Annonce
Lokalavisen Assens

McDonald's åbner restaurant ved afkørsel 55: Så hurtigt kan den stå klar

McDonald's åbner ny restaurant ved afkørsel 55 Aarup. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Hvis alt går efter planen, kan det meget vel være, at den første burger allerede kan indtages i 2021 på den nye McDonald's-restaurant, der bliver bygget i Grønnemose.

Grønnemose: Hvis du er én af dem, der i ny og næ nyder at sætte tænderne i en knasende, blød Chili Cheese Top, en Big Mac eller måske en Big Tasty Bacon, og du samtidig bor tæt på Grønnemose eller kører forbi afkørsel 55 på Fynske Motorvej, kan du godt begynde at glæde dig.

Indtil nu har hovedaktøren kun været benævnt som "en af de største aktører inden for fastfood", men torsdag kom der navn på kæden, som har valgt at etablere sig på grunden, hvor det er planen, at et nyt servicecenter skal opføres.

- Jeg kan fortælle, at vi har underskrevet en kontrakt med McDonald's, fortæller Allan Egeris Arentsen, medejer af Stender-gruppen, som ejer grunden.

Annonce

Og der er også gode nyheder om, hvornår sultne motorvejsbilister kan forvente at proppe den første burger i munden.

- Jeg vil sige det sådan, at man i øjeblikket forsøger at få en byggetilladelse. Mit gæt, som er for egen regning, det er, at det cirka vil tage et halvt år at bygge restauranten fra man starter, til man er færdig. Så med lidt held kan det da være, at den første burger kan indtages i 2021, siger Allan Egeris Arentsen.

En god placering

Gigantkæden har ifølge ham valgt at placere sig strategisk godt i forhold til motorvejen, den gamle hovedvej, den forholdsvis nye rundkørsel samt togforbindelser. Allan Egeris Arentsen er ikke i tvivl om, at placeringen bliver et fremtidigt trafikknudepunkt, og det kan blive en god forretning for den store fastfoodkæde.

- McDonald's er jo en af de få kæder, der ikke er gået i stå i coronatiden. De ekspanderer fortsat på steder, hvor de mener, de har et hul i dækningen. Og henover motorvejsnettet på Fyn er der faktisk ikke alverden, hvis man ser bort fra den McDonald's-restaurant der ligger ved Odense S, som ikke ligger særlig godt i forhold til motorvejen.

- Hvis man kører henover Fyn, og ens mave begynder at rumle, så har man jo faktisk kun McDonald's Nyborg og de øvrige restauranter, der er samlet der, og ellers skal man hele vejen til Middelfart, hvis man skal spise et sted tæt på motorvejen, forklarer Allan Egeris Arentsen.


Mit gæt, som er for egen regning, det er, at det cirka vil tage et halvt år at bygge restauranten fra man starter, til man er færdig. Så med lidt held kan det da være, at den første burger kan nå at indtages i indeværende år.

Allan Egeris Arentsen, medejer af Stender


Han fortæller, at McDonald's altid først undersøger, om deres restauranter kommer til at ligge for tæt. McDonald's har blandt andet restauranter i byer som Nyborg, Odense, Middelfart og Svendborg.

- De undersøgelser gør de sig altid. Når de tiltræder et projekt som det her, er det fordi, de har vurderet, at de ikke ligger for tæt. De er jo ikke interesseret i at kannibalisere hinanden, siger medejeren af Stender.

Det bliver meget synligt for bilister på motorvejen, at der ligger en McDonald's ved afkørslen. Ifølge Allan Egeris Arentsen bliver der sat en 40 meter høj pylon op ud til Fynske Motorvej.

- Det bliver faktisk Danmarks højeste pylon. Så den kan ses i hele landskabet, siger han.

Annonce

Vaskehal, el-ladestandere og tankanlæg

Men det er ikke kun en ny fastfood-restaurant, der skal opføres på stedet.

Superbrugsen Haarby opfører i samarbejde med brugsen i Middelfart en vaskehal ved det nye servicecenter. Majbritt Møllebjerg, formand for Haarby Brugsforening har tidligere sagt, at de håber, at vaskehallen kan stå færdig allerede i år og senest i foråret 2022. Det bliver Superbrugsens sjette vaskehal. I forvejen driver den lokale brugs to vaskehaller i Haarby samt en i Assens, Aarup og Glamsbjerg.

Det er her i rundkørslen i Grønnemose i trekanten mellem Industrivej og Gl. Hovedvej (nederste venstre hjørne), at det skal etableres et nyt servicecenter. Her kan der også være plads til en købmand eller en dagligvarebutik, er ønsket fra lokalrådet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der bliver også bygget en OK-tankstation, som skal servicere biler med benzin- eller dieselmotorer. Allan Egeris Arentsen fortæller, at der er lavet plads til, at også lastbiler kan tanke ved den nye tankstation, men om det bliver bygget, ved han ikke.

Bilejere med el-motorer får mulighed for at oplade deres køretøj ved den nye station med el-ladestandere, der også bliver opført på stedet.

Der har været snak om, at det skulle være en Tesla Supercharger-station, men det bliver i stedet et firma, der kan oplade alle slags elbiler. Men hvilket, kan Allan Egeris Arentsen endnu ikke sige.

- Det er rigtig, at Tesla har været interesseret, men de har fravalgt stedet til fordel for en anden placering i nærheden. Jeg kan dog sige, at der kommer et andet selskab, som laver el-ladestandere, men da vi endnu ikke er helt på plads med udbyderen, kan jeg ikke sige mere lige nu, siger han.

Annonce

En dyr omgang

Allan Egeris Arentsen og Stender har bygget flere forskellige fastfood-restauranter, dagligvarebutikker, tankstationer og byggemarkeder rundt om i landet, og selvom det er McDonald's selv, der skal stå for byggeriet af den nye restaurant ved afkørsel 55, har han et godt bud på, hvad den kommer til at koste.

- Når sådan en restaurant er færdig med indretningen og så videre, vil jeg skyde på, at den kommer til at koste mellem 15 og 20 millioner, siger han.

Hele servicecenteret kommer til at blive dobbelt så dyrt som restauranten, hvis man spørger Allan Egeris Arentsen.

- Et slag på tasken, så hedder det nok omkring 30 til 35 millioner for hele byggeriet af servicecenteret. Den ramme er ikke helt ved siden af, lyder det fra medejeren af Stender.

Om de forskellige dele af servicecenteret åbner på samme tidspunkt er endnu uvist, men ifølge Allan Egeris Arentsen ville det give bedst mening, hvis man åbner nogenlunde samtidigt.

- Det er ikke hensigtsmæssigt at have byggefelter, når andre er i drift, siger han.

Byggeriet skal efter planen påbegynde til sommer.

Fyens Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra McDonald's. Vi har blandt andet spurgt ind til, hvad åbningen betyder for andre McDonald's-restauranter langs Fynske Motorvej. Fredag formiddag svarer fastfoodkædens danske presseafdeling således:

- Vi ser i øjeblikket på mange interessante grunde – også på Fyn. Men vi venter altid med at bekræfte endelige grunde, til alle aftaler er helt på plads.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce