Annonce
Lokalavisen Assens

Marskandiseren på Østergade

Kurt Frits Eriksen på sin vante plads i Gammelting - den lille forretning i Østergade i Assens, hvor han sælger antikviteter og andre sjove og spændende sager. Foto: Søren Plovgaard
85-årige Kurt Frits Eriksen er mere optaget af at snakke med kunderne end på at tjene penge i sin lille butik Gammelting i Assens.
Annonce

Assens: Kurt Frits Eriksen sidder på en stol midt i et mindre lokale på Østergade i Assens. Han er omgivet at antikke genstande på alle sider.

For halvandet år siden besluttede Kurt Frits Eriksen sig for at åbne marskandiser- og antikvitetsforretningen Gammelting, og hver dag kigger nysgerrige kunder indenfor i det lille lokale, der næsten giver sig ud for en hel Aladdins Hule.

85-årige Kurt Frits Eriksen boede i mange år i Bogense, hvor han på byens hovedgade drev Nordfyns Sportscenter og blandt andet solgte jagt- og fiskeriartikler. Da Kurt Frits Eriksen solgte forretningen, flyttede han til Odense, men dér brød han sig ikke om at bo. I stedet havnede han i Assens, hvor han kunne have sin båd liggende i marinaen, og hvor Kurt Frits Eriksen nu har haft adresse i snart 24 år.

- Jeg fik konstateret kræft, da jeg var 80 år. Jeg blev behandlet, men desværre gik der kun fire måneder, så opdagede de, at der var kommet en ny slags kræft. Men nu jeg har lige fået at vide for tre uger siden, at jeg har overstået min kræftsygdom, beretter Kurt Frits Eriksen.

I sine yngre dage ernærede han sig som malermester i den fynske hovedstad. 23 år blev det til.

- Da jeg var i begyndelsen af 40'erne fortalte lægerne mig, at jeg havde en bindevævssygdom, og at jeg snart ville komme til at sidde i en kørestol. Men jeg snød dem heldigvis, griner Kurt Frits Eriksen.

På butiksvinduet hænger der lige nu et par gule tilbudsskilte, men det er lidt usikkert, om skiltene er midlertidige eller permanente.

- Jeg sælger antikviteter. Der er kun fine ting herinde, og jeg har slet ingen skårting. Det skal være pæne ting. Jeg vil ikke have ting og sager i butikken, som der ikke er i orden, og som jeg ikke kan stå inde for, siger Kurt Frits Eriksen.

Han handler sig frem til de mange genstande i butikken med private sælgere.

- Lige nu er forretningslokalet imidlertid så fyldt med ting og sager, så jeg køber ikke så meget for tiden, forklarer Kurt Frits Eriksen, der tidligere har ejet et par udlejningsejendomme i Assens.

Det er jo ikke fordi, jeg tjener en hel masse penge, men lidt bliver det trods alt til, så når Kræftens Bekæmpelse holder sin årlige landsindsamling, donerer jeg hele årets overskud til dem.

Kurt Frits Eriksen, Gammelting

Annonce

Giver overskuddet væk

Kurt Frits Eriksen har altid været en aktiv mand.

- Jeg har været på 52 krydstogter og hundredvis af rejser, siden jeg fyldte 60 år, fortæller Kurt Frits Eriksen.

I Gammelting er han mere optaget af at have et godt hverdagsliv med mange menneskelige kontakter end på at tjene en masse penge.

- Da jeg fik at vide anden gang, at jeg havde kræft, fik jeg samtidig en psykose. Jeg var pludselig utilfreds med det hele og begyndte at skælde ud hele tiden. Det snakkede jeg så lidt med min datter om, og så tænkte jeg, at hvis jeg nu startede min egen lille butik, så ville jeg komme til at snakke med en masse mennesker hver dag, fortæller Kurt Frits Eriksen.

Han er taknemmelig for, at han nu er helbredt for sin kræftsygdom, og derfor har han besluttet sig for at donere hele overskuddet fra Gammelting til Kræftens Bekæmpelse.

- Det er jo ikke fordi, jeg tjener en hel masse penge, men lidt bliver det trods alt til, så når Kræftens Bekæmpelse holder sin årlige landsindsamling, donerer jeg hele årets overskud til dem, siger Kurt Frits Eriksen.

Kunderne har efterhånden få øjnene op for den lille butik, hvor genstandene står meget tæt i lokalet. Foto: Søren Plovgaard
Kurt Frits Eriksens lille butik Gammelting, som han åbnede for halvandet år siden. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce