenbjerg, Morten Andersen, bringer nu også varer ud - eller afleverer i bagagerummet. Arkivfoto: Daniel Kofoed
Spar-købmand Morten Andersen har en forrygende start på 2021. Ikke mindst på grund af corona. Mandag søsatte han et nyt initiativ.

Vissenbjerg: Købmand Morten Andersen fra Spar i Vissenbjerg er en mand, der ikke er bleg for at blande sig.

Mandag aften gik han i luften med et nyt initiativ i købmandsforretningen.

- Vi bliver ligesom Nemlig.com, lyder det begejstret fra Morten Andersen til avisen.

Ordningen er set før fra de store varehuse og onlinebutikker. Nu bringer Spar i Vissenbjerg deres varer ud til adresser i lokalområdet.

Det er også muligt at udfylde en digital indkøbsliste via butikkens hjemmeside, hvorefter de ansatte handler ind og afleverer posen udenfor butikken på et aftalt tidspunkt.

- Vælger du SPAR to go, pakker vi din ordre, så du bare skal komme forbi og hente den. Er du i risikogruppen for Covid-19, kan du komme forbi i bil, ringe til butikken på 64791030, og så kommer vi ud med dine varer, skriver købmanden på sociale medier.

Annonce

Ordrer tikker ind

Morten Andersen uddyber, at han siden efteråret 2019 har været med i en arbejdsgruppe, der har udviklet løsningen i samarbejde med dagligvarekoncernen Dagrofa.

Ifølge Spar-købmanden er fire butikker udvalgt til projektet, og bedømt på tirsdag formiddag, så har den nye ordning fået en god modtagelse.

- Vi har indtil nu fået to ordrer om ugen. I dag har vi fået fire (tirsdag formiddag, red.). Det tyder på, at det er den vej, tingene kommer til at gå, siger Morten Andersen, der det seneste stykke tid har løbet ordningen i gang i det stille for at luge de værste børnesygdomme fra.

Det er både unge, ældre og børnefamilier, der bruger den nye måde at købe ind på, og Spar forventer at kunne handle ind for kunderne med det personale, der allerede er ansat i forretningen.

- Jeg regner med, at størstedelen af vores drift fortsat kører igennem kassen, som den plejer, understreger han.


Jeg regner med, at størstedelen af vores drift fortsat kører igennem kassen, som den plejer

Morten Andersen, købmand


Annonce

Forrygende start på året

Morten Andersen har haft butikken siden sommeren 2017, og han forventer, at 2020 tegner lovende, selv om kassen endnu ikke er talt op. Det sker på lørdag, når butikken opgør sit varelager.

Og 2021 er begyndt forrygende på trods - eller i kraft af - hele corona-situationen.

- Vi må ikke brokke os. Vi er kommet godt fra start. Det tyder på, at vi har ramt et eller andet i byen, når kunderne handler her.  Vi har en vækst på over 10 procent på de 12 første dage, siger Morten Andersen, der understreger, at han ikke forventer, at den store stigning varer hele året.

Han fortæller, at indkøbsmønstret har ændret sig under nedlukningen.

- Vi har ikke lige så mange ekspeditioner, som vi plejer, men folk putter mere i kurven, og vi har flere kunder om formiddagen og lidt færre om eftermiddagen. Der er en fornuftig vækst i nydelsesmidlerne - folk hygger sig lidt mere over en bred kam, siger Morten Andersen, der uddyber, at det både drejer sig om øl, vin, slik og sodavand.

Dog kan man godt mærke, at skolerne er nedlukkede, da salget af kager og sodavand i de tidsrum, hvor der normalt er frikvarter, er gået i stå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Veteranhjem i Jordløse svarer på kritik: - Vi giver meget gerne en kop kaffe til alle, som har lyst til at komme på besøg

Annonce