Annonce
Lokalavisen Assens

Nyt Assensværtshus med øje for Fulton-skipper

Hans Jørgen Mortensen har altid været fascineret af livet til havs, og derfor har han også valgt at indrette værtshuset Fultonkroen med mange maritime genstande. Foto: Nils Svalebøg
Vært Hans Jørgen Mortensen lokker blandt andet med levende musik og gratis sildebord i sit nye værtshus.
Annonce

Assens: Kampen om de tørstige kunder i Assens er blevet skærpet, efter Fultonkroen åbnede i denne uge.

Det er Hans Jørgen Mortensen, der har sat ejendommen i Bådsmandsstræde i Assens i stand og indrettet værtshus på den adresse, hvor det kendte vandingssted Strandkroen havde til huse i næsten 50 år.

Hans Jørgen Mortensen har tidligere arbejdet som daglig leder på restaurant og hotel Mosegården i Nab ved Faaborg.

For et år siden rykkede han ind i erhvervsejendommen i Bådsmandsstræde 4 i Assens, og siden har Hans Jørgen Mortensen lagt mange kræfter i at istandsætte lejligheden på førstesalen, hvor han nu bor, samt på at skabe et hyggeligt værtshus i de gamle restaurationslokaler, som senest rummede natklubben Bahama Mama.

Fultonkroen er et traditionelt værtshus med bar og 30 siddepladser, og det hele er holdt i friske og lyse farver. Værtshuset har desuden et umiskendeligt maritimt præg. Med en placering midt i det livlige gå i byen-kvarter tæt på havnen i Assens håber 61-årige Hans Jørgen Mortensen at kunne trække kunder til fra både nær og fjern og i alle aldersklasser.

- Bagerst i lokalet kommer der en lille afdeling med otte spilleautomater. Den åbner i begyndelsen af det nye år og skal drives som en forening, fortæller Hans Jørgen Mortensen.

Værtshus i Bådsmandsstræde

Strandkroen åbnede fredag den 31. maj 1963 på foranledning af Kaj E. Kristensen, der i forvejen ejede Hotel Lillebælt i Strandgade.

Hotellet stødte op ad ejendommen i Bådsmandsstræde - eller Strandstræde, som det dengang hed - og Kaj E. Kristensen indrettede bar og to amerikanske keglebaner i bygningen, som han valgte at kalde for Strandkroen. På grund af keglebanerne fik Strandkroen hurtigt tilnavnet "Bowleren".

Der var fra starten plads til 100 gæster i krostuen, der var indrettet med lyst og behageligt interiør og med Aksel Jensen, Assens, som arkitekt.

Kaj. E Kristensen renoverede førstesalen på ejendommen og flyttede ind i lejligheden med sin familie. Men få måneder senere - den 15. februar 1974 - sprang naboejendommen i Bådsmandsstræde 6 i luften på grund af en utæt gasflaske.

Kaj "Lillebælt" solgte sit hotel til Agenta-fonden i 1984, men allerede i 1980 havde den driftige restauratør forpagtet Strandkroen ud til ægteparret Ellis og Hans Agerbeck, der var forældre til den professionelle fodboldspiller Henrik Agerbeck.

I juli 1986 overtog den tidligere Albani-salgsinspektør Erik Wedel Nielsen, daværende og nuværende vært på værtshuset Færgegården i Strandgade, værts- og ejerskabet på Strandkroen, mens ægteparret Eva og Kaj E. Kristensen blev boende i lejligheden oven på værtshuset i Bådsmandsstræde 4.

1. januar 1989 overtog Erik Dolleris forpagtningen af Strandkroen. Han var blandt kendt for sin store samling af engangslightere og for at have levende musik på værtshuset fredag og lørdag aftener.

Asseneseren Kim Ehlert drev i nogle år Strandkroen med stor entusiasme.

I 2005 blev Strandkroens ApS solgt til en odenseansk ejendomsinvestor og værtskabet overtaget af Per Nielsen og hans russiskfødte kone Natalia.

Et par år senere kom værtshuset i hænderne på investoren Bryan Göddert, og nu arrangerede værten Kim Donald Rasmussen pludselig støvsugerrally hver mandag aften. Kim Donald Rasmussen valgte at lukke Strandkroen som værtshus i april 2011 og føre det videre som dartklub. Men i 2012 røg det på tvangsauktion.

I 2014 købte ejendomsinvestor Carsten Lomborg fra Assens Boligselskab A/S Strandkroen og 25-årige Christoffer Josefsen ind i ejendommen og åbnede nogle måneder senere natklubben Bahama Mama. Et halvt års tid senere skiftede stedet navn til Bjælken, men heller ikke det hjalp, og stedet lukkede. /SP

Annonce

Et værtshus for rygere

Det er tilladt at ryge på Fultonkroen, fordi serveringsområdet er mindre end 40 kvadratmeter.

- Jeg har et stort billardbord stående midt på gulvet, og det trækker fra i den samlede størrelse, så derfor når værtshuset ned under 40 kvadratmeter, forklarer Hans Jørgen Mortensen.

Billardbordet har han købt hos en privat ejer i Tommerup, og der måtte flere granvoksne mænd med bæreseler til for at få det bakset på plads i Fultonkroen.

Strandkroen var en tid blandt andet kendt for at have levende musik sidst på ugen. Det er en tradition, som Hans Jørgen Mortensen gerne vil videreføre på Fulton Kroen.

- Jeg regner i første omgang med at præsentere levende musik en gang om måneden. Hver torsdag aften kommer der desuden en dj og spiller musik for gæsterne, siger han.

Annonce

Gratis sildebord

Fultonkroen kommer til at holde åbent hver eneste dag i ugen fra klokken 10. Ugens tre første dage lukker værtshuset klokken 22, mens der holdes åbent torsdag, fredag og lørdag til klokken 2.

- Jeg har søgt både en midlertidig og en permanent 5-bevilling, og jeg regner med, at der kommer en afgørelse på ansøgningen i begyndelsen af det nye år, siger Hans Jørgen Mortensen.

I baren kan man bestille de mest gængse ølmærker - herunder også øl fra det lokale bryggeri i Assens.

- Men Tuborg bliver mit førende ølmærke. Jeg kommer også til at have fadøl i hanerne, for det vil de unge gerne have, fortæller Hans Jørgen Mortensen, der selv vil være at finde bag baren på Fultonkroen.

Hans Jørgen Mortensen vil også tilbyde gratis sildebord om søndagen.

Derfor hedder det Fultonkroen

Hans Jørgen Mortensen syntes, det var naturligt at kalde sit nye værtshus for Fultonkroen, fordi Fulton-navnet og Assens hænger sammen.

På væggene på værtshuset hænger der flere plancher med fortællinger om Fultons stifter, skipper Mogens Frohn Nielsen og Fultonprojektet, og værtshuset har i det hele taget et maritimt look.

Plancherne stammer fra det lille Fulton-museum, som tidligere redaktør Bjarne Bekker i 2010 indrettede på familiens gård på Skarø. Museet lukkede for tre år siden, og Hans Jørgen Mortensen har fået lov at overtage en del effekter og kuriositeter fra museet.

Hans Jørgen Mortensen har desuden planer om at indrette et værelse i sin lejlighed som sit eget lille Fulton-museum. Han er blandt andet i besiddelse af Mogen Frohn Nielsens bibel og den sidste flaske dram, den kendte Assensskipper tog en slurk af.

Fultonkroen bliver det fjerde værtshus i Assens, idet der i forvejen findes pubben O'Neill's, Færgegården og Vestfyn. /SP

Hans Jørgen Mortensen har fået lavet flere skilte, som nu pryder facaden på værtshuset Fultonkroen i Bådsmandsstræde i Assens. Her er et skilt med et billede af den tidligere Fulton-skipper Mogens Frohn Nielsen. Foto: Nils Svalebøg
En kopi af Skoleskibet Danmark er blandt de mange genstande, der pryder væggene på Fultonkroen. Foto: Nils Svalebøg
Hans Jørgen Mortensen har sat en gammel kikkert for øjet, og han håber at kunne finde mange kunder til sit nye værtshus. Foto: Nils Svalebøg
Fultonkroen er åbnet i Assens, og dermed har de tørstige folk nu fire værtshuse at frekventere i byen. Foto: Nils Svalebøg
Hans Jørgen Mortensen sælger også bøger om Fulton-skipperen Mogens Frohn Nielsen på Fultonkroen. Bøgerne er skrevet af journalsiten Bjarne Bekker, der nogle år drev et Fultonmuseum på Skarø. Denne bog om Frohn Nielsen er dog ikke til salg. Foto: Nils Svalebøg
Hans Jørgen Mortensen har tidligere ledet hotel Mosegården ved Faaborg, og han har også haft sin egen fabrik i både Svendborg og Lindelse på Langeland. Nu sælger han bajere på Fultonkroen i Assens. Foto: Nils Svalebøg
Der blev første gang indrettet værtshus i ejendommen i Bådsmandstræde i Assens i maj 1963. Det var den tidligere hotelejer Kaj Kristensen, der dengang åbnede Strandkroen med to bowlingbaner. Nu hedder stedet Fultonkroen. Foto: Nils Svalebøg
Strandkroen i Assens har skiftet navn til Fultonkroen, der er indrette med mange finurlige maritime genstande. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce