Annonce
Lokalavisen Assens

Nu er det jul på Bryggeriet Vestfyen

Bryggeriarbejder Henrik Søgaard viser her en af de første Willemoes-juleøl, der rullede ud på båndet på Bryggeriet Vestfyen. Privatfoto
Bryggeriet Vestfyen i Assens er gået i gang med at tappe den prestigefyldte Willemoes Jul 2020, der snart er på hylderne. Bryggeriarbejder Hans-Erik Hansen har været med til at fremstille Willemoes-juleøl hvert år siden begyndelsen i 2005.
Annonce

Assens: Nu er det jul igen.

I hvert fald på Bryggeriet Vestfyen i Assens.

I denne uge begyndte bryggeriet nemlig at tappe de første juleøl - Willemoes Jul 2020. Det er sekstende år i træk, at Assensbryggeriet sender en Willemoes-juleøl på markedet.

Processen med at producere en juleøl starter altid sidst på sommeren.

Det fortæller bryggeriarbejder Hans-Erik Hansen, der har været med til at brygge Willemoes-juleøllen, siden den første gang blev lanceret.

Hans-Erik Hansen arbejder i bryghuset, der er placeret i den oprindelige fabriksbygning fra 1885 med facade ud mod Fåborgvej.

Hans-Erik Hansen med et eksemplar af Bryggeriet Vestfyens juleøl Willemoes Jul 2020. Hans-Erik Hansen er efterhånden lidt af en ekspert i at fremstille juleøl på bryggeriet. Privatfoto

I bryghuset tilføres de rigtige mængder malt og humle til juleøllen, og når den proces er færdig, kommer det over i gærtanke, hvor øllet står og gærer i flere uger, inden det er klar til at blive tappet.


Det er meget sjovere at gå på arbejde end at sidde hjemme i sin sofa. Og det er jo aldrig kedeligt at arbejde på et bryggeri

Bryggeriarbejder Hans-Erik Hansen.


Hans-Erik Hansen bor i Mullerød og fik job på Bryggeriet Vestfyen i 1989 efter at have arbejdet en del år i entreprenørbranchen.

- Det var dengang overenskomsten tillod, at bryggeriarbejderne måtte drikke seks øl om dagen, mens de var på arbejde. Men den ordning forsvandt for en snes år siden i takt med, at der kommer flere maskiner på bryggeriet. Ordningen ville aldrig kunne gå i dag, fortæller Hans-Erik Hansen, der selv altid har holdt sig til kaffe på sit bryggerijob.

Annonce

Aldrig kedeligt på et bryggeri

I dag er Hans-Erik-Hansen 70 år, og selv om han altså har nået pensionsalderen, har han ingen planer om at holde om med at arbejde.

- Det er jo meget sjovere at gå på arbejde end at sidde hjemme i sin sofa. Og det er jo aldrig kedeligt at arbejde på et bryggeri, siger Hans-Erik Hansen.

Han kom til bryggeriet, mens Bent Bach Sørensen var virksomhedens karismatiske direktør, og Hans-Erik Hansen fortæller, at man også dengang producerede juleøl på Bryggeriet Vestfyen.

Hans-Erik Hansen har været bryggeriarbejder på Bryggeriet Vestfyen i Assens i 31 år, og halvdelen af årene har han været med til at producere Willemoes-juleøl. Han er 70 år, men har ingen planer om at trække sig fra arbejdsmarkedet. Privatfoto

- Som jeg husker det, kom vi vist dengang bare lidt mere kulør i juleøllen i forhold til de almindelige øl, fortæller Hans-Erik Hansen.

I dag er en af Bryggeriet Vestfyens juleøl en specialøl i den kendte Willemoes-serie, og i år forkæles køberne med en flot nøddebrun belgiskinspireret, mørk dubbel. Den sendes i handelen i uge 42 og kommer på hylden i 66 centiliters flasker, og øllen holder en alkoholprocent på 6,5.

Willemoes-brygmester Christoph Behnke fortæller, at der i år er brugt rigelige mængder af karamelsirup i øllen, og at øllen er forfinet med gran-ekstrakt.

- Så bliver det vist ikke mere julet, siger Christoph Behnke.

Bryggeriet Vestfyen tapper i disse uger desuden en populær Jule Ale.

Hans-Erik Hansens egen favoritøl er i øvrigt Ale No 16, som Bryggeriet Vestfyen siden 1995 har brygget og tappet for Refsvindinge Bryggeri på Østfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce