Annonce
Lokalavisen Assens

Lokalplan på vej: Nu kan du fortælle din mening om den nye havneplads i Assens

Området overfor det gamle rådhus i Willemoesgade i Assens ved Assens Havn skal omdannes. Arkivfoto:  Martin Kloster

Assens: Så kan du snart komme med din mening om det nye lokalplansforslag, der skal muliggøre byggeriet af et nyt multitek og en ny havneplads i Assens.

Ifølge Ann-Mett Sepstrup, der er landskabsarkitekt hos Assens Kommune, sendes lokalplanforslaget i en fire uger lang i høring efter byrådsmødet onsdag 24. februar. Derudover kommer der til at være et efterfølgende borgermøde 18. marts, og muligvis over Skype alt efter situationen med corona.

Lokalplanen - Lokalplan nr. 1.2-16, som den hedder - skal endeligt vedtages på byrådsmødet 28. april.

Annonce

Multitek og havneplads i Assens

Den filantropiske forening Realdania støtter projektet som en del af indsatsen ”Hovedbyer på forkant”. Den nye havneplads og multiteket er en helt central brik i byrådets vision for Fremtidens Assens.

Den økonomiske ramme lyder på i alt 18.250.000 kroner. Kommunen har stillet med 10 millioner kroner, og den anden halvdel har Realdania stillet med - i alt 20 millioner kroner. Men en fondsafgift "æder" 1.750.000 kroner, således at beløbet lander på de knap 18,3 millioner kroner.

Tre arkitektfirmaer har været med i opløbet omkring udviklingen af havneområdet i Assens og det nye multitek i det gamle rådhus ved havnen i Willemoesgade. WE Architecture med byMUNCH By- og Landskabsdesign opnåede flest point af et nedsat bedømmelsesudvalg, og det er dem, kommunen har skrevet konktrakt med.

Da lokalplanforslaget ledsages af en miljøvurdering, ligger beslutningskompetencen i Byrådet.

Læs mere om denne sag meget snart på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce