Annonce
Lokalavisen Assens

Navne: 24-årig Barcelona-fan glad for ny tilværelse i Assens

Alexander Risom Barfod er startet som elev hos Tøjeksperten i Assens. Foto: Martin Kloster
Annonce

24-årige Alexander Risum Barfod fra Odense er startet som elev hos Tøjeksperten i Assens. 1. august havde han sin første arbejdsdag og er faldet godt til både i butikken, af kunderne og hos sin chef Henrik Jensen, siger han.

- Jeg har gået og brugt meget tid på, hvad der egentlig skulle ske med mit liv. En ting har jeg altid vidst: Jeg har altid interesseret mig for salg og for tøj, jeg har bare aldrig fulgt det til dørs, fortæller han til Lokalavisen Assens.

Alexander Risum Barfod, der har egen bil og pendler hver dag mellem Odense og Assens, skal være i butikken til august 2022. I sin fritid har han dyrket fodbold, og han er fan af FC Barcelona og Messi, der ofte klæder sine modstandere af på banen.

Stort tillykke, Arne Enggaard Jørgensen! I fredags kårede oplysningsforbundet Fora 67-årige Arne Enggaard Jørgensen fra Verninge Husflid som årets ildsjæl. Arne Jørgensen modtog derfor en skulptur på Hotel Fredericia på Vestre Ringvej 96- og skulpturen havde sågar bare bryster. Den er lavet af kunstneren Lise Seisbøll og forestiller figuren "Kachina" inspireret af Hopi-indianernes Kachina Dolls, som er rituelle "dukker". Arne Enggaard Jørgensen har de sidste 20 år været en del af Verninge Husflid.

Arne Enggaard Jørgensen blev kåret som "årets ildsjæl" af Fora. Ved hans side ses Lise Seisbøll, som har lavet prisen. Foto: Fora

Lørdag 5. september bliver en festdag i Jordløse. Byen fejrer nemlig, at man i 2018 modtog godt 1,8 mio. kr. fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsens forsøgspulje 2018 til et projekt, der skulle udvikle natur- og landskabskvaliteterne i Jordløse og omegn, bl.a. med et stiprojekt. Det er Jordløse nu - Lokalrådet i Jordløse Sogn, aktive ildsjæle i Jordløses arbejdsgrupper, byens foreninger, Lokalhistorisk Arkiv, kirken m.fl. - kommet i mål med i et samspil med Assens Kommune, sponsorer og andre partnere. Dan Gørtz (V), udvalgsformand for Miljø og Teknik i Assens Kommune, kommer og klipper snoren kl. 10.

Som led i byfornyelsesprojekt, så fortæller Rikke Schultz fra Jordløse, at man med hjælp fra Destination Fyn har fået sat sat en "cykelstation" op over for Forsamlingshuset. På den måde kan man holde ind til siden og lappe sin cykel eller reparere den. Hendes mand, Palle Møldrup, har været primus motor bag.

Thorøhuse Livredderklub har modtaget en check fra Fynske Bank Fonden. Til venstre ses René Gramm Jeppesen. Foto: Fynske Bank/René Gramm Jeppesen

Fynske Bank Fonden har støttet Thorø Huse Livredderklub med 9.000 kroner til indkøb af børnekajakker, boards, pagajer. Det oplyser René Gramm Jeppesen, der er privatkundechef i banken, som for nylig var ude at overrækken checken til klubben.

Tom Kristensen, ikke ham racerkøreren, men ham Tom Kristensen, der er formand for  Assenskredsens Garderforening, fortæller, at den lokale garderforening onsdag 2. september nedlægger en krans på Kærum Kirke for stifteren af garderforeningen. Det skyldes, at garderforeningen fejrer sit 75-årsjubilæum. Covid-10-situtionen har gjort, at selve festligholdelsen udskydes til 4. september 2021.

Selveste Sigurd Barrett fortæller om Genforeningen i 1920 mandag 28. september kl. 17 i Thorøhuse Forsamlingshus. Det ligger på Drejet 7 i byen, som for ikke så lang tid siden hed Torø Huse. Lige indtil en navneændring. Det er Foreningen Norden Assens og  Grænseforeningen, der sammen markerer 100-året for Genforeningen i 1920.

Sigurd Barrett optræder ikke for børn denne gang, men om et oplæg om 100-året for genforeningen. Arkivfoto: Jørgen Hansen

"Sigurd Barrett vil med sang og musik formidle historien om Genforeningen i et nutidigt perspektiv for både børn og voksne", lyder det fra arrangørerne. Prisen for at være med er 150 kroner for medlemmer (voksne) og 175 kroner for ikke-medlemmer. Der er tilmelding senest 18. september til Bolette Eggers på mobil 21 44 24 98 eller mailen bolette.eggers@mail.dk.

Har man tjekket borgmester Søren Steen Andersens seneste profilfoto på Facebook, så optræder han iført en grøn sommer t-shirt. Det fik Lars Skjærris, tidligere byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, til at bemærke i kommentarfeltet under billedet, at "man kunne have troet, at Søren havde valgt den Konservative farve!" Borgmesteren er dog blå Venstre-mand ind til benet.

Henrik Jørgensen skal en periode være med i byrådet. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Og mere fra Venstre-kanten: Forhenværende formand for Verninge og Omegns Borgerforening, Henrik Jørgensen, skal prøve kræfter med byrådsarbejdet i oktober og november. Han vikarierer for Pia Offer Madsen, byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, som skal igennem en længe planlagt bækken- og hofteoperation.

Lejrchef hos CampOne Assens Strand, Christian Skytte Blaabjerg, havde taget den fine, hvide skjorte på, da han var live igennem på TV2/Fyn i søndags. Campingsæsonen er gået bedre end forventet, kunne han fortælle for rullende kameraer på toppen af et af campingpladsens nye hytter.

Vissenbjerg Pensionistforening holdt for nylig generalforsamling. Tove Jacobsen er konstitueret formand.

Købmand Jette Weber fra Ørsted kunne 1. september fejre, at butikken fyldte 25 år. Arkivfoto: Kim Rune

1. september kunne købmanden i Ørsted fejre 25-års jubilæum. Købmand Jette Weber havde derfor kaffe og brunsviger klar til kunderne.

Er yoga mon noget for dig? Kirsten Broholm, der har mange års erfaring, vil gerne starte et yoga-hold op i Skallebølle, ifølge Facebook-siden 5492 Vissenbjerg.

Torsdagsklubben på Helnæs fejrer 40 års-jubilæum torsdag 3. september i Borgerhuset, oplyser Anne Hansen. Efter smørrebrød og kaffe afsluttes det med et foredrag af "Rebellen fra Langeland", Ole Sørensen.

Da Vestfyns Golfbane forrige weekend lagde faciliteter til et Dansk Golf Union-stævne for 76 elitedrenge mellem 15 og 21 år, var det en ”gammel” Vestfyns Golfklub-dreng, Christian Gregersen, der vandt matchen, hvor 76 unge golfspillere deltog. Christian Gregersen er 17 år, spiller på Dansk Golf Unions landshold og bor i Glamsbjerg. Han spiller nu i Odense Eventyr Golfklub, men da han første gang samlede golfkøllen op for fem år siden, var det i Vestfyns Golfklub, og gensynet var glædeligt.

Christian Gregersen (tv) startede med at spille golf i Vestfyns Golfklub. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Røde Kors samler ind

Lokalavisen Assens

Cirkus i byen

Annonce