Annonce
Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Det er umiddelbart tanken, at nærpolitistationen skal placeres ved den politibutik, der i forvejen er placeret ved Assens Rådhus, skriver folketingsmedlem Julie Skovsby (S). Foto: Søren Plovgaard

Læserbrev: Nu er det helt sikkert: Assens får en ny nærpolitistation.

Det står endegyldigt klart, efter Justitsministeriet netop har annonceret, hvor de 20 nye nærpolitistationer skal ligge i Danmark.

Og her kommer der altså til at ligge en station i Assens med en åbningstid på 15 timer om ugen. Det er en stor opgradering i forhold til tidligere, så hvis du som borger har været udsat for kriminalitet, vil det nu være muligt at møde op fysisk på nærpolitistationen og anmelde din sag fysisk.

Annonce

Det er umiddelbart tanken, at nærpolitistationen skal placeres ved den politibutik, der i forvejen er placeret ved Assens Rådhus. Fem faste betjente bliver tilknyttet stationen.

Derudover vil politiet hurtigere kunne rykke ud til kriminalitet, mens det sker – eller lige efter det er sket – i Assens og omegn.

Det er rigtig godt. Ikke kun for Assens, men for trygheden i hele landet.

For det er svært at understrege den utryghed, som centraliseringen af Danmark har skabt gennem årene. Folk skal se sig langt omkring for at finde den sikkerhed, som burde være en selvfølge. Eksempelvis har man i kvarteret omkring Ny Adelgade i Assens set sig nødsaget til at oprette et frivilligt vagtværn efter en række af indbrud. Nogle begået mens folk var hjemme.

Det er altid dejligt at møde det samfundssind, som vi i Danmark efterhånden er kendte for. Men man skal ikke være alene om egen sikkerhed i Assens, det er hele Danmarks opgave, og det er en opgave vi skal løfte sammen.


Eksempelvis har man i kvarteret omkring Ny Adelgade i Assens set sig nødsaget til at oprette et frivilligt vagtværn efter en række af indbrud. Nogle begået mens folk var hjemme


Det er gruvækkende at tænke på at utrygheden på den måde, kan få lov til at færdes frit, og at man derfor selv opretter vagtværn. Regeringens nærhedsreform af politiet kan ikke komme hurtigt nok, og man kan ikke overdrive hvor vigtige de 20 nye nærpolitistationer er.

For os i Socialdemokratiet har øget nærhed og tryghed været et valgløfte, og jeg er både begejstret og lettet over den nye aftale. En aftale som er blevet indgået med et bredt flertal i Folketinget – bortset fra Venstre og Liberal Alliance. Når der er så bred opbakning til aftalen, er det fordi aftalepartierne har fået øjnene op for hvor danskerne bor, lever, og arbejder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce