Annonce
Lokalavisen Assens

Mere sikkerhed på skolevejen

Fuglebakken er en af de veje i Assens Kommune, der på to lige strækninger er omdannet til 2 minus 1-vej. Det er tilladt at parkere inden for de stiplede linjer på vejen. Det vil formentlig glæde dem, der har holdt på græsrabatterne og på det seneste fået en hilsen fra parkeringsvagterne. Foto Lise Wolf
Assens Kommune etablere i øjeblikket flere såkaldte 2 minus 1-veje. Det sker for at gøre skolevejen mere sikker. Men også for at prøve forskellige strækninger af.
Annonce

Hvad er det lige, der sker på vores vej. Lokalavisen har fået et par henvendelser fra beboere på Fuglebakken i Assens, der har undret sig over nye striber på to strækninger på deres vej.

Dem er der naturligvis en forklaring på. Det er Assens Kommune, der har været ude med pensel, maling og nye hastighedsskilte og forvandlet villavejen i Assens og otte andre vejstrækninger i kommunen til såkaldte 2 minus 1-veje. Alle strækninger er udvalgt med henblik på, at gøre det mere sikkert at komme til og fra skole, men også for at afprøve effekten af 2 minus 1-veje på forskellige typer af strækninger.

På 2 minus 1-veje er eventuelle midterstriber fjernet, i stedet er de bløde trafikanter tilgodeset med kantbaner afmærket med stiplede linjer. Meningen er, at møder to biler hinanden på vejen, trækker de ud til siden under hensyntagen de bløde trafikanter. Desuden er hastigheden sat ned til 40 kilometer i timen.

Også Toftevej og Skelvej i Assens bliver til 2 minus 1-veje. Det samme gælder Orte Vejsmark, Orte, Kildebakken og Rybergsvej i Ebberup, Jordløse Møllevej i Jordløse, Toftevej i Brylle og Skovsbovej i Nårup. Fem kilometer i alt.

- Vi vil meget gerne have tilbagemeldinger, når beboerne har vænnet sig til det, siger trafikingeniør Jimmy Rahbek Christensen, Assens Kommune.

Nogle af de udvalgte strækninger er taget med, fordi der har været henvendelser fra beboerne om, at der blev kørt for stærkt. Kan det medføre lidt forhøjet sikkerhed, er det en billig måde at tilvejebringe den på i en kommune, der ikke har for mange penge at rutte med. Det er dog ikke alle steder, det er muligt. Det kræver en ikke alt for smal og forholdsvis lige vej med god oversigt - og en asfaltbelægning, der er nogenlunde god.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce