Annonce
Lokalavisen Assens

Populært P3-par fyldte vestfynsk bar, mens de lavede dansktop-tv med lokalt band: - Jeg kan godt mærke, at jeg bliver nervøs nu

Bandet Mens Vi Venter var i fuld fokus fra flere steder torsdag eftermiddag på O'Neills i Assens. Foto: André Majlund Jensen
Bandet Mens Vi Venter fik for få måneder siden et opkald fra Danmarks Radio, der stillede spørgsmålet: "Vil I være med til at lave et program om dansktop?". Svaret var ja.

Assens: "Bum-bum-dum-bum-bududabum... Jeg kunne dælendylme virkelig rigtigt godt tænke mig en faaadøl, og den skal satanedme fandengaleme godt nok være kooold".

Torsdag eftermiddag indtog bandet Mens Vi Venter pubben O'Neills i Assens med blandt andet sangen "Fadøl" og andre numre fra repertoiret.

Det har de gjort mange gange før, men denne gang var det alligevel lidt noget andet, da der var et kamerahold fra Danmarks Radio, der optog hvert et trommeslag og hver en strofe.

Annonce

- Jeg kan godt mærke, at jeg begynder at blive lidt nervøs nu, lød det fra bassisten Jacob Christensen forud for den atypiske koncert.

Grunden til at statsradiofonien var slået et smut forbi Assens, var, at det populære radiomakkerpar Christian Bonde og Maria Fantino fra P3-programmet "Curlingklubben" lige nu er i gang med at optage et tv-program, hvor de dykker ned i dansktopmusikken, og hvor de blandt andet skal skrive en sang, som de skal optræde med på Sindal Marked i Nordjylland som opvarmning for Kandis.

- Og så er det meningen, at vi skal hjælpe dem med at skrive på sangen og gøre den mere autentisk, som er noget af det, vi er gode til, forklarer Jacob Christensen.

Bandet startede med at spille tre numre, inden produktionen blev rykket ned til indgangen ved O'Neills, hvor de så skulle hjælpe med at få styr på radioværternes dansktopsangtekst. Foto: André Majlund Jensen

Opdaget på DK4

Mens Vi Venter vil ikke selv klassificere deres musik som decideret dansktop. De har dog alligevel optrådt i DK4-programmet Dansktoppen, og det er også den vej igennem, at Danmarks Radio har fundet frem til dem, forklarer bandets trommeslager Emil Jarl Kviesgaard Møller.

- Vi blev kontaktet af en journalist fra DR Aarhus for et par måneder siden, der spurgte, om vi ville være med, og det ville vi selvfølgelig gerne, siger han.

Og med al ære og respekt for DK4, så har det bare en væsentlig større betydning, når det er DR, der ringer, forklarer forsanger Jeppe Andersen.

Det er landsdækkende, så det er i en helt anden størrelsesorden, end vi er vant til.

Jeppe Andersen, forsanger i Mens Vi Venter

- Det er landsdækkende, så det er i en helt anden størrelsesorden, end vi er vant til, siger han.

Selvom det var torsdag eftermiddag, havde bandet alligevel formået at lokke så mange gæster til, at det ligefrem imponerede P3-værterne, og stort set alle siddepladser på O'Neills var da også optaget.

- Vi har lagt flere videoer ud på vores facebookside, hvor vi fortalte, at vi skulle i TV og at det blev optaget på O'Neills og opfordrede folk til at komme, siger Jeppe Andersen.

Og det gjorde de. Næste led i processen er nu bare at vente på, at programmet bliver vist, og ifølge produktionen kommer det til at ske på DR2 i starten af juli, hvor det også vil kunne streames på DRTV.

P3-makkerparret Maria Fantino og Christian Bonde fik sig lige en kop kaffe og en smøg, inden deres del af arbejdet skulle i gang. Foto: André Majlund Jensen
Bandmedlemmerne skulle lige have sig en faa'øl for at lette lidt på de værste nerver. Foto: André Majlund Jensen
Der var en god aldersdifference blandt publikummerne, der var troppet op til koncerten og tv-optagelserne. Foto: André Majlund Jensen
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce