Annonce
Lokalavisen Assens

Nu kommer det lynhurtige internet: Assens har fået et helt nyt fiberhus

Kristoffer Ruus fra Energi Fyn og Inge Dahl fra Assens Lokalråd indvier det nye fiberhus. Foto: Energi Fyn.
Det nye fiberhus er et stort skridt på vejen til at få fibernet til husstande i Assens.
Annonce

Assens: Det er fyldt med ledninger og alverdens dimsedutter.

Og så kan det give lynhurtigt internet til op mod 1000 adresser i Assens.

Energi Fyn indviede forleden et helt nyt såkaldt fiberhus. Det er sat op som udløber af bestræbelserne på at rulle fibernet ud til borgerne i Assens.

Det er blandt andet frivillige, der har gået gader og stræder tynde og samlet underskrifter og opbakning til, at fibernet-projektfolkene fra Energi Fyn har troet så meget på det, at de nu har etableret et "hus" i Assens.

Projektleder Kristoffer Ruus, Energi Fyn, forklarer, at fiberhuset dækker et større område, der går fra Nørre Allé i nord, langs Kildensmindevej til Ved Grotten i syd, Stampemøllevej i øst og Nørregade i vest.

Selve midtbyen i Assens er ikke dækket.

- Der er lige over 1000 husstande dækket, og vi har fået 550 kontrakter på tilslutninger indtil videre. Vi forventer, at der kommer flere, siger Kristoffer Ruus.


Der er lige over 1000 husstande dækket, og vi har fået 550 kontrakter på tilslutninger indtil videre. Vi forventer, at der kommer flere

Kristoffer Ruus, projektleder


Han uddyber, at man siden november har været i gang i den nordlige del med at grave fiberkablerne ud til de nye kunder, mens man lige efter jul kommer i jorden på Fuglebakken og helt ned til den østlige del af Assens.

Annonce

Et knokkelarbejde

Det er Assens Lokalråd, der har haft udrulning af fibernet som sin mærkesag i et par år, og tidligere på året blev der blandt andet plantet et stort banner ved Pilehaven som bevis på, at der var fibernet på vej til det område.

Energi Fyn har krævet, at mindst 50 procent i et område som Assens tilslutter sig, og derfor har frivillige stemt dørklokker og samlet underskrifter ind. Underskriverne binder sig til Energi Fyns tilbud for seks måneder, men skal ellers ikke have penge op ad lommen i forhold til tilslutningen.

Energi Fyn har tidligere oplyst, at man har været i gang med fiberudrulningen i Assens og resten af kommunen i noget tid. Inden for de seneste tre år har Energi Fyn etableret fibernet til cirka 4.000 husstande i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce