Annonce
Lokalavisen Assens

Nu kommer der julelys i Kvindeegen i Flemløse

Så flot ser det ud, når der er lys i den gamle Kvindeeg i Flemløse. På søndag tændes lysene igen i træet. Arkivfoto
Julen markeres med et mangesidet arrangement i Flemløse på søndag.
Annonce

Flemløse: Søndag den 1. december - første søndag i advent - tændes lysene i Kvindeegen i Flemløse. Det er en tradition, der har stået på i mange år, og som altid nyder stor bevågenhed. Mange mener, at landsbyens juletræ er et af de flottest pyntede i kommunen.

For 25 år siden besluttede juletræsforeningen i byen at pynte Kvindeegen, der står i trekanten mellem Springenbjergvej, Langgade og Stationsvej i Flemløse, med små julelys.

Det er altid et stort arbejde for foreningen, men med hjælp af frivillige fra blandt andet Flemløse-Voldtofte Landsbylaug, bliver træet pyntet. Elinstallatør Jørgensen og Malerfirmaet Kamp i Haarby låner lifte ud til foreningen, så træet kan blive pyntet hvert år og lyse op i december.

Sidste år kunne juletræsforeningen også pynte et grantræ ved Flemløse Plejehjem, fordi den lokale Rise Flemløse Sparekasse havde bidraget med et beløb til julebelysningen ved plejehjemmet. Også i år er der sat ny julebelysning op i grantræet ved Flemløse Plejehjem.

Et samarbejdet med menighedsrådet i Flemløse har ført til, det er nogle af årets konfirmander, der tænder julelysene i grantræet ved plejehjemmet og i egetræet i midt i byen.

Dagen begynder med gudstjeneste i Flemløse Kirke, og efter man har sunget julen ind, serveres der gløgg og æbleskiver i sognehuset. Derefter bevæger følget sig i samlet flok med fakler mod først plejehjemmet og senere videre mod Kvindeegen, hvor julelysene skal tændes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce