Annonce
Lokalavisen Assens

Nu er det nok: Assens Kommune tyverisikrer Snave-skiltene

De ny Snave-skilte er mærkerede, så de kan spores. Det gør dem sværere at afsætte. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Snave: Historien er efterhånden 20 år gammel.

Men i Snave mærker man stadig følgevirkningerne af den.

Siden de første Sonofon-reklamer for en snes år rullede over de danske tv-skærme, har der været rift om byskiltene fra Snave, som på ulovlig vis stadig forsvinder i store mængder som dug for aftensolen.

Man ved, man er i Snave, når nogle af byskiltene mangler. Snave må være den eneste by i verden, som man ved man er kommet til, netop fordi byens navn ikke står på et skilt ... Foto: Søren Plovgaard

I nogle år dalede populariteten af Snave-skiltene, men de senere år er tyverierne af skiltene taget til igen i et omfang, så Assens Kommunes Trafik og Byg-afdeling ofte render tør for skiltene på lagret.

Men nu skal der sættes en stopper for tyverierne, mener Assens Kommune.

Kommunen har fået produceret en serie nye Snave-skilte, der ser lidt anderledes ud end tidligere.

I hundredevis af byskilte er gennem snart 20 år stjålet i Snave. Det koster kommunens skatteborgere op mod 1000 kroner, hver gang et skilt forsvinder og skal erstattes med et nyt. Foto: Søren Plovgaard

På skiltene kan man for eksempel læse, at de tilhører Assens Kommune, ligesom der også sidder et mærkat på skiltene, som fortæller at de er dna- og tyverisikrede samt CE-registrerede.

Dna-mærkede genstande er sværere at afsætte hos hælere, da de hurtigt og let kan spores tilbage til ejeren. Derfor undgår tyvene dem helst.

Mærkatet på Snave-skiltet, der fortæller at skiltet kan spores. Foto: Søren Plovgaard

Nu kan kun tiden vise, om den nye dna-metode kan holde de langfingrede tyveknægte væk fra de attraktive Snave-skilte.

Tidligere telefonmontør Torben Andersen har boet i Snave siden 2005, og han synes, det er utroligt, at folk stadigvæk vil gøre sig til tyveknægte for et Snave-skilt.

- Der er prøvet flere ting gennem årene for at undgå, at skiltene stjæles, og intet af det har hjulpet. Nu må vi se, om dna-metoden virker. Man kan jo kun håbe, siger Torben Andersen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar om de nye skilte fra Assens Kommune.


Snaveskiltene

Det var Sonofons reklamer med landsbytossen Polle fra Snave, der gjorde byskiltene fra Snave eftertragtede.

I juli 2001 kunne man for eksempel se et stort Snaveskilt pryde "Snave-lejren" på Roskilde Festival.

Tidligere vejformand i Haarby Kommune, Knud Jørgensen, kunne også berette om stor efterspørgsel på Snaveskilte. I løbet af få uger i 2001 blev der stjålet syv vejtavler og byzoneskilte, og Hans Henrik Hansen, der var leder af kriminalpolitiet i Assens, fik næsten dagligt anmeldelser fra borgere i Snave om stjålne skilte. Skiltene kostede dengang 7-800 kroner stykket.

Efter Pollefeberen ebbede ud, var der i mange år stille omkring Snaveskiltene. Men i sommeren 2016 kom det frem, at der igen blev stjålet en del skilte med det gode navn Snave på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce