Annonce
Lokalavisen Assens

Malou har fået sit første lønnede job som 50-årig: - Nu kan jeg lægge mit tidligere liv bag mig

- Jeg kan slet ikke fatte, at jeg var på kontanthjælp for tre måneder siden, men nu ikke er det længere. Jeg er så stolt. Jeg er en stabil arbejdskraft og svigter ikke mine nye kolleger, for jeg føler mig som en del af teamet. Jeg har simpelthen hele hjertet med i jobbet her ved Assens Rengøringsteam, fortæller 50-årige Malou Hansen, som fejrede sin første lønseddel med at købe en ny støvsuger. Foto: Jobcenter Assens
Malou Hansen fik sit første lønnede job som 50-årig. Det skete, efter hun 1. maj sidste år flyttede til Assens, og det lokale jobcenter matchede hende med den rigtige arbejdsplads på det rigtige tidspunkt i livet. Nu er Malou Hansen fastansat ved Assens Rengøringsteam og stolt af at være selvforsørgende.

Da Malou Hansen afsluttede folkeskolen, havde hun mødt sin ældste søns far, og hun blev hurtigt gravid. Samtidig med at parret blev forældre, opdagede Malou, at hendes kæreste var alkoholiker.

- Det var svært, for jeg var jo kun en stor pige, men jeg har lært, at man kæmper for at få et forhold til at fungere, husker Malou.

- Han slog mig ind imellem, men oftest forsvandt han bare på druk i to til tre uger, når vi var uenige. Men vi havde også gode tider, så vi blev sammen i fem år. Socialrådgiveren fra jobcentret i Odense kom på hjemmebesøg, men det var som om, hun ikke rigtig kunne sætte sig ind i min situation. Vi snakkede mange gange om, hvad jeg kunne tænke mig at lave, men det blev aldrig til noget, siger Malou.

Annonce

Kort efter skilsmissen blev Malou kæreste med sin brors kammerat. Forholdet blev et 15 år langt mareridt af vold, chikane og terror.

- Han slog mig allerede første gang efter to måneder og fik mig til at tro på, det var min egen skyld. Min familie så godt de blå mærker og bemærkede, jeg trak mig mere og mere, men jeg turde ikke andet end at dække over ham. På det tidspunkt prøvede jobcentret at få mig i praktikker og på kurser, men hver gang mødte han op og råbte og lavede scener, så de var nødt til at afbryde praktikkerne. Efter otte år blev Malou gravid, men efter graviditeten fortsatte terroren i hjemmet. Jeg tænkte kun på mine børn og på at overleve, bemærker Malou stille.

Til sidst gik hun inde i min egen verden – helt ødelagt af den både fysiske og psykiske vold.

Hjemløs i otte år

- Jeg forsøgte at gå mange gange, men hver gang fandt han mig igen og fik mig manipuleret tilbage, fortæller Malou.

Da hendes søn var syv år gammel, tog hendes kæreste ham med til en konfirmation i sin familie, og der var hans opførsel i forhold til både vores søn, og de ting han sad og sagde så grænseoverskridende, at en socialrådgiver til festen fik hans søster til at lave en indberetning.

- Malou startede på få timer, men hun var hurtig til at lære og tage et ansvar på sig. I dag møder jeg en Malou, som har overskud og glæde samtidig med, at hun er så hårdt arbejdende, at vi skal huske hende på at passe på sig selv, fortæller områdeleder Joy Helene Cardell Jacobsen (th). Foto: Jobcenter Assens

- Jeg blev kaldt til en samtale på områdekontoret og fik at vide, at enten tvangsfjernede de min søn, eller også indgik jeg samarbejde med Familiehuset. Det var jo ikke mig, der havde været til festen, men samarbejdet endte med at blive min redning. De brugte syv år på at bygge mig op igen. Jeg fik fuld forældremyndighed, hemmelig adresse og hjælp til at flytte, og min ekskæreste fik formaning fra Politiet om, at han ikke måtte opsøge mig, siger.

Det lykkedes dog alligevel eks-kæresten at finde hende.

- Min søn havde fået et knæk af det ødelæggende miljø, så han kom i en fantastisk familiepleje. Uden ansvaret for at have et hjem til min søn, flyttede jeg uden at få ny adresse, og de sidste otte år har jeg haft adresse forskellige steder i Odense uden at have min egen bopæl. Ekskæresten har fundet mig flere gange, men han ikke kan skræmme mig mere. Det er helt slut, fastslår Malou.

Annonce

Fik mit første cv i Jobcenter Assens

I maj 2021 flytter Malou i egen lejlighed i Assens.

- I jobcentret møder jeg min sagsbehandler, Lene Kobberrød, og hun spørger som alle de andre; Hvad kunne du tænke dig? Jeg svarede, at det var svært at vide, når man aldrig har prøvet noget. Men Lene gav ikke op. Hun sørgede for, at jeg kom i Jobstafetten og lavede mit livs første cv, fortæller Malou.

Hun fik også besøg af virksomhedskonsulent Carsten Degnebolig, og de snakkede om forskellige muligheder.

- Vi startede en praktik hos en madproducent i Haarby, men det var slet ikke mig, og vi var heller ikke så godt et match. Men næste praktik ved Assens Rengøringsteam var noget helt andet, smiler Malou.

Annonce

En kvinde med et hårdt liv bag sig

Joy Helene Cardell Jacobsen er områdeleder ved Rengøringsteam Assens, og hun havde ikke hørt så meget om Malou, før hun mødte hende.

- Men jeg kunne allerede på afstand se, at her var en stakkels kvinde med et hårdt liv bag sig. Jeg har et fantastisk team på Peter Willemoesskolen, der tidligere har været gode til at løfte folk, og jeg tænkte straks, at det ville være et godt match for Malou – og det var det. Carsten Degnebolig kom forbi, og vi snakkede om den gode udvikling og blev enige om at ansætte Malou 15 timer om ugen på rådhuset via Den Kommunale Småjobpulje. Aktuelt har Malou yderligere 15 timer på Assens Bibliotek, og vi arbejder ihærdigt på at finde de sidste 15 timer efter, så vi kan beholde hende, forklarer Joy Helene Cardell Jacobsen.

Malou er glad for det liv, hun nu har.

- Jeg har fået et netværk, og jeg har fået bekræftet at jeg er god nok og kan, hvad jeg vil. Der har været en lang vej hertil, men nu kan jeg lægge det gamle liv bag mig. Jeg bruger noget af min løn på at betale noget gæld af til folk, jeg har lånt penge af, fortæller Malou.

Artiklen bringes i et samarbejde mellem Jobcenter Assens og Lokalavisen. Artiklen er skrevet af Birgitte Storm Alm fra Jobcenter Assens og redigeret af journalist Søren Plovgaard, Lokalavisen

Jeg har fået et netværk, og jeg har fået bekræftet at jeg er god nok og kan, hvad jeg vil. Der har været en lang vej hertil, men nu kan jeg lægge det gamle liv bag mig

Malou Hansen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Jenny fra Aarup nomineret til to filmpriser for sin musik: Jeg kommer til at græde snot, hvis jeg vinder

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Assens Håndboldklub tilbage på fynskortet: Startede over en øl og en mümmelmann en lørdag eftermiddag

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

'Varnæs Special' og 'Ellens Sommerdrik': Henrik ryster Matador-cocktails i vinbaren på fredag

Lokalavisen Assens

Eva vandt 3000 kroner - som skal bruges på nyt undertøj: - Det er så skønt at have noget lækkert på inderst inde

Lokalavisen Assens

Ny formand valgt efter interne stridigheder: Ung historiker i spidsen for SF-Assens

Lokalavisen Assens

Ingen smalle steder i Bredgade: Vej- og skilteforvirring i Assens

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Lokalavisen Assens

Destruktionen udvider med nye maskiner efter lukningen af Fitness World: Vil lokke de mere almindelige motionister til

Lokalavisen Assens

Kæmpe ordre på flydende bus er i hus: Assens Skibsværft skal bygge hybridfærge til Grønland

Lokalavisen Assens

Fyns nyeste McDonald's har endelig åbent: - Vi måtte afvise kunder allerede ved generalprøven

Lokalavisen Assens

De mødtes til et fynsk bondebal for et helt liv siden: Else og Verner har været gift i 65 år - her er deres opskrift

Lokalavisen Assens

Rumænske Darius har sparet op lige siden han krydsede grænsen i 2011: Nu indfrier han sin danske drøm

Kerteminde Ugeavis

Ambitiøst mål: Vi vil prøve at dele julehjælp ud til endnu flere

Lokalavisen Assens

Tidligere borgmester mindes sine to dronningebesøg - og et mindre teknisk uheld: Prinsen var hurtig med kæk bemærkning

Lokalavisen Assens

U19-piger i 1. division: Vild håndboldsøndag i Salbrovadhallen

Lokalavisen Assens

Sønderjyske Morten har 10 års jubilæum i Terrariet: Er både blevet bidt af en anakonda og forelsket i en giftig frø

Lokalavisen Assens

Testkapaciteten udvides: Nyt kvikteststed åbner i Assens

Lokalavisen Assens

Tidligere syngedreng nomineret til stor musikpris i hele tre kategorier: Jeg er stolt, for det rammer essensen af mig som musiker

Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Lokalavisen Assens

Rekordresultat hos Assens Fjernvarme: Sænker nu varmeprisen med 12 procent i 2022

Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Nyt rekordår: Assens Kommune er røget helt i top på liste over boligsalg

Annonce