Annonce
Lokalavisen Assens

Mere tryg i trafikken: Kommunen kridter vejbaner for en ekstra halv million kroner

Flere kommunale vejkroner til ny asfalt og afstribning skal højne trafiksikkerheden i Assens Kommune i 2021. Foto: Sugi Thiru/Ritzau Scanpix
Flere kommunale midler til afstribning har gjort en ny aftale med markeringsfirmaet LKF Vejmarkering mulig. Til maj tager virksomheden fat på arbejdet med at tydeliggøre vejstriberne på en række veje i Assens Kommune.

Assens: Snart bliver det nemmere at skelne kørebane fra rabat på en stribe af kommunens veje. Ikke alene har kommunalbestyrelsen i Assens Kommune i 2021 afsat 19 millioner kroner til at vedligeholde asfaltbelægningerne på veje og cykelstier, det store trafikale fokus kommer også til at smitte af på kørebaneafmærkningen, hvor budgettet fordobles fra omkring en halv million kroner i 2020 til en million kroner i 2021. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

De godt 500.000 kroner ekstra til ny afstribning glæder Dan Gørtz, formand for Miljø-, Teknik- og Planudvalget i Assens Kommune:

- Vejstriberne er yderst vigtige for trafiksikkerheden. Så derfor er jeg meget glad for, at vi nu har mulighed for at prioritere vejnettet og infrastrukturen til gavn for os alle. Efter udligningsreformen er kommet på plads, og der nu er kommet balance i kommunens budget, kan vi nu investere mere i vedligeholdelse af veje, end vi har haft mulighed for i de forgangne år, siger han.

Annonce

Strategisk udvælgelse af veje

Men selvom der nu kommer skub i vedligeholdelsen af vejnettet, vil der stadig være strækninger, som må vente lidt endnu:

- Vi har flere vejstrækninger, som trænger til ny asfalt og nye vejstriber. Men flere steder skal vejene graves op, fordi der skal laves kloakering, fibernet eller fjernvarme inden for nær fremtid. Og her vil vi vente med at lægge ny asfalt eller tegne vejstriberne op, så ikke det er spildte skattekroner, siger Dan Gørtz.


Flere steder skal vejene graves op, fordi der skal laves kloakering, fibernet eller fjernvarme inden for nær fremtid. Og her vil vi vente med at lægge ny asfalt eller tegne vejstriberne op, så ikke det er spildte skattekroner.

Dan Gørtz, formand for Miljø, Teknik og Plan-udvalget i Assens Kommune


Hvis vejret tillader det, går arbejdet med at genmarkere de veje, som ikke skal have ny belægning, i gang i maj måned. Vejstrækninger, der allerede nu er planlagt til at få ny asfalt i 2021, vil ikke blive stribet op i år. Det gælder blandt andet strækningerne Turupvej, Moselundvej og Ladegårde mellem Turup og Bred.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce