Annonce
Lokalavisen Assens

Fugl, fisk eller hest: Mai passer alle slags dyr - også dem, der lugter grimt

26-årige Mai Roust Boisen har startet sin egen virksomhed, Kiwizoo, i Skalbjerg, hvor hun tilbyder pasning af folks kæledyr. Hun løser også opgaver for Uglernes Verden på Nordfyn. Foto: Lærke Bjørn Bang
Mai Roust Boisen fra Skalbjerg har startet sin egen virksomhed med dyrepasning. Intet dyr er for stort, slimet eller ildelugtende, siger Mai, som i sommerens løb har passet hunde, heste - og ugler.
Annonce

Skalbjerg/Harritslev: Den fem år gamle brilleugle Molly sætter af fra Mai Roust Boisens handskeklædte arm og styrer direkte mod en pæl 10 meter længere fremme i skoven.

Den har en flexline på, som var den en lille dunet hund med vinger, og da den 26-årige kvinde hentede Molly i volieren, hilste den hende velkommen med kurrende lyde fra halsen.

- Ugler kører 100 procent på instinktet, og man kan sagtens vænne dem til at gå tur og spise af hånden, men man skal være vedholdende, for de kan hurtigt glemme, hvad de har lært. Ugler er faktisk ikke så kloge, og de er også lidt dovne. Men Molly her elsker at flyve, smiler hun med et kærligt blik på brilleuglen.

I juni startede Mai Roust Boisen sin egen virksomhed i Skalbjerg. Den hedder Kiwizoo og tilbyder dyrepasning i folks eget hjem. Intet dyr er for stort, slimet eller ildelugtende, reklamerer hun med på sin hjemmeside.

Sommeren har været rygende travl, og Mai har passer hunde, heste og knap 30 ugler hos Uglernes Verden på Nordfyn, som tilbyder ugleoplevelser.

Her kan man gå tur med en ugle på armen. Præcis som Mai Roust Boisen gør nu. Det er vigtigt, at uglerne også kommer ud at gå tur, når der ingen gæster er, forklarer hun.

- Ellers bliver de hurtigt vilde, lyder det.

Annonce

Store drømme

Mai Roust Boisen, som oprindeligt er sønderjyde, gik som purung i gang med at uddanne sig til ingeniør. Men hun fandt ud af, at det ikke var rigtigt for hende, og hun forfulgte i stedet en drøm om at uddanne sig til dyrepasser.


- Jeg har en fobi for dyr med flere end seks ben. For eksempel store jagtedderkopper. Men jeg passer dem gerne. Jeg tager dem bare ikke op.

Mai Roust Boisen, dyrepasser og indehaver af Kiwizoo


Nu har hun ansat endnu en dyrepasser i Svendborg, og Kiwizoo dækker dermed hele Fyn, men Mai drømmer om også at ansætte dyrepassere i andre dele af landet, da hun har fået forespørgsel på at passe dyr i både Viborg og på Sjælland.

- Det er svært at få arbejde som dyrepasser, og der er mange, der tager uddannelsen, som helst vil arbejde med store katte og elefanter. Jeg passer med glæde alle slags dyr. Hvis der er nogen, der har svært ved at få arbejde, kan de få noget erfaring hos mig, siger Mai Roust Boisen.

Hun drømmer også om at starte en dyrepark et sted i nærheden af Skalbjerg, når økonomien kan bære det.

- Det skal være med dyr, man kan gå ind til. Minigrise, dværggeder og alpakaer. Og det skal bygges af genbrugsmaterialer. Måske kan vi også tilbyde ugleture, siger den 26-årige kvinde.

Annonce

En minizoo derhjemme

Mai Roust Boisens hjem er i forvejen næsten en minizoo, lyder det til, når hun fortæller om det store udvalg af dyr, hun, hendes mand og deres lille datter bor sammen med.

Det hele startede med minigrisen Kiwi, som virksomheden i øvrigt er opkaldt efter. Derudover har familien en dværgged, 11 høns, en skildpadde, hund, kat, et akvarie med fisk, et terrarie med et firben, en kongepyton og fritløbende kaniner.

For ikke at nævne et opdræt af kakerlakker til at fodre andre dyr med, og en congosnegl, som kan få en kropslængde på op til 30 centimeter.

Mai Roust Boisen hjælper også Uglernes Verden med at udklække og opfostre ugleunger i sit hjem, til de er store nok til at flytte ind i en voliere.

Kun én slags dyr giver dyrepasseren myrekryb.

- Jeg har en fobi for dyr med flere end seks ben. For eksempel store jagtedderkopper, gyser hun.

- Men jeg passer gerne edderkopper, indskyder hun.

- Jeg tager dem bare ikke op.

Brilleuglen Molly med uglens karakteristiske gennemborende blik. Ugler er langsynede. Foto: Lærke Bjørn Bang
Uglernes Verden har indrettet en træningsbane i skoven nær Harritslev. Her er sat stolper med jævne mellemrum, som uglerne kan lande på. Foto: Lærke Bjørn Bang
Uglen Molly får manchetter på før skovturen. Det er bløde læderremme, som Mai Roust Boisen kan klikke flexlinen fast i. Foto: Lærke Bjørn Bang
Mange ugler holder sig tæt ved jorden og flyver ikke så langt, fortæller den 26-årige dyrepasser. Men brilleugler elsker at flyve. Foto: Lærke Bjørn Bang
Molly er en fem år gammel brilleugle, som bor hos Uglernes Verden i Harritslev. Bag Molly sidder Signe, som er en plettet afrikansk hornugle. Foto: Lærke Bjørn Bang
Den fire måneder gamle europæiske dværghornugle Otto har Mai Roust Boisen selv været med til at opdrætte. Det er forbudt at holde hjemmehørende uglearter i fangenskab, fordi de er fredede. Derfor er tamme ugler typisk af mere eksotiske racer end de natugler, du kan høre tude om aftenen i det fri. Foto: Lærke Bjørn Bang
Signe er en plettet afrikansk hornugle. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Røde Kors samler ind

Lokalavisen Assens

Cirkus i byen

Annonce